![]() |
MMORTS i MMORPG (2 super gry tekstowe)
Znalazlem dwie naprawdę dobre gry tekstowe działające w przeglądarce:
Pierwsza gra - OGame (MMORTS) Gra polega na tym, że na początku dostajemy pod swoje władanie planetę. Na niej w miarę upływu czasu rozbudowujemy swoje imperium zaczynając od prostych kopalni i elektrowni na flocie statków kosmicznych kończąc. Im będziemy silniejsi i będziemy mieli większą armię tym częściej będziemy walczyli z innymi władcami lub też podbijali nie zamieszkałe planety. Gra ma przyjemną choć prostą grafikę. Wszystkiego mozna dowiedzieć sie juz po zalozeniu konta na forum czy w dziale pomoc. Strona gry - OGame.pl Wymagania finansowe aby grać - brak (gra jest bezpłatna) Język gry - polski Druga gra - TheCrims (MMORPG) PS. Nick w grze --- NimonPL Gra polega na tym, że wiedziemy życie gangstera w mieście CrimCity. Na początku dokonujemy napadów rabunkowych aby zdobyc troche pieniędzy na np. broń. Ale gra posiada wiele innych opcji (np. kupywanie nowych broni, chandlowanie narkotykami, kupowanie kobiet lekkiego prowadzonka :) , otworzenie wlasnej fabryki, otworzenie wlasnego klubu itd.). Gra także jest tekstowa i choć obrazków czy zdjęć jest nie wiele to gra na prawde wciąga. Więcej można dowiedzieć sie np. o innych graczy. Strona gry - TheCrims.com Wymagania finansowe aby grać - brak* (*-aby grać nie potrzebujemy pieniędzy, ale możemy sobie pomóc w grze np. wyjść z więzienia wysylając smsy za 3,66 zł. PS. Ja gram bez placenia i jest spoko) Język gry - opcjonalnie ustwaiony jest angielski (trzeba przewinąć stronę na sam dół i w prawym dolnym rogu są 4 flagi, klikamy oczywiście na polską flagę). Jeden minus tych gier - czas (niestety trzeba poszekac aż wydobędzie się wystarczającą ilośc surowców czy zregeneruje sie energia potrzebna do napadów) |
Hmm...
Ogame nawet mi sie podoba...
Ogame moge polecic kazdemu,poniewaz niezle wciaga:) A weThe crims wyladowalem juz po pierwszym skoku w kiciu . |
Ja tez gram w Thecrims i erio polecam gierke a w tą drugą to chętnie sobie ją zobacze :)
|
Polecam OGame gram od jakiegoś czasu a gierka naprawde wciąga :D i w dodatku jest bezpłatna.
|
The crims rox \,,/ Mam 150 respektu, nick w grze Masakrowiec. Strzezcie sie!
Mam harem dziwek, hurtownie dragow, a w rece BFG 9000 ^^ |
Ja wlasnie sie zarejestrowalem i juz w pierdlu siedze. A mam kilka pytan:
1. Musze byc online zeby energia rosla? I co ile czasu ile jej rosnie? 2. Sa jakies wieksze skutki bycia w gangu? (gang Tibia :D) 3. Co daja narkotyki, piwo itd.? Bo wszedlem do pabu jakiegos i byl tam cennik i moglem kupowac rozne rzeczy. Te paby sa graczy? 4. Czy po miesiacu wszystko sie restartuje? |
UP!
1.nie musisz byc online, i tak to rosnie 2.gang daje mozliwosc ze razem napadacie na cos czy cos takiego. 3.narkotyki i powo regeneruja ci :) 4.NIC SIE NIE RESTARTUJE! |
i sie czeka 15 min (naszego czasu ich godzine) az bedzie mozan wejsc do klubu i kupic dragi i dziki temu renageruje nam sie many;]
Moj nick MalySaku jak ktos stworzyl gang albo chce to czekam na zaproszenie mam oko 81 respektu |
Cytuj:
@down down Narazie siedzie w kiciu :) |
OGAME ROX!!!!!!!
Dzisiaj jak na chemii babka cos pipcyla o izotopach i powiedziala ze jeden z izotopow wodoru to DEUTER inaczej CIEZKA WODA no to pierwsze skojarzenie OGAME OGAME OGAME!!:D A to drugie? Nie mam czasu, calymi dniami na ogamie siedze(joke, potem obacze;P) |
the crims jest fajne a ogame sprawdze SAKU jak chcesz to możesz dołączyć do mojego gangu "mafia bielsko-bialska" mój nick to simon997 wiślaczek ciebie też serdecznie zapraszam
|
hehe ale bajerancko jeste nazwany w the crims pod nickiem "Śmieć" ;(
mam 15 respektu :D podladuje energie i bede dalej gnebic staruszki zaniedlugo sie szykuje na napad na samochod :D a tak btw. to ile jest forsy za napad na harlejowca albo na dom bossa mafii ????? |
moj brat ma okolo 600 respektu juz ;d;d i za harlejowcow dostajesz okolo 30 tysiecy ale to i tak zalezy czasem dostaniesz 20 czasem 12 (tysiecy oczywiscie:P)
Simon@ mam nowa postac name Dirius 135 respektu juz napisalem do ciebie ;d;d wyslij zaproszenie albo skontaktuj sie ze mna przez gg 8414984 |
Gang
To ja też bym chętnie dołączyłbym do tego gangu "mafia bielsko-bialska"
Mój nick: NimonPL (135 respekt) |
Jak zrobic by w The Crims zdobyc wiecej kasy??? Kupilem se bejsbola i zostalo mi 10$ a chcialbym kogos pobic bo mam 0 respaktu np jakies male dziecko lub starszom paniom( od czegos trza zaczac nie) prooosze pomozcie mi!!!
Edit: Respekt mi skoczyl o 5 bez niczego co jest... Moj nick: Nikson (trudno sie bylo domyslec nie?) Jusz kapuje... GRA JEST ZAJE****A THE CRIMS RULEZ!!!! :cup: |
Wow! Ogame ownzuje! Podobne to do RedDragona ;)
|
Grałem 3 dni w polskie O-Game i dzisiaj przeniosłem się na http://www.ogame118.de wszystko buduje się 2x dłużej, ale jest fajnie.
|
Cóż... Ja się niedawno zarejestrowałem w The Crims i mam 76 respektu, pseudonim Grumbellgast. :P
Jakiś gang mnie przyjmie? Do Gangu bielsko-białej raczej nie, bo nie jestem z okolic. ;) |
Ogame wymiata! Dawno mnie rzadna gra tak nie zassała B) Mam 157 punktów(trochę mało:/), i należe do sojuszu MU.XP
@Matheous Ile masz punktów? Jesteś w jakimś sojuszu? ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:16. |