Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Pośmiejmy się z Window$a.........razem :] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=25867)

lewko knight 12-02-2005 15:32

Pośmiejmy się z Window$a.........razem :]

Chcę pośmiać się z Window$a, dlaczego??Bo mnie wkurza. Zawsze rano se wstanę to odrazu lece do kompa. I musze czekać aż ten windows sie załaduje(to nie wina mojego komputerka)ale tego shaizkiego oprogramowania. Może i to będzie reklama dla Linuxa ale, mój brat ma słabszego kompa ale ma go na Linux-ie i co dziwne chodz lepiej. Naszczęście za kilka tygodni ja też se będę grał w dooma na Linuxie, i szybciej mi Mozzilla odpali

:] 8o :D :) ;) B) :p :cup:

MatuS 12-02-2005 15:36

hemm .... Linux nie jest tak latwy .... hemmmm :evul:
wiesz tam wszystkie gry nie chodzą ... hemmmm :evul:

Str4t0s 12-02-2005 16:42

moze masz napchane smieci?

Ulrek 12-02-2005 16:59

Linux? Linux to koszmar! Sam mam jednego. Na X'ach jest jeszcze dość łatwo, w trybie tekstowym nawet nie próbowałem go obsługiwać. Samo instalowanie driverów przysparza multum problemów. A potem jeszcze uruchom grę jak ci co chwila wyskakuje nowy error - mi się akurat udawało w 80% przypadków gier linuksowych, gorzej było z grami windowsowymi odpalanymi na wine i cededze.

PS. Która część Dooma? :P

Thero 12-02-2005 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Str4t0s
moze masz napchane smieci?

Pewnie tak, mój komp już po kilku formatach i ładnie ciągnie ;P..

EDIT:
@Up
Śmiem twierdzić, że w spolszczonego duma 3, nowszego duma nie ma ;).

Luckq 12-02-2005 17:22

Tak w ogóle, to dziwny temat. Może mam jakieś drętwe poczucie humoru, ale jakoś nic wnie w windowsie nie śmieszy. I co nas to obchodzi że masz linuksa i niedługo w doom'a będziesz grać? Może chcesz po prostu zaszpanować jaki jesteś "kozak" bo linuksa używasz. A jak już chcesz mówić że coś jest "shit'em" to wypadało by przedstawić jakieś argumenty.
Pzdr.

Dan the Automator 12-02-2005 17:59

Mozna się pośmiać, ale po co? I tak dalej wszyscy będą używać Windowsa*

* - ~96% posiadaczy komputera

morwi 12-02-2005 18:05

to chyba wina twojego kompa bo mi szybko "odpala" i mam xp proffesional, a i tak wszyscy(prawie) beda uzywac windowsa...

Thero 12-02-2005 19:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Luckq
A jak już chcesz mówić że coś jest "shit'em" to wypadało by przedstawić jakieś argumenty.
Pzdr.

Chciałeś argument? Proszę bardzo:
Nie ma bardziej dziurawego systemu operacyjnego niż Windows.

@Topic
Ja też mam xp professional, ale jeżeli już jestem posiadaczem takiego systemu operacyjnego trzeba być przygotowanym na wszelkie mewentualnoci ;P, w pogotowiu czeka Firewall, Adaware, Peer guardian, Spy hunter, Spybot, Noadaware ;). O kolejny format kompa raczej się nie boję ;p...

Hallabard 12-02-2005 19:38

A mnie w XPeku najbardziej rozśmiesza, że w ustawieniach daty i godziny w strefie czasowej na miejscu Polski jest morze ! Wiekszy Bałtyk :P :D ?

Matheous 12-02-2005 19:50

Geeze, a co wam da takie pitolenie? Windows jest najpopularniejszym systemem operacyjnym, na to nic nie poradzicie. Kazdy wie ze ma w cholere bledow bledzikow irytujacych rzeczy dziur w zabezpieczeniach etc itd... No ale jakos wszyscy go uzywaja. Mi sie wydaje ze to dlatego, ze nikt nie wie do konca jak w sumie taki Linux wyglada i sie boi zmienic system:) ALe jak kogos juz 100%owo wnerwia Winda, to przeciez zmieni se na Linuxa bez zadnych zachet. A jak ktos woli zostac przy windzie, no to nie zmieni chocbyscie nie wiadomo co tu wypisywali. A z Windowsa smieja sie wszedzie-User Friendly, Untitled Comics, kazde czasopismo komputerowe gdzie jest dzial w stlyu 'Na Luzie', wiec po co jeszcze temat na forum???;P

Gonzo von Krenzel 12-02-2005 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez lewko knight
Chcę pośmiać się z Window$a, dlaczego??Bo mnie wkurza. Zawsze rano se wstanę to odrazu lece do kompa. I musze czekać aż ten windows sie załaduje(to nie wina mojego komputerka)ale tego shaizkiego oprogramowania. Może i to będzie reklama dla Linuxa ale, mój brat ma słabszego kompa ale ma go na Linux-ie i co dziwne chodz lepiej. Naszczęście za kilka tygodni ja też se będę grał w dooma na Linuxie, i szybciej mi Mozzilla odpali

:] 8o :D :) ;) B) :p :cup:

Ehhh... Kolejny dzieciak, który wyczytał w internecie jaki to linux jest cudowny.
Nie mam siły do takich...

Aethrian 12-02-2005 21:36

Można się pośmiać... :D :) :( ;( ...ale to i tak nic nie zmienia...
Winshit jest i będzie najgorszym "systemem operacyjnym" (świadomie używam cudzysłowu)
a i tak wszyscy (znaczna większoćś) będą go używać,
bo nie chce się nikomu myśleć podczas pracy przy komputerze...

I oto paradoks naszych czasów...

btw, jak ktoś pisze że:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrek
Na X'ach jest jeszcze dość łatwo, w trybie tekstowym nawet nie próbowałem

to to żałuję, że muszę to czytać...

Gangrel 13-02-2005 02:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Mozna się pośmiać, ale po co? I tak dalej wszyscy będą używać Windowsa*

* - ~96% posiadaczy komputera

A tak, beda bo zeby korzystac z linuxa trzeba umiec pracowac w konsoli a nie klikac na glupie ikonki. Ja narazie rowniez korzystam z windowsa bo nie mam wiedzy zeby korzystac z linuxa(Jak slysze o jakich kompilacji Jadra to mi sie zimno robi).

@topic
Ja mam ochote sie z ciebie posmiac. Jak znam zycie masz system zapchany 1000 gier i programow z ktorych nigdy nie korzystasz.

wazz 13-02-2005 09:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero
Ja też mam xp professional, ale jeżeli już jestem posiadaczem takiego systemu operacyjnego trzeba być przygotowanym na wszelkie mewentualnoci ;P, w pogotowiu czeka Firewall, Adaware, Peer guardian, Spy hunter, Spybot, Noadaware ;). O kolejny format kompa raczej się nie boję ;p...

jak masz tyle programow w autostarcie to sie nie dziw ze ci sie wolno uruchamia... ja tam nie mam nic do windowsa... jakos tych dziur nie zauwazylem (moze dlatego ze nie zaglebiam sie glebiej niz potrafie). A jak mi winda zaczyna spowalniac to mam kopie systemu i w kazdej chwili moge zamienic (trwa to jakies 5-10 min). I IE tez mi nie przeszkadza -.-

Thero 13-02-2005 09:43

@wazz
Gdzie ja piszę, że mi wolno chodzi?
PS. Używam Opery ;). IE kolejny chory wymysł Microsoftu :).

Leweracja 13-02-2005 09:45

ja tam wole zawsze konkurencyjne rzeczy nie lubie monopolu nie mam GG tylko PSI nie mam IE tylko Mozille nie mam office tylko open office niemam jakiegos paint shoa tylko gimpa a linux r0xuje tylko ze narazie pod xp siedze bo niestety pod linuxem z radeionem tibi nei odpale :P

lewko knight 13-02-2005 19:05

Internet Explorer

Wiecie do czego słurzy przeglądarka internet explorer??? Słurzy do przeglądania internetu z komputera i na odwrót!!!

Radze już zainstalować se MOZILLE FIREFOX

Monże to i reklama ale.....CHRZANIĘ TO!!!!! :cup:

Louner 13-02-2005 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gangrel666
A tak, beda bo zeby korzystac z linuxa trzeba umiec pracowac w konsoli a nie klikac na glupie ikonki. Ja narazie rowniez korzystam z windowsa bo nie mam wiedzy zeby korzystac z linuxa(Jak slysze o jakich kompilacji Jadra to mi sie zimno robi).

To nie jest takie straszne jak sie wydaje :) Wystarczy chwilę przy tym przysiąść i wszystko stanie się jasne. :) Ja mam na kompie win xp i linuxa mandrake i jestem bardzo zadowolony :)

TiTuS 13-02-2005 20:34

pewna sonda na pewnej stronie ;) :
Jakiego systemu operacyjnego używasz ?
1. Windows (94%)
2 Linux (6%)

PS Podałem w skrócie,bo było dużo wymienionych Windowsów a ja tylko razem zsumowałem

Linux jest pewnie mniej używany z powodu że mało gier z windowsa działa :confused:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:13.