Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Cóż w Tibii jest najważniejsze? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=25944)

Varmus 12-02-2005 21:35

Cóż w Tibii jest najważniejsze?

Drodzy Tibijczycy, zadaję dziś Wam poważne pytanie. Cóż w Tibii ma dla was największe znaczenie, co jest najważniejsze?

W moim przypadku zabawa.

Nie muszę osiągać wysokich leveli,
Nie muszę mieć wspaniałej zbroi,
Nie muszę mieć najlepszych broni.
Nie potrzebuję wysokich skilli,
Nie chcę być najlepszy na serwerze,
Nie pragnę stać się legendą.

Pragnę kroczyć swoją ścieżką,
Chcę mieżyć wyżej.
Nie zbroja czyni Tibijczyka,
Nie oręż jego wybranką.
Tibia to nie gra, to świat
Drugie życie w odmętach fantazji.

Kurczę, aż mi wyszedł z tego substytut wiersza B) .

Zamieszczajcie swoje przemyślenia!

Shinjix 12-02-2005 21:38

W tibii nic nie jest najważniejsze, bo to tylko gra -.- Gram kiedy chcę, jak chcę to PeKuję, jak mam ochotę to pomagam newbie, jak mam ochotę to nie gram.... Najważniejsza jest przyjemność z rozgrywki i myśl "żeby tibia nie zawładnęła tobą", bo to tylk ogra...

Scream 12-02-2005 21:42

najwezniejsze...? hmmm.... dobra zabawa..... ale aktualnie moim celem jest bycie w pierwszej 25 ( albo chociaz 50 ) serwera, ktory powstanie, posiadanie najwiekszego mlv, oraz bycie najlepszym polskim graczem. I nie sa to wcale cele tak odlegle i niemozliwe do osiagniecia >.<

Myshacheq 12-02-2005 22:25

Przedewszystkim dobra zabawa. Na 2-gim miejscu postawiłbym znajomych i przyjaciół a na 3 lvle, skille i te sprawy.

Zindahjira 12-02-2005 22:34

Podobnie jak Shinjix. Chcę to gram w to czy tamto. Czasem skoczy się na małe bezalkoholowe :p czy też porobi co innego. Zależy od humoru. Tibia to taka sama rozrywka jak inne. Natomiast co sobie cenię w Tibii? Nowo poznanych znajomych. Bo cele to co innego (a te to wiadomo: prześcignięcie Bubble moim sorcem na 8 lvl, który będzie wkrótce wyprowadzany 8o itp. podobne pierdoły).

p.l 12-02-2005 22:36

osiągnięcie satysfakcji przez dążenie do pojedyńczych celów, np. zsolowanie czegoś.

Severyn 13-02-2005 00:32

Najwazniejsza jest dobra zabawa!! Tylko zabardzo utozsamiam sie z ta gra zawsze jak padne dostaje ****icy i muwie ze nie gram!! ale godzine puzniej juz odrabiam starty!! Ale fajnie by bylo gdyby Gm'i nie dawali banow za bylo gowno ;(

error błąd 13-02-2005 09:46

najwazniejesze jest to aby zbyt dlugo nie siedzie przed tibia :P ale na 2-gim miejcu rozrywka :)

Khazar 13-02-2005 15:57

dla mnie Tibia jest bardzo czesto poprostu takim zbiorowym gygy, gdzie moge pogadac z ludzmi, od czasu do czasu exori testa zrobic i moze zabic jakiegos noobka co mnie wyzywa :P
z takich przyziemnych celow to mam marzenie zabic 3 cyce pod rzad, kazdego na 1 cios (patrz Podbipieta z "Ogniem i Mieczem" tylko ze ja slubow czystosci nie skladam :P ). bez SCA albo skili w okolicach 100/100 a moze jednego i drugiego jest to niemozliwe. no coz, bede gral :P

Varmus 13-02-2005 15:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Severyn
Najwazniejsza jest dobra zabawa!! Tylko zabardzo utozsamiam sie z ta gra zawsze jak padne dostaje ****icy i muwie ze nie gram!! ale godzine puzniej juz odrabiam starty!!

No to witaj w klubie! U mnie w takich sytuacjach klawiatura przeżywa ciężkie chwile... Ale i tak gram :]

Warlord Konrad 14-02-2005 10:49

:(

Jestem uzależniony,czasami sie nudze...zamierzam wyloozowac po stracie pacc.

Varmus 14-02-2005 17:22

@up
Taa, i jeszcze czego...
Jak skończy ci się PACC to kupisz sobie nowego...

error błąd 14-02-2005 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Varmus
@up
Taa, i jeszcze czego...
Jak skończy ci się PACC to kupisz sobie nowego...

a nie sadzisz ze ktos nie ma kasy na pacc? bo jak nie to chyba nie bedzie zebrac na ulicy...

Varmus 14-02-2005 17:33

@up:
Tibia z PACC jest jak narkotyk...
Staruszki będzie napadał ;)

Emil1 14-02-2005 17:37

Wedlug mnie w Tibi najbardziej pociaga to, że ludzie są sobie nawzajem potrzebni. Sam demona nie zabijesz, ani też nie kupisz rzeczy w sklepie. Ciągle masz nowe znajomości itd.

Neho 14-02-2005 19:03

Skoro już mam się wypowiedzieć na ten temat, to mówie i koryguje kilak osób:)
Najważniejsze sa kontakty ponieważ:
1. Lvl można zdobyć dzięki kontaktom, zwalnianie expowisk itp
2. W razie wojny jestesś bezpieczny
3. Można zarobić
4. Kontakty + LvL = Potęga

Gangrel 14-02-2005 23:12

Konsekwente dazenie do wybranego celu czyli cos w stylu: "nie o to chodzi by kroliczka zlapac lecz by gonic go" :D

Magical Trevor 14-02-2005 23:39

Wg mnie najważniejsza w tibi jest radość i rozrywka wraz z kolegami. Te wszystkie questy wykonywane w drużynach. Te screeny. Zabawne sytuacje. To jest na prawdę ważne.

Thero 15-02-2005 15:46

To wszystko jest nieważne.. Serio! Ja nie gram bo uświadomiłem sobie, że te wszysktie hunty, ta radość z loota, to eq, ta satysfakcja! Te emocje! To nic w porównaniu z tym co możesz robić po odejściu od kompa..

Wufei 15-02-2005 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magical Trevor
[..] To jest na prawdę ważne.

Mówisz o Żywcu o.O

Dla mnie w tibii najważniejsze .. nic to tylko gra :P A największym osiągnięciem będzie dla mnie to .. jeśli mi sie uda przestać grać w tibie.. (prawie niemożliwe =/ a już tak się cieszyłem że już nie gram :D )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:06.