Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Jak podgrzać mleko? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26256)

Bambuko 15-02-2005 13:00

Jak podgrzać mleko?

Chciałem sobie dzisiaj zrobić płatki z mlekiem, nalewam mleka do miski i podgrzewam w mikrofalówce. Wyjmuję, a on jest zimne jak na początku;/ Podgrzewam więc jeszcze raz i sytuacja się powtarza. I tak kilka razy;/ Co się może dziać?

EDIT:
Sorry, okazało się, że jest włączone na odmrażanie, przełączyłem na podgrzewanie trzeciego stopnia i już wszystko działa dobrze!

RE DOWN i DOWN DOWN:
Zawsze podgrzewałem w mikrofalówce i działało, a dzisiaj nie, ale ja wiem, że można na kuchence.

Shinjix 15-02-2005 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Chciałem sobie dzisiaj zrobić płatki z mlekiem, nalewam mleka do miski i podgrzewam w mikrofalówce. Wyjmuję, a on jest zimne jak na początku;/ Podgrzewam więc jeszcze raz i sytuacja się powtarza. I tak kilka razy;/ Co się może dziać?

Bo musisz je zagotować-polecam zwykły kuchenny palnik...

Caer 15-02-2005 13:02

Ozez ty w morde i nozem... A wiesz co to jest garnek mistrzu? Mianowicie, bierzesz garnek, zapalasz gaz, jesli nie umiesz spytaj sie rodzicow. Nalewasz do garnka troszke wody, ale ociupinke. Czekasz az sie zagotuje i zacznie skwierczec. Wlewasz mleka i czekasz az ugotuje. Trudne no nie?

Oxygane 15-02-2005 13:11

SPERMAmen dowcipny jak zwykle :P

Edit:

Superman (13:20)
dałem report bad post
'Ten niewychowany użytkownik mnie obraża'

Buhehehehe...

Gonzo von Krenzel 15-02-2005 13:24

>Superman (13:20)
>Ten niewychowany użytkownik mnie obraża

Muahahahahahahaha! Super, ja nie wiem, ale ja Cie kocham normalnie :D. Ty masz takie poczucie humoru, bueh! Za mocno! ;S

Chopkers 15-02-2005 13:39

a ja pije zimne mleko.
od cieplego dostaje sraczki, tak jak ciemne dropsy popijajac ogorki kakaem.

p.s. dobra jest QQrydza z piwem, polecam!!

Bambuko 15-02-2005 13:50

"Oda do moda"

Miły modzie
O wielkiej urodzie
Mądry i silny
I w pracy pilny
Skasuj posta mego
O właśnie tego

Ashlon 15-02-2005 13:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oxygane
SPERMAmen dowcipny jak zwykle :P

Edit:

dałem report bad post
'Ten niewychowany użytkownik mnie obraża'

Buhehehehe...

A mama mi zabrala lopatke!! :(

roland 15-02-2005 14:36

Hmm, ja bym próbował podgrzać w frytkownicy, ale dobra:P Albo możesz jeszcze ognisko rozpalić i próbować w szklance podgrzewać:] Ewentualnie kup nową mikrofalówkę... Ale i tak Garnek rządzi!

Gonzo von Krenzel 15-02-2005 20:10

Mueh!
Widzę, że dobry temat tu jest.
Może w końcu moderatorzy zejdą na ziemię i pozwolą userom sobie pogadać na luzie, wprowadzić trochę humoru (oczywiście bez przesady). ;)

Bambuko 15-02-2005 20:16

Eee... No bo ten... Gonzo czemu ty no... Znaczy ty chyba tu napisałeś już jednego posta, a ten wygląda, jakbyś temat zobaczył pierwszy raz... A w ogóle co tu mody nie zaglądają, jeszcze nie skasowali z tego tematu jednego posta co napisałem w nim, żeby go skasowali [wierszem!].

Gonzo von Krenzel 15-02-2005 22:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Eee... No bo ten... Gonzo czemu ty no... Znaczy ty chyba tu napisałeś już jednego posta, a ten wygląda, jakbyś temat zobaczył pierwszy raz...

Ale zauważyłem, że temat się ciekawie rozwinął :P.

dap-galothij 16-02-2005 08:29

uwielbiam takie chore tematy:)

to może pij zimne?

p.s. ładny wierszyk. gratuluję talentu poetyckiego :cup:

Kajulec 16-02-2005 08:41

Co do mleka.. ja zawsze, jesli jem "kulki z mlekiem", to jem z zimnym mlekiem.. mimo, ze mam uczulenie na mleko i kicham po tym ;) A jak juz musze podgrzac (np. kuzynce, co ma 4 lata), to wrzucam do mikrofalowki.. mleko sie nie gotuje, ale jest cieple ;)

A co do tematu.. powinno byc takich wiecej, ale z umiarem.. fakt, moze to byc smieszne i wogole, ale jak zaczna powstawac setki tematow typu "Czy jak zamykam lodowke, to swiatelko gasnie?", to sie znudzi i nikt nie bedzie sie smial, tylko mamral ;)

roland 16-02-2005 09:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajulec
Czy jak zamykam lodowke, to swiatelko gasnie?

Nie wiadomo:P Bo chyba, nie siedziałeś w lodówce, i ktoś ją zamknął? Tak samo, jak ustalić, że ziemia jest płaska, polecieć w kosmos? Ba, bo nie... Zawsze w kosmosie widać idealne koło ;)

Bambuko 16-02-2005 12:24

Zimne mleko jest fe:P Chociaż znam wiele osób co je lubi i wolą od ciepłego, ale to przechodzi z wiekiem. A zimne kakao to już w ogóle porażka by była.

EDIT:
Piszcie jakie mleko wolicie, ciepłe czy zimne. I głosujcie.

Raul 16-02-2005 12:51

Zależy do czego to mleko. Samego mleka nie naiwdzę, ale z płatkami to tylko ciepłe, nie rozumien wogóle ludzi, którzy lubią na zimno, a znam takich. -.-

roland 16-02-2005 12:51

Superman, śmierdzisz stary:P A co do mleka wole ciepłe(ale kakao tylko na zimno)

Bambuko 16-02-2005 12:53

Raul, ja też nie rozumiem ludzi, którzy lubią zimne mleko. Ono jest takie dziwne;/ A do płatków to już w ogóle, takie okropne uczucie w ustach.

Aureliunkunfun (DruiD) 16-02-2005 12:56

zimne mleko + platki = ble tak jakos w gebie nie swojo :D

cieple mleko + platki = pyyyyyycha :D

i nienawidze mleka z korzuchem po podgrzaniu ;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:27.