Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Analfabeci - plaga tego forum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=25156)

Monte 05-02-2005 10:19

Analfabeci - plaga tego forum

Więc tak, forum jest cool, strona tak samo, ale jest spora licza user'ów, którzy chyba po przedszkolu lub zerówce skończyli nauke, albo zrezygnowali z polskiego..Jak widzę teksty typu "pomuszcie mi widźiałem dziśaj dragonia,i , niewiem jak go zaibć" to ciężko nie stracić panowania nad sobą.. W tym temacie prosiłbym abyście wypisywali jakieś pomysły, jakby takich analfabetów z tego forum wywalić, albo chociaż nauczyć ich polskiego =P

Pozdrowienia
Monte =P

Adolphus Elbragol 05-02-2005 10:24

Nic na to nie poradzisz, nie warto sie starac.

Arthus Drag'Tail 05-02-2005 10:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
Nic na to nie poradzisz, nie warto sie starac.

Tu się zgadzam, nie da się wyeliminować tego zjawiska.
Lecz IMHO można trochę zmniejszyć, lecz jak to zrobić nie mam pojęcia. :P

Dr.Unknown 05-02-2005 10:39

Temat był poruszany już kilka razy. Osobiście nie mam nic przeciwko jak ktoś napisze, np "Fjnie" miast fajnie, ale jak widzę "muj" i "ktury", to się łapie za głowe. Ja dla takich ludzi, którzy nie szanują języka ojczystego nie mam szacunku.

$corcerer 05-02-2005 11:11

Ameryki toś ty nie odkrył...

Matheous 05-02-2005 11:23

Najlepsza metoda na zdominowanie kaleczacego polski nooba jest solidne obsobaczenie tego nooba.(parafrazujac powiedzonko Jaskra;). Jak nie bany, to pokazanie im ze takie pisanie nie jest tu mile widzane. Jak kto woli-tylko wskazac bledy i dewlikatnie zasugerowac uzywanie Worda/slownika, albo 'solidne obsobaczenie' na kazdy mozliwy sposob. To tylko moje zdanie;)

By$iu 05-02-2005 13:59

Wprowadzic rangę Analfabeta, myśle, że pomoże. Taka osoba, być może zacznie starać się pisać normalnie i wtedy mod zdejmie mu tą range.

Rychu 05-02-2005 14:37

Ale na forum kazdy ma prawo pisac jak mu sie podoba a ja jak pisze na gg naprzyklad to nie zwracam uwagi na "ż" anie na "rz" bo poprostu sie szybciej pisze a takie zagadnienia typu "fjnie" to poprostu literowki ze nietrafilo sie w "a" i wielu ludziom tak sie zdarza

Maniak Hip-Hopu 05-02-2005 14:56

Bodajze, facia na wosie mi gadala, ze była matura, i pisali na kompie, rzecz jasna tak jak my, bez tych "ł" itp. I Najgorsi byli omg!

A sposob na nich? Kupic slownik ortograficzny

she_devil 05-02-2005 14:57

analfabeta nie umie czytac... a analfabeci zwykle nie umieja obslugiwac kompjutra. Dysmozgowie jest wszedzie...

hoomik 05-02-2005 14:59

Cytuj:

Ale na forum kazdy ma prawo pisac jak mu sie podoba
twoia gópota mnie przerarza... pszecierz gdyby karzdy pisau tak, jak hce, to ftedy pofstauby jeden, wielki smietnik, a posty byuyby nie do odczytania, prafda?
Cytuj:

to nie zwracam uwagi na "ż" anie na "rz"
na gg pisz sobie faktycznie tak jak zechcesz, pod warunkiem, ze nie piszesz do mnie -.-
Cytuj:

poprostu sie szybciej pisze
to moze lepiej nie pisz w(f?)cale...

$corcerer 05-02-2005 15:32

anajlepiejbylobypisacbezspacjitooszczedzimynailosc imiejscawbaziedanychconie

Nightwalker 05-02-2005 15:44

maszabsolutnaracjescorcererzenajlepiejjeszczebezzn akówinterpunkcyjnych

Monte 05-02-2005 15:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rychu
Ale na forum kazdy ma prawo pisac jak mu sie podoba a ja jak pisze na gg naprzyklad to nie zwracam uwagi na "ż" anie na "rz" bo poprostu sie szybciej pisze a takie zagadnienia typu "fjnie" to poprostu literowki ze nietrafilo sie w "a" i wielu ludziom tak sie zdarza

N/c -.-

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez $corcerer
anajlepiejbylobypisacbezspacjitooszczedzimynailosc imiejscawbaziedanychconie

Hehehehe xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bysiu
Wprowadzic rangę Analfabeta, myśle, że pomoże. Taka osoba, być może zacznie starać się pisać normalnie i wtedy mod zdejmie mu tą range.

W sumie dobry pomysł.. Miło by było gdyby takie coś powstało ; >

hoomik 05-02-2005 15:52

jawna kpina... myslicie, ze taki debil co pisac nie umie przejmie sie jakas ranga? Ja bym sie nie przejal (chociaz to moze dlatego, ze nie jestem debilem...)

Elle 05-02-2005 15:54

Bosze, lócie, co fy madzie to analwabetuf? Pżedzież do jezd bobrozdó inny jenzyg.

No a teraz tak serio.

Jest przycisk "edytuj". Niestety, zapis niektórych postów świadczy o tym, że analfabeci go nie dostrzegają. Albo nie chcą go widzieć.
Jeszcze inną możliwością jest to, ze piszą wszystkie swoje posty ze słownikiem w ręku xD
Bo trzeba mieć 'talęt' żeby strzelać takie błędy i ich nie poprawiać.
---
Jestem za wprowadzeniem rangi 'Analfabeta'. Chętnie się zapiszę :D

Adaras 05-02-2005 15:55

Jedna rzecz która mnie najbardziej irytuje.."Mam duszo papierkuw rze jezdem dyskoszysko, znaczy siem dyslektky". Szczęśliwi ortów(tu: błędy) nie liczą.
Za to do pracy się trzeba by było wziąść, bo na wyższe studia będzie ciężko...

she_devil 05-02-2005 15:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik
(chociaz to moze dlatego, ze nie jestem debilem...)

KHYM.... klocilabym się ;-)

Dr.Unknown 05-02-2005 15:56

@Rychu
I tu się mylisz. W regulaminie, z którym wiele osób się nie zapoznało, wyraźnie pisze, że posty muszą być czytelne, czyli starami się nie robić błędopw, nie piszemy bezmyślnie, jak "AlE sPoKo ZiOm"- to mnie najbardziej denerwuje, czy też "|_[]|_" itp, aczkolwiek to drugie jeszcze ujdzie;).

hoomik 05-02-2005 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez she_devil
KHYM.... klocilabym się ;-)

na pewno tego chcesz...? Dobrze Ci radzę - zastanow sie mocno...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:16.