Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Swiat dla polaków ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2470)

Baske 26-01-2004 10:03

Swiat dla polaków !

Co o tym myślicie świat w tibi tylko dla polaków.
Bez szweduw i amerykanyw.Napiszmy do nich morze cos zrobią jak nas jest tak dużo.
Napiszcie co myślicie o świecie dla polaków. :D :D :D :D
:D :D :D :D :D

Marcin? 26-01-2004 10:10

Polska dla polakow a ksieza na ksiezyc.
Cos Ty sie taki nacjonalista zrobil. Jestem zdecydowanie przeciw . Niby czemu mialoby to sluzyc? Myslisz ze polacy sa inni od reszty? Lepsi czy gorsi? Jak poczytasz dokladnie forum to juz niejednokrotnie ludzie pisali ze czasami lepiej nie znac polakow bo... Czasami jest oczywiscie przeciwnie. Wiec zupelnie nie wiem po co mialby powstac taki serwer?

ponczus 26-01-2004 10:27

No (Cenzura) way. Zresztą po czym mili by poznać że ktoś jest Polak a inny nie?? Ksero dowodu??? I co masz do Szwedów czy Amerykanów?? Tak jak i u nas zdarzają się tam głąby.

Szyszek 26-01-2004 10:52

Nikt by sie na takie coś z CIP'ow nie zgodził, ale jak tawet by zoś takiego powstało to musiałby to być świat non PvP ( polacy to zadymiarze )

SkiLo 26-01-2004 12:25

bezsensu...czemu sami Polacy? ja lubie sobie pogadac z kumplami z angli, szwecji, brazyli,chile itd.
Polacy wcale nie sa lepsi od innych. Znam pelno polskich pk thiefow i noobow.
Jestem przeciw. Zreszta jak bys sprawzdal czy ktos jest Polakiem? Logujac sie musial by powiedziec do mikrofonu "stół z powyłamywanymi nogaimi" ...LOL

Aczkolwiek moglby byc jeden serwer w polsce,moze mniejsze lagi by byly (ale dla wszystkich).

Chomik 26-01-2004 12:25

Gdyby jeszcze PACC kosztował 20zł/3 miechy to jestem za :)

MatKus 26-01-2004 12:41

polska dla polaków, ziemia dla ziemniaków, rowerzysci do rowów, księża na księżyc...............

1) Tibia od zawsze była grą międzynarodową, i tak pewnie pozostanie
2) CIPom by się to nie opłacało, bo tak naprawdę niewielu polakow ma pacc, a ci, co mają, to często kupiony od kogoś z zagranicy za tibijską kasę. Polaków, którzy sami płacili za pacc jest stosunkowo mało, i pewnie CIPom by się to nie opłąciło
3) Ja tam wolał bym grać na międzynarodowym serwerze, przynajmniej można się języka(ów) uczyć.
4) A czy polacy jacyś lepsi/gorsi od innych, że im trza dać oddzielny serwer? Bo jak nie, to odrazu osobny dla szwedów, osobny dla Niemców, dla Brazylijczyków, Amerykanów, Australijczyków, Hintusów, a jak ktoś z Zimbabwe gra, to jemu też serwer, i tak oto powstało by pewnie ze 150+ nowych serwerów :P

behi 26-01-2004 12:47

Jak dla mnie glupi pomysl.Bylo by przede wszystkim nudno...Mi pasuje teraz tibia taka jaka jest.Mam kolege japonca i brazila i jestem happy :D

R.I.P. 26-01-2004 14:52

moze nie tyle świat tylko dla polaków, ale serwer który bedzie postawiony w polsce :D moze nie było by juz takich strasznych lagów...

POZdrawIAm

Duriel 26-01-2004 15:01

R.I.P. ma dosyc niegłupi pomysł...to już by sie predzej dało zrobićale wątpie bo powiedzmy postawiąserw w polsce to sie zaczną pluć np z Włoch że oni też chcą potme szwedzi, żabojady itp...zrobi sie straszna rozpierducha... no ale pomarzyć zawsze można....przecięz żyjemy w Polsce kraju wolnego słowa(częściowo) :D

nawigator 26-01-2004 15:59

Taa a potem forum by zeszlo na psy. bo by bylo kupe tematów Jak to Polak zabil Polaka.
I by bylo wielkie plakanie

Hegemmon 26-01-2004 16:37

Pomysł apsolutnie do BANI!!! pomijając fakt o tym że jestem antynacjonalistą no i ważniejszego faktu, że absotnie jest to niewykonalne (chyba że jakiś otserv ale to sprawa lat kilku) pozostaje FAKT że polacy(z przykrością stwierdzam) kiedy są wśród swoich są jeszcze bardziej chamscy (wnioskuję to np z gry w HBPL i HBUT) wiem że wielu z was to oburzy ale jak się nad tym zastanowicie to może dostrzeżecie w tym twierdzeniu ziarnko prawdy.

Co innego serwer w Polsce. Co prawda też małoprawdopodobne do zrealizowania ale to by napewno ułatwiło życie sporej populacji tibijskiej... świat powstałby wogóle na innym serwerze odciążył by inne światy (no może tak nie do końca bo wiemy jaktakie sprawy stoją :P ) no i dla nas lagi stały by sięmniej dokuczliwe :). Niestety taki pomysł to tylko we śnie się narazie może spełnić :P

P.S. A morze wszyscy pojedziemy nad może sięwykompać???
Ja może nie jestem mistrzem ortografii ale takich byków nie robię od dziecaka (chyba że nie wiem co piszę co mi się na lekcji czasami zdarza..
P.S. 2 Jeśli masz już czasami dylemat przy kompie czy ż czy rz to wejdź na google.pl i wpisz wpierw pierwszy potem drugi wyraz... ten który będzie w większej ilosci doumentów na 99.9999999% jest prawdziwy ^^

sesaj 26-01-2004 16:41

Ja rowniesz uwaszam ze to bad pomysl.
Cipy na pewno sie nie zgodza na to.
Np. Szwedof tesh jest duszo, oni rowniesz napefno chcielyby taki swiat tylko dla nich.
Powstal by taki jeden to zaraz inne kraje zaczelyby sie domagac tego samego tylko dla nich.
Bad pomysl.

Bartix 26-01-2004 16:48

hmmm swiat w wiekszosci dla:
PK,nOObow,chamow,zlodzieji,oszustow?
(przepraszam tych, ktorych urazilem)
nie, dziekuje, ja na takim bym napewno nie gral

Szatan-zg 26-01-2004 18:25

Hmmmm....
Jeśli chodzi ci oto że nie lubisz innych narodów, to jestes w wielkim błendzie bo niestety Polacy, nie lepsi niż Szwadzi, czy Brazylijczycy....
A jesli masz problemy językowe to wydaje mi się, że powinien być polski klient Tibii (tzn. z przetłumaczonym menu opcjami i innymi bo często Polacy mają z tym problem na początku).

Sephiroth 26-01-2004 19:08

Cytuj:

Szatan-zg
A jesli masz problemy językowe to wydaje mi się, że powinien być polski klient Tibii (tzn. z przetłumaczonym menu opcjami i innymi bo często Polacy mają z tym problem na początku).
Bo jacyś idioci przestali praktycznie wpuszczać na rynek nieprzetłumaczone gry!!! I programy też.
Kiedyś jak ktoś umiał choćby się poruszać po środowisku windows i grał w kilka gier innych niż FPP to musiał przynajmniej podstawy angielskiego opanować.
Że już nie wspomnę że widziałem tylko dwa oficjalne tłumaczenia gier które się do czegokolwiek nadawały.
(Baldur's gate i Kroniki Czarnego Księżyca)

Dejvo 26-01-2004 19:53

Bezzzzsenzzzz! Peeestoń stary, w praktyce jest to niemożliwe... jeżeli już coś tzrebabyło by robić nowom GRE... polską of kors... ...a c do innych krajów czemu się czepiasz? Ja osobiście uważam, że Polacy (jako gracze, nie jako naród nie obrażać się...) są najbardziej hamskimi, nOObowatymi typami w tej grze... oczywiście są pożądni reprezentanci naszego kraju i chwała im za to...

targud 26-01-2004 20:04

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Szyszek
Nikt by sie na takie coś z CIP'ow nie zgodził, ale jak tawet by zoś takiego powstało to musiałby to być świat non PvP ( polacy to zadymiarze )
Hehe "polacy to zadymiarze" w sumie prawda :) HAHA dopre :)

Tibia Cool 26-01-2004 23:26

Wedlug tego co Baske tu pisze to wyglada to jak my bys my byli bogami a amerykanie itp nedznymi robakami!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem przeciw!!!

Gremlin 27-01-2004 00:13

re: Polska wersja tibi
W sumie to chyba niewielki problem, skoro mozna bylo grafiki w tibi podmienic przedmiota to czemu nie grafiki przyciskow i menu?

Moze ktos tam obeznany wypusci jakas wersje z polskimi opcjami... ale z drugiej strony polacy nic za darmo nie robia, czyli albo taka wersja nie powstanie, albo bedzie od poczatku napakowana keylogerami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:35.