Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pytanie do Modów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2541)

targud 30-01-2004 22:44

Pytanie do Modów.

Pytanie odnosnie upomnień, ostrzeżeń itd. ...

Mam Jedno Upomnienie dostalem je słusznie za złamanie zasad na forum :( . Chciałbym się dowiedzieć czy upomnienia lub ostrzeżenia znikaja a jezeli tak to kiedy ?

THX

Chciałbym dodac, ze złamałem regulamin przez kolegę, który bardzo mnie prosił żebym założył temat o sprzedarzy postaci, a że nie chciałem postapic źle wobec niego Załozylem temat (kumpel dostal pozadną zj**ke po otrzymaniu prze ze mnie upomnienia) :D

Dan the Automator 30-01-2004 22:51

Znikają, jeżeli dojdziemy do wniosku, że user się poprawił, i że nie zasługuje już na taka hańbe :) Szuta tak niewielu się udała :P

re.up
Widzisz, kazdemu się zdaża wpadka. Dlatego jak się poprawisz (tzn wykażesz się, i udowodnisz że to było ostatni raz), usuniemy upomnienie~

Owoc 31-01-2004 07:50

Hm, a kiedyś widziałem że jakiś mod w jakimś temacie napisał "Upomnień raczej się nie zdejmuje" :O

Gremlin 31-01-2004 07:53

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Owoc
Hm, a kiedyś widziałem że jakiś mod w jakimś temacie napisał "Upomnień raczej się nie zdejmuje" :O
Tym modem chyba bylem ja i:
- Bylo to dosyc dawno jak jeszcze nie zdecydowalismy co robic z upomnieniami.
- Bylo to w obec urzytkownika ktory szczeze mowiac zaslugiwal bardziej na bana niz na zdejmowanie upomnien.

sesaj 31-01-2004 08:32

A mozecie powiedziec co dokladniej trzeba albo mozna zrobic aby te upomnienie zostalo zdjete??
Zawsze slysze tylko ze trzeba sie poprawic albo zrobic cos porzytecznego, ale nigdy nie slyszalem szczegolow.

Magus 31-01-2004 14:15

@sesaj
Wystarczy byc przykladnym userem forum, przyczynic sie jakos dla strony/forum. Przypuszczam ze wplata jakiejs kwoty (temat w niusach) tez spowoduje zdjecie upomnienia (decyzja bosala). Szczeguly sa w temacie o upomnieniach - bodajze w dziale o "tibia.pl - sugestie".

Bambuko 31-01-2004 16:01

Może nie jestem modem:P ale mówię, że lepiej próbować się poprawić i przyczynić dla forum, niż dla strony - bo na stronie nie może być na razie zmian:D. Ale można też poczekać do zmiany laya/poprawienia aktulalnego.

RE DOWN
Też uważam, że czasami nie powinno być upomnienia, a innym razem więcej niż jedno. Czasami od razu ban. Jak mawiał Dracon "Wiem, że to niesprawiedliwe, iż drobne przestępstwa i ciężkie zbrodnie są karane tak samo. Gdybyż tylko udało mi się wymyślić karę surowszą niż śmierć...". A od upomnień są surowsze kary - ja uważam, że za niektóre rzeczy powinno być parę upomnień, a za małe jedno.

Mr Logest 31-01-2004 16:40

:D a to dobre..

patrząc za co są wklejane upomnienia wg niezawsze równoważnych kryteriów to to niezłe..

w sumie to nie pierwsze forum na którym jestem,
sam moduje specjalistyczne lekarskie i nie zauważyłem by tam ktoś heh sobie premiere ligue robił bo jest modem. be calm ludzie, co to są upomnienia? hańba.. może, zależy co uważa sie za pkt honoru. Jak ktoś bluzga i łamie prawo to można od razu mu bana huknąć, niech się uczy kultury i przepisów!
Ale bez przesady.. kolo dostał dzisiaj upomnienie za wklejenie postu pod postem.. wow! nabił sobie kolejny post, który i tak zniknie za chwile.. wielkie L.O.L.

pozdr.

Bartix 01-02-2004 11:04

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Magus
@sesaj
Wystarczy byc przykladnym userem forum, przyczynic sie jakos dla strony/forum. Przypuszczam ze wplata jakiejs kwoty (temat w niusach) tez spowoduje zdjecie upomnienia (decyzja bosala). Szczeguly sa w temacie o upomnieniach - bodajze w dziale o "tibia.pl - sugestie".
oj Magus,Magus co ty mowisz (czyzbys proponowal przekupstwo? :D )

PS: jeszcze raz dzieki za zdjecie upomnienia 8)

Magus 01-02-2004 14:27

@Bartix
Alez skąd, to tylko tak zabrzmialo :D
@Mr Logest
Upomnienia sa po to by pokazac komus ze cos robi zle zamiast od razu dawac bana. To nie jest jakas kara, karą jest ban a upomnienie to upomnienie.

Bambuko 01-02-2004 14:37

Ale jakoś jest tak, że za różne przewinienia dostaje się upomnienie, a za niektóre mogłyby być od razu 2 czy coś. Zróbcie se jakąś tajną tabelę.

Magus 02-02-2004 04:22

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
Ale jakoś jest tak, że za różne przewinienia dostaje się upomnienie, a za niektóre mogłyby być od razu 2 czy coś. Zróbcie se jakąś tajną tabelę.
Skad wiesz ze juz takiej nie mamy....
Dwa upomnienia od razu - zły pomysł. Userzy zjedliby nas zywcem, i zaraz by było tysiace tematow dziennie o tresci "dlaczego od razu 2, pan XXX dostal jedno".

eerion 02-02-2004 10:14

Cytuj:

Gdybyż tylko udało mi się wymyślić karę surowszą niż śmierć...".
Proste- najpierw tortury, potem śmierć. To też jest jedna kara, ale brutalniejsza od np. Zwykłego scięcia głowy :)
Tabelkę to oni mają.
Pamiętam ten polewkoy napis pod moim nickiem
-ma jedno małe upomnienie-
Więc coś tam mają jakieś zasady.
Cytuj:

Może nie jestem modem ale mówię, że lepiej próbować się poprawić i przyczynić dla forum
hmmmmm. A co zreobisz dla forum poza poprawą siebie??
Poprawiając siebie, poprawiasz innych.
Nic innego dla forum nie zrobisz. Więc to coś to jest jedna odpowiedź
A co do robienia czegoś dla strony to już mam w tym doświadczenie i wiem ze to nie ma sesnu :P

Bambuko 02-02-2004 15:52

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Magus
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
Skad wiesz ze juz takiej nie mamy....
Dwa upomnienia od razu - zły pomysł. Userzy zjedliby nas zywcem, i zaraz by było tysiace tematow dziennie o tresci "dlaczego od razu 2, pan XXX dostal jedno".
To byś mu poszukał innego posta gdzie ledwie złamał regulamin, lub powiedział, że bardziej złamał regulamin od pana XXX, bo w jednym poście złamał kilka punktów regulaminu, podałbyś mu potem link do tego regulaminu, aby przeczytał i więcej nie grzeszył i powiedziałbyś, że jedno upomnienie możesz zdjąć wcześniej niż normalnie. Możesz se taki tekst napisać i kopiować i im wysyłać. Ale jak macie już jakiś regulamin upomnień to ja nie wnikam, róbcie według własnego, ja jestem tylko userem.

@eerion
Dracon był takim cżłowiekiem, że pewnie torturował.. On zabijał jak ktoś zabił 7 ludzi albo jak ktoś ukradł jabłko.

sesaj 02-02-2004 17:12

A ja mam takie male pytanko:
Czy jak sie dostaje bana to jush na IP czy tylko na to konto, ze mozna sobie nowe konto zrobic???

Gonzo von Krenzel 02-02-2004 17:15

możesz dostać albo na IP albo na konto. to już zależy od wyższych władz tibia.pl ;)

PiXik 03-06-2004 09:09

Upomnienie

Gremlin wlepiłeś mi upomnienie słusznie bo się trochę pomyliłem:P Co mam zrobić by one znikło bo nie chcę do końca życia go mieć ;(

Dr. Omader 03-06-2004 12:56

Przestan pisac glupie posty jak ten!!!

Jak widze dostales upomnienie za glupote (G) wiec radze popracowac nad swoim zachowaniem i nad tym co piszesz. Jak Moderator w tym przypadku Gremlin zobaczy poprawe napewno je zdejmie....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:06.