![]() |
Najglupsze tolki :)
Gadalem se z tygryseeeem i mysle zaloze temat o "tolkach" jak sie bylo newbie... O to moj:
Gralismy na rooku tygrysek mial byc sorcem i mowie: - grzesiek wiesz co? - co? - jak bedziemy na mainie to jak nie bedzie jedzienia to sobie jelenia przywolamy i go zabijemy ok? - noo spoko Usmialem sie jak beka jak sobie to przypomnielismy teraz wasza kolej... |
Ja kiedys myslalem : o Boze .....4.2k expa.....jak to duzo...jak ja to zrobie.....jak mozna robic 80lvl expiac ciagle na bugach... :D
|
ja mialem tylko beznadziejne deathy jak bylem w rooku :D na kazdym lvl chodzilem na roty i na kazdym lvl ginelem :P i jak tylko nabilem skill/lvl to szedlem zobaczyc czy dam rade i znowu ginelem ::D:D:D:D:D:D
|
hmm..
ja mialem byc sorcem wiec pomyslalem zesorc e maja zawszeniskie skille (mialem juz 1 postac towiedzialem) wiec stanolem sobie w moim miejscu w kturym niemozna ani mnie ani szczurka ruszyc i stalem tak i on mnie bil .... po jakims czasie kiedy podeszlem do kompa (10min) patzre a tu kick:/ loguje sie a tu ze dead hehe killed on 8 lvl by rat strata 300gp (na rooku to fortuna ) heeheh |
Danubia - 1, może 2 dni po jej powstaniu
wszyscy na rooku, 99,9% ludzi to doświadczeni gracze, a że full ludzi na rook, to każdy szuka expowiska Poszedłem więc za poison fieldy na szkielety, tam już 2 osoby były, i po chwili jeszcze 1 doszła. I tak stoimy w 4, co chwilę ktoś inny robi rundkę i zabija se szkielety, i gadamy. I m.in gadamy kto jaki domek kupi se. I jeden gość " ja se kupie ten duży na Greenshore, tam można fajnie na makro stać, łowić cały dzień rybki, a obok stać jakiś druidem i robić runy" Jako, że wiedziałem, że jedną z tych 4 osób był c's, więc do gościa mówię na priv "shut up, C's is listening" a on dalej swoje, że tam na novej zawsze stoi, nawet w tej chwili, że nigdy nikt tam nie chodzi, więc nigdy za to nie miał bana. Jeszcze ze 3 razy go zdążyłem upomnieć, nim dostał kicka. Oczywiście kick był spowodowany banem :D Inna sytuacja : Z kumplem postanowiliśmy zapolować na mumie. A ze obok są beholdery, to jak przyszliśmy, to ktoś na nie polował, a konkretnie milkował (teraz to już niemożliwe, i dobrze). Więc z kumplem do niego mówimy, że to nielegalne itd. Gośc nas wyśmiał. Na co kumpel, że zrobi screena i wyśle C'sowi. Po krótkiej rozmowie, tak też uczynił. Patrzymy, gość dostał kicka - ban. Parę sekund puźniej kumpel dostał kicka - ban. Jak się okazało, na screenie, którego zrobił i wysłał GMowi, była uruchomiona Tibia GG :) |
Ostatnio robiłem sobie runemakera na Eterni i wychodząc z rooka dawałem jakimś dwóm polakom sprzęt i przy okazji trochę gadaliśmy.Ale jeden z nich mnie dobił....
Ja mówię: -Dobra macie już sprzęt ja idę na maina. -Dobra narazie.-Mówi jeden A drugi: -Weź mnie ze sobą...najpierw mnie potem jego...bo ja tam jeszcze nigdy nie byłem...weź mnie... I błagał mnie o wzięcie na maina jakieś 5 minut.Nie słuchał nawet co do niego mówiłem.Potem jak się porządnie wydarłem to zaczął trochę słuchać.No i w końcu udało mi się wytłumaczyć że musi mieć 8lvl.Ale tymi błaganiami mnie rozwalił... |
Ja kiedys z kumplami chcieliśmy rzucić się we trzech na jakiegoś high levelovca, żębyśmy mielidobry sprzę i kase jak z maina wyjdziemy. Plan był taki:
Wszyscy razem wyszliśmy na maina, a ja miałem zagadać jakiegoś high lvl, potem miałem dac znać kumplom kiedy mają wyjść i atakować... skille były 15/15 a eq... chyba wiecie jaki.... |
A ja, jak zaczynalem grac w Tibie, to ze dwie godziny zajelo mi dojscie, jak sie zbiera rozne przedmioty. Klikalem prawym przyciskiem myszy, szukalem tam jakiejs opcji take, albo cos w tym stylu, lazilem na raty, ale nie wiedzialem, jak wziac z nich kase, w koncu przez przypadek udalo mi sie przesunac rata i domyslilem sie, jak sie zbiera rzeczy :D
|
Ja na początku nie wiedzialem jak sie worek otwiera. I skąd wziąść złoto to sobie dałem helpa do CS'a :D A jak mi powiedział że z ratów to znowu mu dałem msg że jak się worek otwiera ale w końcu sam do tego doszedłem.
A jak kumpel na main wyszedl to go prosiłem żeby wrócił do mnie bo mi samotnie a tak fajnie się expiło razem ;p A i jeszcze ogień wodą chciałem ugasić ;p A jak na kill statistic patrzyłem to sie zastanawiałem dlaczego najwięcej zabitych potwoków to rotwormy a nie raty. Przecież to takie grożne stwożenia są ;p |
A ja moja pierwsza postacia odstawilem cos takiego:Bylem na rooku chodzilem na raty i wypalil mi sie torch i chodzilem po ciemku.Poszedlem do podziemi Akademii patrze-drzwi otwarte a na mini mapie zolta dziurka czyli przejscie.Wlazlem...patrze...A tu po ciemku nigdzie nie widac prezejscia klikam na to skad przyszedlem i nic(there is a hole in the ceilling) no to pomyslalem sobie:zabije sie moze sie pokaze gdzie indziej...poszedlem tam gdzie jest fire i energy i sie zabilem...czekam...czekam...czekam...nie wiedzialem ze trza logout dac...A kiedy indziej wchodze tam (z torchem) inna postacia patrze a tam tuz obok jest drabina...LOOOOOOOOOOL...
|
Temat przeobraził się w opowieści "Jacy głupi byliśmy na rooku" :) Ja na początku dziwiłem się jak jeden koleś może zabijać trolle. :)Przecież one takie superextra chyba najmocniejsze :) Potem też szukałem skrzynek (nie tych ciemnych skrzyń tylko normalnych skrzynek-tych takich pudeł)BO coś sobie ubzdurałem że one pływają po wodzie i chciałem gdzieś na nich iśc :) Próbowałem też jakoś odpalić tratwę i pływać.Duuużo takich rzeczy było.Albo próba otwarcia snake`a :)
|
Ogolnie na swojej 1 postaci to chyba 2 tygodnie rooka przechodzilam.hehe a odrazu na 1 lv biegalam i chcialam ludzi zabijac i sie strasznie w*****ałam ze nie da rady :D:d potem zbluzgalam multum ludzi i na mainie mnie gnoili ale nie bylo tak żle
|
re up: No ja próbowałam snaki otwierać :D:D a z skrzynkami fajna faza była.Wiecie gdzie jest spike sword na rooku :D to zbieralam bagi,skrzynki i takie tam i wrzucałam do wody bo myslalam że jak się dużo wrzuci to będą wystawać i sobię po nich przejde :D:D
|
Ja też strasznie długo rooka przechodziłem.No i jak słuchałem opowieści kupmla który miał 9 lvl...sobie myślałem jaki to on jest silny...wyobrażałem sobie maina (jako jedno miasto-tak jak rook :P ) I jak on mi opowiadał jakie to super rzeczy leżą tam na ziemii to już nie chciałem mu wierzyć.W końcu nadszedł dzień przejścia na maina :) on siedział przy mnie i mi mówił co trzeba gadać do wyroczni :)Potem po chwili grania na mainie (1 dzień) on przyszedł do mnie i włącył swoją postać.Ja patrzę! 12 level! I patrzę ile on ma expa!I do niego takie coś:
-ja też tyle będę musiał mieć?? Wtedy te 12,000 czy ileśtam to wydawało mi się strasznie dużo.Tyle że myślałem sobie jakim cudem on to osiągnął.No i zbierałem z ziemii studded armory,axe,hatchet,copper shield (! to mocne jest :) ) i takie tam.Biegałem z tym szybko,rzucałem,krzyczałem mine itepe...I miałem depo zapchane śmieciami bo cały czas szukałem kogoś u kogo bym to sprzedał :) |
Ja w sumie to rooca 2 tygonie jak nie wiecej przechodzilem :D Bo ciegle bylem na ratach,az kumpel mi mówi idz na inne potwory kup se line i idz.Mialem 200 cos gp a wiec lina 50gp to poszedlem do sklepu i pisze "I buy rope" nic no to ja "I sell rope" pojawilo mi sie 18gp no to dalem jej 18gp nadal nie mam liny i tak ciagle pisalem "I buy" i "I sell" i w taki sposób stracilem 218gp a za lada bylo duzo kasy mojej :( i 8lv zrobilem na ratach w ciagu 2tygoni ;)
|
hahaha ja do 14 lv biegałam z barass legsami chain armorem mace i p shieldem :D:D i zbieralam żarcie mialam 20 ham i 33 meat czy coś w tym stylu a expilam normalnie na swampach (kolo venore) a kurde kiedys na roty poszlam i mialam viking helmeta :D:D (oczywiscie z ziemi bo sama niczego nie zabilam>
|
Heh, a ja na poczatku, nie wiedzialem, ze na mainie jest depo i biegalem tak sobie z kasa, az mnie jakis gosciu pknal i sie wkurzylem, napisalem do kolegi, ze mnie peknal i on mi powiedzial o depo :P.
I jak ktos tam pisal sell FS 15k to tak sobie myslalem, jejku, 15 tys, czyli wazy 1500 oz, ale ktos musi miec wysoki level, aby tyle uniesc, a jeszcze do tego jakies rzeczy. I jak oni wogole moga trade'owac, skoro 15 tys, to 150 razy po 100 gp :P. |
poprostu lolki byliśmy ja też nie wiedzialam o depo i to dlugoo.Znaczy przychodziłam taM bo dużo osób było można bylo cos znaleśc na podlodze itp.ale o tym że rzeczy sie wkłada nie wiedzialam :D a jak jakis hight lv pokazywal eqip <klad na depot> to go próbowałam przesunąć a potem wałka z ctrl+ f4 robiłam :]
|
ja kiedys na rooku w sklepie 40 min stalem bo nei umialem torcha kupic:
Ja: HI Npc: Hello... Ja: light, candle.. itd ( wszysytko wymianialem tylko nie torch ) Az wkoncu gosc mi powiedzial zebym napisal "torch" to ja napisalem i sie potem okazalo ze kasy nei mam na torch ^^ |
Ja jak bylem na rooku to nie wiedzialem ze jest cos jak sword albo axe wiedzialem tylko o clubach. Zobaczylem na stronce cluby, wszystko ok.staje na rynku i wolam "buy staff or morning star" to bylo dolujace
;( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:22. |