![]() |
Nowy virus
Słyszał ktoś o tym nowym virusie, dostałem go ne emaila :P oto treść:
Hi ! Here is my photo, that you asked for yesterday. myphoto***** 23.82 kB Niezły LOLek jest zdjęcie tylko czemu jest w formacie ***** Nieudolny ten hacker czy jak? :P :P Kto sie na to nabierze ten musi być debilem 8) |
Jesli o tym wirusie mowili nawet w tv to z pewnoscia znajdzie sie spora rzesza ludzi ktorzy sie na to nabiora.
|
O kurde...
A jaki mail ma ten adresat? Aha i na jakim portalu masz konto? Mój kolega dostał podobna wiadomosć... :/ |
Omg. Słuchaj jeżeli jest to tak nagłaszane to możesz przepuszczać... że masz już tego wirusa :P A jak? Po prostu przecyztałęś tę wiadomośc... i nawet pewnie nie wiesz
|
Żeby aktywować tego wirusa trzeba otworzyć dołączyny załącznik myphoto*****
|
Cytuj:
mam konto na o2.pl |
Ja znam cos podobnego.
Dostaje sie maila od jakiegos przemka. pisze ze mam dla ciebie fajny obrazek i mas zgo otworzyc w zalaczniku jest jakis plik w formacie zip. Bardzo duzo moich kolegow go dostalo ale ja go od razu usunalem.virus sie ciagle klonuje i zapelnia dysk. |
jest nowy virus rosyjski w pracy mojej matki znalezli 30000 tys. plików tego virusa chodzi przez e mail wiec uwaga narazie tylko jakiś antyvir z rosji pomaga ...
|
do mnie non stop takie zeczy przychodza. Ignoruje je i usowam :)
|
Jeśli chodzi o tego wirusa to nie przelewki...
Już co 3 (albo 4 ) e-mail w Europie jest "zarażony" tym wirusem... Dla niewtajemniczonych powiem jeszcze , że sprawa zajeło się FBI i jest nagroda dla kogoś kto da jakieś informacje. Więc radze nie otwierać załacznika gdyż gdzies przeczytałem (jakieś amerykanskie forum ) że żaden antiviurus go nie rozpoznaje i po zarażeniu juz po ponownym uruchomieniu wirus działa i niszczy... Przeczytałem też że partycje może usunąc i trza je odnowa robić :D Ale nie iwem czy to prawda :P Życze powodzienia w walce z tym wirusem ;) Jak znajde coś nowego to napisze :] |
ja mam tego virusa
tzn nie mam ale ten plik zip mozna otworzyc a w srodku jest plik jakis blabla.jpg tyle ze nie ma ikonki zdjecia robilem to pod linuxem wiec mam w dupie wirusy no ale uwaga pod windowsem cos wali mi sie troche explorer (mam ogolnie zjebanego windowsa ale polega to na tym ze mi sie strony nie odpalaly albo odpalaly nie do konca wszystko jest ok wiem bo sie na tym znam obczailem porty na serwerze czy sa ok i byly ok) nie wiem jakjest szkodliwy ale napewno nie pomaga a co do maila to byl identyczny HI! i cos ze wyslal mi zdjecie fajne zebym obczail a ja odpowiedzialem na tego maila kolesiowi FUCK OFF:) niestety email wrocil do mnie ... pozdrawiam musialem edytowac bo sie zapomnialem i poprzeklinalem... |
Ej to zwalmy na mojego kolege z klasy że napisał i zgarnijmy nagrode :). Bedziemy mieli kase na pacc'e :D.
Mi to nie grozi i tak nigdy do mnie nie przychodza maile :) |
Hmmmm chyba żartujesz.... NIe chodzi tu zeby "nakablować" na jakomś konkretną osobę..
haker nawet twój najbliższy kolega nie powiedziałby ci że to on puścił... Chodzi tu o znalezienie sposobu na zniszczenie tego wirusa. :P Cytuj:
Ten wirus nie jest jakims konkretnym plikiem ale on wedruje i "włamuje" sie w załaczniki.... Już dawno by podali nazwe pliku itd :P |
hehe.. kolejna zaleta linuxa - exeka jesli nie chcesz -nie uruchomisz ;P
|
Up: Czasami nawet jak chcesz to nie uruchomisz:P
|
Jak widze email z załącznikiem od nieznanej osoby to nawet nie czytam tylko Shift+Del...
|
Ja od tej [email protected] dostałem już trochę maili :P Wszystkie wywalałem, bo myślałem, że reklamy a tu proszę, to wirusy mogły być :P Zresztą czytam maile od znajomych i z stron typu tibia.com i kilku na których jestem zarejestrowany i wiem, że będę od nich dostawał maile.
Zresztą FuckenSuicide to Pi***one Samobójstwo :P |
dla tych co się nie pokapowali::
Rozszerzenie .to_moze_byc_trojan zostało nadane przez serwer obsługujący pocztę na którym jest zainstalowany antywirus (WP, Onet, o2). Pierwotnie rozszerzenie było z pewnością inne, np. ***** Tak więc to nie "wina" hackera tylko oprogramowania antywirusowego. Swoją drogą te portale wysyłały e-maile z wiadomościami o tym, że są instalowane programy antywirusowe które będą skanować każdą przychodzącą wiadomość. |
Eheheh, tym mnie Ulrek dobiłeś. To nie żaden system nadawania na serwerze pocztowym! Wiesz jaki by był wtedy bałagan w mailach? Tylko na forum tibia.pl mogli coś takiego wymyśleć :D :P ! Hehe i widać, że się sprawdza. Gdybyś na bieżąco śledził forum, wiedziałbyś, że to filtr, który zmienia wszystkie rozszerzenia *.exxe itp. na *****.
|
Ehhh...
Morze ci haknom postac:P Albo coś ci z kompem sie stanie:D |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:24. |