![]() |
dziwne rzeczy
Jak to możliwe że PK zabił mnie w świątyni!?
|
Jeśli cię podpalił lub zatruł przed świątynią, to możliwe. Bo gdy już jesteś na terenie świątyni, to nikt cię nie może atakować.
|
TO JEST MOZLIWE MOJEMU KUMPLOWI SIE TO ZDAŻYŁO!!
|
Cytuj:
|
Ja kiedyś słyszałem że był błąd Tibii i na jakiś czas wyłączyło PZ. Wtedy ludzie po swiątyniach stali i pikowali. (ale ja to tylko słyszałem).
|
Mogłeś być w Venore na parterze- tam do niedawna nie było PZ. Dopiero pod ziemia (na poziomie gruntu- nie miasta) był PZ
|
Albo mogles z siebie zrobic Neo...Po prostu gosctek poslal belta gdy stales kratke przed PZ, wszedles do PZ i wtedy dolecial do ciebie belt a miales malo hp i padles...Ale szansa na to jewst rowna 0,000001% bo to przeciez trwa ulamek sekundy a poza tym nawet nie wiemy jak sie to odbylo(czy stales w siatyni i ktos zaczal cie prac czy jak) i nie wiem czy jak belt do ciebie doleci juz w swiatyni to czy cie zrani...
|
A może jesteś PK i ktoś się na ciebie poskarżył GM i oni postanowili cię zabić.(Wątpię w to ale to możliwe)
|
To było dokładnie tak:
Z Rooka wyrocznia teleportowała mnie do Carlin odszedłem na pewną odległość od świątynii i zaatakował mnie PK. Uciekałem i do świątynii, ale nie wiem , czy ten sam, czy inny gośc wszedł do świątynii podszedł do NPC powiedzial pare razy 'heal' i pósił we mnie kule ognie i... dead. |
Cytuj:
1: lag, pokazało Ci że wszedłes do świątyni, ale stałeś na zewnątrz 2: bug (od nich się niestety aż roi), chociaż o takim jeszcze nie słyszałem, ale w Tibia rules jest zapisany zakaz wykorzystywania bugów do zabijania ludzi w pz, więc pewnie jakieś umożliwiające to są. 3: byłeś na terenie świątyni ale poza pz Edit: ad2: właśnie mi przyszło do głowy, że jeśli to bug to kluczowe znaczenie ma w nim ta prośba do NPC o leczenie, jeśli nie zapomnę to sprawdzę. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:04. |