![]() |
Z monkiem czy bez??
Mam pytanie odnośnie expienia na guardach (dwarfach).Mam 40 lvl i 44 mlvl.Czy opłaca mi sie expienie z samymi hmmami (mam bohy wiec mnie nie dogoni)? A może z monkiem jest lepjej?Ogólnie z moich obserwacji to zauważyłem,że koszt hmm sie zwraca i to dwókrotnie.Ale może z monkami jest jeszcze lepjej? Pewnie nie którzy napiszą,żebym sam sprawdził i owszem zrobie tak,ale chciałbym sie dowiedzieć czegoś od ludzi bardziej doświadczonych,którzy już troche na tych potworkach expili.Z góry thx za wszystkje odpowiedzi.
|
40lvl i 44mlvl to juz sile z hmm przyklada.
dlatego mysle ze bez monkow bedzie duzo lepiej. 1. monk zabiera exp! z hmm zrobisz wiecej expa bo all idze dla ciebie a nie czesc monk zabiera. koszt hmm zwroci sie na pewno bo z goardow leci duzo loota. 2. z monkiem mozesz latac tylko na 1 poziomie - z summonem nie polatasz na obu poziomach guardow. 3. jesli bedziesz dobrze latac to guardy i tak cie nie oklepia wiec koszty w uhah beda identyko generalnie imho lepiej zostaw sumonki i sam biegaj. koszty beda wieksze ale exp duzo szybszy-[o ile mozna mowic o kosztach bo na guarach to i tak zarobisz tylko nieco mniej- chociaz moze nawet równo bo zabijesz wiecej guardow w krótszym czasie niz latajac z monkiem] a i tak przeciez glowie o lvle chodzi bo kase to zawsze mozna zdobyc |
Z swojej strony wiem, ze lepiej jest z monkiem(a najlepiej dwoma). Mniej run idzie-możesz dłużej posiedzieć. Loota z nich mnóstwo(dziś na 3h hunta prawie 7k oz...ale hunt był z długimi przerwami). I żarcie się nie martwisz(grzybki). Zabierz do tego uhy(dla monków, tak na wszelki wypadek 1 bp starczy na dłuuuugo)
Edit Niektórzy mogą pomyśleć, że napisałem głupoty powyżej i do nich jest skierowany ten edit. Na guardach lepiej się zarabia z Monkami i wg. mnie odnośnie tego było pytanie tematu. Magus i Crosent oczywiście mają racje, że jak chcesz bardzo szybko poexpić, to z hmm(ew jakieś tam jeszcze runy). Expienie z runami na solo ma jedną wadę-czas spędzony na guardach jest wprost proporcjonalny do udźwigu maga. A z tym jak wiadomo, może być krucho. |
No prosze prosze jak to Corsiątko się mądrzy, mimo ze gra palkiem to dobrze gada :).
@Topic Monki sa dobre kiedy kiedy jestes po hacku, bez sprzetu, bez kasy i chcesz sie odbic finansowo. Wtedy expa wielkiego nie zrobisz ale tanim kosztem lootujesz, i lootujesz i lootujesz az do resetu serwera. W Twojej sytuacji lepsze sa same HMMy. |
A ja mam inne pytanie, a nie chcę zakładać nowego tematu:
Czy druidowi z 19 levelem i 23 mlevelem opłaca się expić z elfem scoutem i hmmami na guardach i czy go nie zabiją?Chodzi mi o exp. |
Wedlug mnie scout jest za slaby na guadry, nie probowalem ale on wolno wali. Lepiej fire debila bo on mocniejszy jest.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic Przy twoim lvlku huntowanie na guardach to czysta przyjemnośc :) , tylko potreń troszq mlvla :) |
Podsumowaując zależy na czym ci zależy:
1. Szybki exp bez dużego zysku -> ewidentnie bez monków z max BP HMM i pare UH 2. Duży zysk wolny exp -> 2 monki 1 BP HMM i pare UH Przy twoim levelu zapomnij o monkach i z HMMami śmigaj na guardach i nie zapomnij o paru SD jakby ktoś zrobił trapa |
Bez monków szybszy exp, z monkami wolniej sie biega bo musisz je ciągać za sobą lecz zysk jest większy B) . A jeśli ktoś z hlvli będzie chcial se tam expic to ci zabije monki ;) .
Podsumowując lepiej z hmm tylko. Ja wole bez. |
expienie z monkami na guardach na tym lv to zupelna strata czasu ( zreszta jak na kazdym innym lv, ale niestety malo kto to zauwaza >.< ).
co do inncyh summonow - monki sa dobre na guardy, bo sie lecza, to ich najwieksza zaleta. inne summony nie maja zadnych szans na guardach(tzn wyeliminuja jednego czy dwa, ale po 10min naszych summonow juz napewno nie bedzie). |
Tak wiem jest temat Czy mam szanse z
Niechce mi sie zakladac tematu mam msorca 22lvl 42mlvl
dam rade na guardach?? I jezeli tak to czy z samymi hmm czy moze zabrac 1-2 nino archi?? |
z archerami nawet nie proboj, padna bardzo szybko.
na tym lv nie masz wiekszych szans, zamalo hp, zamala sila czarow. |
Według mnie...
Według mnie bardziej Ci sie opłaca z samymi hmm. Ja swoim sorcem na valori z 34 lvlem i 46 m lvl z 6 bp hmm robilem ok 30k expa ( dokładnie nie pamiętam ). Ale za to z monkami masz wiekszy zysk , lecz gdy chodzi ci o expa to lepiej z samymi hmm ;)
Nick - "....." Lvl - 29 Profession - elite knight Skille - 77/77 ( trenie do niedzieli :P ) Server - Titania ruLLeZZZ xD Best monster solo - Dragon Best monster with team - Hero |
lvl 31 mlvl 36
chodzic na guardy z monkami z hmm czy bic standard to jest roty dwarfy itp do wiekszego lvl np 40 i dopiero z hmm latac na nie ... ? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:59. |