Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Prawa w Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2552)

marred 31-01-2004 13:25

Prawa w Tibii

Dzis odkrylem dwa dziwne prawa w Tibi.

Prawo respawnu:

Gdy expujesz, ale respawn jest slaby i powiesz o tym komus, to nagle potowry ci sie masowo respawnuja i masz na czym expowac. Ale, gdy zaczniesz sie komus chwalic, jaki dobry masz respawn, to nagle zaczyna ci brakowac potworkow do expowania.

Prawo awansow:

Awanse, we wszystkim co sie da, przychodza zazwyczaj masowo jednego dnia, a potem jest tydzien przerwy i znow mass advance :)

Czy u was te prawa sie sprawdzaja?

Mr Logest 31-01-2004 13:30

drugie prawo stosowne do poziomu xP,
tydzien, dzień..whatever.

Ale w sumie to tak już jest, jak reguła przekory.

Jak sie pochwalisz ze masz plate z valkirii to zapomnij ze znajdziesz ame wczesniej niz za kilkadziesiat zabitych valk później... :/

rs zgadza sie..ot koincydencja ale sprawdz a sie, poki cicho expuje idzie jak cholera..3k xP na h itp. Jak pochwale sie szlaban.

pozdr.

Gewof 31-01-2004 13:36

Prawo respawnu:

ja raczej sie nie chwale tym ze mam duzo potworkow albo malo bo nie wiem po co :P wiec nei weim jak jest z tym prawem

Prawo awansow:

a z tym sie zgodze, awanse mam nawet kilka w dniu a potem juz musze troche poczekac(najgorzej skille druid 20/22 :P ) ale mlvl teraz str robie wiec chwilowo mam 1-2(fishing jeszcze) dziennie :D

marred 31-01-2004 17:53

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gewof
ja raczej sie nie chwale tym ze mam duzo potworkow albo malo bo nie wiem po co :P wiec nei weim jak jest z tym prawem
Troche zle opisalem to prawo. Oczywiscie, jak expie, to nie krzycze na caly zycher: Ludzie tu sa potwory, chodzcie expowac, tylko lubie poexpowac i przy okazji pogadac z kolegami na priv i jak zwykle rozmowa przejdzie do tematu, na czym teraz jestesmy i np. mowie, ze: Ojej, wogole cycow nie mam. I nagle mi sie zaczynaja respawnowac, ze strzal mi brakuje, a potem, jak mowie: Ooo, ile mi sie cycow zrespawnowalo, To przyjdzie jakas 20-osobowa wyprawa na cyce i koniec z expowania :(

Gewof 31-01-2004 18:01

Teraz po update prawa(hihi) moge powiedziec ze czsami tak bywa ale to chyba tylko zwykly zbieg okolicznosci :))

A jezeli o 2 praw to dzisaj mialem juz 3 awanse(lvl 19,mlvl 33 i fishing 52 :D )

gaper 31-01-2004 18:25

Jeżeli chodzi o respown tych potworów to pierwszy raz slysze ale calkiem prawdopodobne a co do Awansow to zalezy kto ile sie przyklada do treningu czy nabijania expe. Moze byc awans po tygodniu, po 5 dniach, a to ze sie awanse zbiegną w jednym dniu to zwykly zbiek okoliczności :)

Bambuko 31-01-2004 18:32

Ale to właśnie na tym polega śmieszność tego - że te zbiegi zdarzają się wielu osobom i często. I po to marred założył ten temat.

sesaj 31-01-2004 19:04

Ja jak zawsze expuje i gadam akurat z kolega to nigdy mu sie nie chwale ze dobry resp mam.
Kiedys sie pochwalilem to "odwiedzil" mnie i dupa z fajnego respa bylo.
Nauczylem sie jush ze niechwalic respem :P

Glock termbest 31-01-2004 19:15

no i fajjne sa onee ;]]]]] :D

Looc 31-01-2004 19:16

heh mi się te prawa nie sprawdzają,

jestem sorcem więc awansy mam wogule rzadko a co do expowania hmm, to nigdy jak rozmawiam nie mówie ile jest potworów

Mr Logest 31-01-2004 20:04

heh, ja mam pallka na 25 lvl i 62/52. Powiem tak..skoro od m/w 13 lvl utrzymuje mi sie rożnica 10 pkt w skillach to wiąże sie z tym ze praktycznie zawsze skillują jeden po drugim. Odstęp czasu minimalny więc w większości zdarza sie to tego samego dnia. Skoro przy tych poziomach trza troche sie namachać, a z nudów już sobie podexpowuje to i lvl mi skacze w podobnych chwilach.. m/w 1 lvl -co drugi komplet dist/shield.

pozdr.

/pewnie ze chodziło o zwykle privowanmie w trakcie expowania z kumplami. To jak Murphys laws.. 8) /

Lukass 31-01-2004 22:55

Mi sie te prawa nie sprawdzaja! Doslowanie nigdy!

P.S. Looc - widze, że też słuchasz Żelaznej Dziewicy :D

Shiva 31-01-2004 23:30

Coś w tym jest...ostatnio zdobywam 20 lev krzycze do kumpla ze mi sie cyce skończyly.Minutke pózniej mialem ich z 6...i trzebabylo 20 od nowa robic. ;) No a wylogowal sie ktos kiedys w pustym respawnie 8) POLECAM:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:21.