![]() |
Emblemat
Mam pewien problem.
Otoz chodzi o to, ze niemoge wsadzic wlasnego emblematu na waszej stronce. Moje zdjecie spelnia wszystkie warunki tzn "rozmiar 90*90 pixeli oraz mniej niż 10000 bajtów". Prubowalem dziesiatki zdjec (wszystkie spelnialy w/w warunki) ale zawsze jak bralem wyslij to zostawal stary emblemat ;( No wiec qrcze nie wiem co zrobic aby dzialalo. ;( |
:)
Drogi sesaju, wywnioskowalem ze plik, ktory deklarujesz jako emblemat/avatar jest bitmapą (format BMP). Forum nie akceptuje tego formatu. Przekonwertuj plik na format GIF lub JPG i bedzie działało.
|
On chyba jednak nic o bitmapie nie pisał. Tym bardziej, że bitmapa zajmuje bardzo dużo miejsca i nie wydaje mi się, by spełniała warunek. Ale tam trzeba zaznaczyć, że chcesz obrazek z własnego komputera - mogłeś tego nie zrobić.
|
Cytuj:
|
Kiedyś też miałem podobny problem, bo właśnie nie zaznaczałem, że avatar ma być z komputera i nic się nie działo, dokładnie jak mówi sesaj. Tam jest takie do zaznaczenia:
http://alphasqad.republika.pl/odznaczenia/emb.jpg |
A jush myslalem, ze nikt nie odpowie :D
Ale problem jak byl tak jest. Drogi Supermanie,zaznaczac, zaznaczalem. Drogi Magusie, mialem rowniez kilka plikow w formacie GIF, ale z tymi plikami tesh dupa ;( Chcialbym jeszcze powiedziec, ze na innych Forum tak samo mialem. EDIT. Sorka superman :D |
czy te forum akceptuje JPEG??
|
Cytuj:
|
to jeszcze jedno pytanie.
czy emblemat ma byc uruchamiany z dysku? |
Cytuj:
Ooooo, wlasnie, moze to przez to mi nie dziala. Ale zem sie zdzwil ze powrocili do mein tematu :D Teraz pozostaje mi czekanie na odpowiedz :D |
Cytuj:
emblematy są wysyłane na server forum i NIE są odpalane z Twojego kompa... skąd Ci to wogóle przyszło do głowy?? 8o |
Miałem taki sam problem niemogłem wkleic własnego emblematy który spełniał wszystkie wymogi i był zapisany w jpg ale któregoś dnia spróbowałem jeszcze raz i się udało. :)
|
Dobra mi jush dziala. Chodzilo o to zeby plik byl w folderze lokalnym :D Proponuje zostawic temat dla tych co maja taki sam problem.
Ladny mam emblemacik?? :D |
A MI DO K*** NEDZY NIE DZIALA! WTF?
|
Cytuj:
|
a więc próbowałem wszystkiego, ze strony, z dysku rożnymi sposobami, w różnych formatach. i nadal krzyżyk. ;(
|
No, niestety z przykrością stwierdzam że problem jest u mnie ten sam. Z różnych miejsc, różnych formatów, wiele razy próbowałem i nic. Solucji nie mam. Jak ktoś ma to niech napisze szybko...
|
U mnie problem jesty taki sam jak wyzej, nie wiem co robic :/
|
JA też mam ten problem POMOÓŻCIE ;(
Cały czas krzyzyk;( Jedno pytanie, czy obrazek ma być w folderze na pulpicie? np. c;/windows/pulpit/jakistamfolder/obrazek.jpg ?? |
Mi tesh nie działa :(
Ani JPG ani GIF ani nawet PNG, wszystkie spełniają wymagania, a nie wchodzą --> "Wybrany emblemat nie istnieje lub dostep zostal zabroniony." Czemu tak jest?! Ja chce embelemacik ;( |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:03. |