Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Co sie ma z tego, że się dołancza do gildii ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24747)

Krzychu1991 31-01-2005 18:17

Co sie ma z tego, że się dołancza do gildii ?

Jestem nowy i nie wiem co ma się z tego że się dołancza do gildii.
Powiedzcie o co chodzi z tymi gildiami.
A przy okazji kto jest na azurze i chce sprzedać jakoiś gobry jednoręczny miecz
lub innom cześć ekwipunku niech napisze do mnie kiedy będe grał. Mój nik to Krzychu Mazurkiewicz. Z góry dziękuje.

Tomciog 31-01-2005 18:24

Gildia to ugrupowanie graczy ;)
Dołączenia do niej daje dodatkowy opis ;p

Xerkses 31-01-2005 18:25

Gildie

Zależy na jakim serwie i jaka gildia:
1. Gdy to jest serwer, gdzie się można zabijać, to twoi kumple z gildi zabiją każdego, ktokolwiek ci podskoczy...
2. Niektóre oferują domki (chyba)
3. Masz kumpli, od których możesz kupować eq po niższych cenach :cup:

Gesundheit 31-01-2005 19:53

Gildia daje ci:

1.Ohronę
2.Bezpieczeństwo
3.Możesz spokojnie chodzić pojedyńczo trenić,afkować lub chodzić NA HUNTY (NA SERWERACH PVP-ENF.) i tak cię nikt nie dotknie bo normalny człowiek :P (a jest ich mało w tibi :P) cie nie dotknie bo będzie mieć deda od twoich kolegów z gildi kapujesz??

Vehemir 09-02-2005 19:43

a jak wstapic do takiej gildi ????Tez jestem poczatkujacy i nie wiem z czym to sie je???

Thorus 09-02-2005 20:21

Jednak nie każda gildia jest taka jak opisaliście (w szczególności polskie gildie choć są i te przyzwoite), w większości albo gildie zakłada 8lvl bo ma PACCa a wstęp do gildi od 30lvl bo on chce mieć ochrone. Po drugie w wiekszości gildi jak dojdzie do tego ze ktos cie zabije (a w dodatku ktos kto ma kumpli albo nalezy do innej gildi) to albo udadza ze nic sie nie stalo albo zaraz jak zaczna sie zatarczki gildia sie rozpadnie ,wiec za nim do jakiejs wstapisz dowiedz sie troche o niej. Co do jak sie do niej dostać to zajrzyj do tibia.com i wejdz community potem w guilds i zobacz spis na swoim swiecie tam bedziesz mial sposob rekrutacji.

slammer 09-02-2005 21:51

dla mnie gildia to tylko dluzszy napis jak ktos da na ciebie look i postrach dla noobow (jestes w gildii - musisz byc silny) :/ jak mnie ktos chce zabic to i tak sproboje (gilidia mi nie pomoze bo prawie wszyscy maja podobne lvl do mojego i sami nie chca zostac zabici). pokoju w GH nie mam bo wszystkie zajete wiec najwyzej moge sobie popatrzec na pokoje innych. do gildii sie dolaczylem bo tam jest moj koles (pozdro Fire Beast). zreszta jak ktos nie ma obstawy to nawet nie proboje zabijac, a jak ma to nie patrzy czy jestes w gildii czy nie (chyba ze to najsilniejsza gildia na serwerze :D).

Neo nix 12-02-2005 09:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vehemir
a jak wstapic do takiej gildi ????Tez jestem poczatkujacy i nie wiem z czym to sie je???

Musisz spelniac wymagania gildi niekotrzy przyjmuja od 10 + lvl i im nie zalezy czy osoby w tej gildi beda thiefowac albo i tez przyjmuja od 50 + i w tej gildi nie moze sie znajdowac zeden nOObek ktory thiefuje

PS :
1. jak sie dolaczy do gidli ma sie opis dodatkowy i jak sie poprosi lidera mozna miec dopisek ;).
2. Jesli ktos cie zabije gildia napewno pomoze oczywiscie bez przesady jak cie zabije 100 lvl a w gildi sa 20 lvl to ci nie pomoga hehe ale naprzyklad jesli cie zabil 20 lvl to sie rzuca na niego ;) niektore gildie sie nie rzuca bo ich to nie interesuje hehe ale duzo ejst co pomogaja ;)
3. Lider moze kupic GH(Guildhouse) i mozesz miec w niej swoj pokoik
4. Posiadasz guildchata jest to w podobie do real-chat tylko ze tam znajaduja sie tylko oosby z twojej gildi

Knight Nirvana Org 22-02-2005 17:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzychu1991
Jestem nowy i nie wiem co ma się z tego że się dołancza do gildii.
Powiedzcie o co chodzi z tymi gildiami.
A przy okazji kto jest na azurze i chce sprzedać jakoiś gobry jednoręczny miecz
lub innom cześć ekwipunku niech napisze do mnie kiedy będe grał. Mój nik to Krzychu Mazurkiewicz. Z góry dziękuje.

Do gildi wipisuję się po to aby:
1. Mieć więcej kumpli
2.Żeby mieć swoje cztery kąty. 8o
3. asz domek nie mając PACC
4.Żeby expić z kolegami na durzych potworach.
I to chyba wszystko po co więkrzość Tibiańczyków wpisuj się do gildi. :evul:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:04.