![]() |
Analfabeci - plaga tego forum
Więc tak, forum jest cool, strona tak samo, ale jest spora licza user'ów, którzy chyba po przedszkolu lub zerówce skończyli nauke, albo zrezygnowali z polskiego..Jak widzę teksty typu "pomuszcie mi widźiałem dziśaj dragonia,i , niewiem jak go zaibć" to ciężko nie stracić panowania nad sobą.. W tym temacie prosiłbym abyście wypisywali jakieś pomysły, jakby takich analfabetów z tego forum wywalić, albo chociaż nauczyć ich polskiego =P
Pozdrowienia Monte =P |
Nic na to nie poradzisz, nie warto sie starac.
|
Cytuj:
Lecz IMHO można trochę zmniejszyć, lecz jak to zrobić nie mam pojęcia. :P |
Temat był poruszany już kilka razy. Osobiście nie mam nic przeciwko jak ktoś napisze, np "Fjnie" miast fajnie, ale jak widzę "muj" i "ktury", to się łapie za głowe. Ja dla takich ludzi, którzy nie szanują języka ojczystego nie mam szacunku.
|
Ameryki toś ty nie odkrył...
|
Najlepsza metoda na zdominowanie kaleczacego polski nooba jest solidne obsobaczenie tego nooba.(parafrazujac powiedzonko Jaskra;). Jak nie bany, to pokazanie im ze takie pisanie nie jest tu mile widzane. Jak kto woli-tylko wskazac bledy i dewlikatnie zasugerowac uzywanie Worda/slownika, albo 'solidne obsobaczenie' na kazdy mozliwy sposob. To tylko moje zdanie;)
|
Wprowadzic rangę Analfabeta, myśle, że pomoże. Taka osoba, być może zacznie starać się pisać normalnie i wtedy mod zdejmie mu tą range.
|
Ale na forum kazdy ma prawo pisac jak mu sie podoba a ja jak pisze na gg naprzyklad to nie zwracam uwagi na "ż" anie na "rz" bo poprostu sie szybciej pisze a takie zagadnienia typu "fjnie" to poprostu literowki ze nietrafilo sie w "a" i wielu ludziom tak sie zdarza
|
Bodajze, facia na wosie mi gadala, ze była matura, i pisali na kompie, rzecz jasna tak jak my, bez tych "ł" itp. I Najgorsi byli omg!
A sposob na nich? Kupic slownik ortograficzny |
analfabeta nie umie czytac... a analfabeci zwykle nie umieja obslugiwac kompjutra. Dysmozgowie jest wszedzie...
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
anajlepiejbylobypisacbezspacjitooszczedzimynailosc imiejscawbaziedanychconie
|
maszabsolutnaracjescorcererzenajlepiejjeszczebezzn akówinterpunkcyjnych
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
jawna kpina... myslicie, ze taki debil co pisac nie umie przejmie sie jakas ranga? Ja bym sie nie przejal (chociaz to moze dlatego, ze nie jestem debilem...)
|
Bosze, lócie, co fy madzie to analwabetuf? Pżedzież do jezd bobrozdó inny jenzyg.
No a teraz tak serio. Jest przycisk "edytuj". Niestety, zapis niektórych postów świadczy o tym, że analfabeci go nie dostrzegają. Albo nie chcą go widzieć. Jeszcze inną możliwością jest to, ze piszą wszystkie swoje posty ze słownikiem w ręku xD Bo trzeba mieć 'talęt' żeby strzelać takie błędy i ich nie poprawiać. --- Jestem za wprowadzeniem rangi 'Analfabeta'. Chętnie się zapiszę :D |
Jedna rzecz która mnie najbardziej irytuje.."Mam duszo papierkuw rze jezdem dyskoszysko, znaczy siem dyslektky". Szczęśliwi ortów(tu: błędy) nie liczą.
Za to do pracy się trzeba by było wziąść, bo na wyższe studia będzie ciężko... |
Cytuj:
|
@Rychu
I tu się mylisz. W regulaminie, z którym wiele osób się nie zapoznało, wyraźnie pisze, że posty muszą być czytelne, czyli starami się nie robić błędopw, nie piszemy bezmyślnie, jak "AlE sPoKo ZiOm"- to mnie najbardziej denerwuje, czy też "|_[]|_" itp, aczkolwiek to drugie jeszcze ujdzie;). |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:16. |