![]() |
Mówimy ze nOObow trzeba usunac....
Mówicie ze nOObow trzeba usunac z gry a to by byla szczyt glupoty jaki moz e byc poniewaz tan co zaczyna grac na poczatku jest nOObem proboje ukrasc komus lootbaga i krzyczy MINE!!!a potem ten typk go zabija i meczy go pytanie:- Za co mnie ten kut*** zabil??.
Ja tez bylem nOObem na poczatku gry chodzilem z tibia gg chadzalem po dwarfach po rotach ginolem 10 razy w dniu.... Ja nOObom staram sie pomoc ale nie w taki sposob ze pomagam im krasc lootbagi tylko pytaja mnie sie naprzyklad- Where I can buy torch?? to jest przykladowe i zawsze jak moge to pomoge no ale tez im zawsze nie pomagam naprzyklad jak siedze na behe lub hero to nie ide odrazu zeby mu pokazac gdzie sie trochy kupuje.... Ale ludzie my tez kiedys bylismy nOObami!!! Nie mozna ich wykluczac z gry!! PLX COMMENT;] |
mowisz tu o newbie, nie o noobach. naucz sie ich odrozniac.
|
Newbie to jest ten co kradnie looty?
Bhuuahaa |
Hehe. Ja bylem newbie. Ale wkurza mnie to: podchodzi do mnie gosc z kolorowym outfitem i mowi: POLAND???-Ja nigdy tego nierobilem ;]
|
Cytuj:
Cytuj:
pozatym osoba ktora kradnie lootbagi tez niekoniecznie jest zlodziejem ( chociaz w 99.9% jest ) - wiekszosc osob robi to dlatego, ze nie potrafi normalnie zdobyc pieniedzy i zdobywaja je kradnac - to jest noobostwo. ale jak ktos robi to dla sportu, bo go to bawi - to nie jest noobem, tylko zlodziejem. |
A mnie wkurza to jak ludzie wyzywają innych od noob'ów. Nawet na przykładzie pytania gdzie kupie torcha. Koleś może być po prostu pierwszy raz w tym mieście i nie wie gdzie się kupuje. Albo była akcja moim sorciem, że złowiłem za miastem dużo ryb (ponad 100). Włożyłem to do bag'a w którym były leather armory, potem jeszcze jeden taki bag, a dopiero w nim ten z rybami. I jak szedłem przez miasto to PRAWIE każdy kto miał styczność z moim bag'iem mówił do mnie "noob". Czasem trzeba się zastanowić nad użyciem tego słowa.
|
hehe no ja tez tak nie robilem ale duzooooooo gorszych zeczy robilem :):)
|
Cytuj:
|
belopiq ty niewieszwogule co mowisz
newbie - to sa osoby ktore zaczynaja gre i kazdy nimi byl, podchodza pytaja sie gdzie mona dana rzecz kupic albo pytaja o pomoc, takim ludziom to ja tez pomagam noob - to sa tacy ludzie, ktorzy wyzywaja innych ludzi, kradna lootbagi, zabijaja czyjes potwory, mysla sobie ze zabija 40 lvlowca na AFK, to sa debile ich trezba tepic a nie newbie |
Jak ja sie raz typa spytalem czemu nosi outfit na bialo czerwony to mi odpowiedzial dlatego ze nosi taki 103 lvl :P
|
Cytuj:
Ale ja tez taki bylem !! kradlem lootbagi bilem czyjes potwory !! |
@up
to ze typu mial taki outfit na 103 lvl to znaczy ze moze bardzo kocha swoj kraj @up to znaczy ze byles noobem ale sie nauczyles jak byc porzadny i teraz grasz jak normalny czlowiek :P :D |
Od kąd sięgam pamięcią to nigdy nie dotkłem lotbaga i to nie jest wymówka że byłeś nowym!kierowałem się zasadami takimi jak w życiu ciągnie coś niech to jest puste ale jego!!!!pozatym pytałem o różne rzeczy,myślałem że hunter to pk i swoimi własnymi siłami z tego wyszłem
|
A każdy kto zaczynał grę kradł looty i robił z siebie debila ?
|
ja tam nie mam problemow z lootem poniewaz zabijam szczura albo pajaka klade loota do ciala i taszcze do depo tylko zeby cialko nie zgnilo
jakos mi jeszcze nikt nie ukradl tego cialka z bogata zawrtoscia :P |
Po 1 nie robilem siebie debila nie umialem grac i tyle.
po 2 bardzo duzo moich kolegow z gildi tak samo postepowalo zle jak ja kiedys. a po 3 Czy Kazdy postepowal jak ty?? |
Jak zaczynalem grac to bywalo tak ze bilem czyjes potworki...i to tylko dlatego ze tak robili wszyscy na rooku no wiec tak i ja sie tak nauczylem. Dopiero potem mi to jeden koles wyjasnil (zamiast zaczac mnie odrazu okladac zapytal sie dlaczego to zrobielem) i od tej pory juz tak nie robilem...nie musial tracic na mnie czasu a jednak mnie czcegos nauczyl i chwala mu za to... ;)
Newbie to osoba ktora dopiero zaczyna grac...popelnia roznego rodzaju bledy (czasem takze kradnac lootbaga) ale mozna z nia normalnie pogadac i po wyjasnieniu problemu poprawia sie. Jesli zarala nasz locik to go odda i juz... Natomiast noob to poprostu ktos kto z premedytacja nam ten loot zabiera dobrze wiedzac ze nie powinien tak robic....to cala filozofia. |
Cytuj:
Ale my specjalnie bylismy ich potworki zebysmy my mieli wiecej expa niz oni albo kradlismy lootbaga zeby to my mieli ta kase :P no znaczy ja tak robilem z moimi kumplami nie mowie ze wy tak robiliscie :) |
Jeżeli nie umiesz grać, to czytasz/szukasz/kombinujesz
Jeżeli tego NIE robisz, to znaczy, że jesteś niesamodzielny/leniwy/głupi, a tacy ludzi grają zazwyczaj do 20 lvla- tzn zapychaja miejsce. W Internecie można znaleźć wszystko, więc dlaczego nie chce ci sie ruszyć dupy i poszukać, tylko zawracać głowę komuś innemu ? Odnoszę wrażenie że rzeczywiście, wszyscy są inni niż ja - ja chyba wiem co to znaczy RTFM oraz STFW, po co są Manuale, HOWTO i FAQ, potrafie się przekopywać przez to w poszukiwaniu potrzebnych mi informacji. A jeżeli ty chcesz mieć wszystko podane na tacy, to logicznie rozumując zawsze będziesz czekał aż ktoś poprowadzi cię za rączkę. Ergo: nie jesteś kreatywny=nie jesteś nam potrzebny=zabieraj zabawki i jazda do innej piaskownicy. |
Jak na mój gust topic jest do skasowania.
re up chcialem sie zapytac jako forumowy N E W B I E (nie mylic z n00bem)... co oznacza to ze moj nick np jest na czarno a twoj na niebiesko, i to ze ja mam czerwona kropke obok nicka a ty zielona ? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:10. |