![]() |
Czy tylko ja mam takie mysli?
Chce sie w koncu dowiedziec, czy tylko mi w glowie legna sie takie dziwne pytania. Czy ja jestem nawiedzony. Mianowicie, dosyc czesto nachodza mnie jakies dziwne pytania i to w najmniej odpowiednich momentach. Dla przykladu, mam francuski, a tu ni tego ni z owego, pojawia sie pytanie "Czy istnieje Bog?". I wtedy potrafie sie wylaczyc, trace kontakt z rzeczywistoscia. To tylko przykladowe pytanie, jest wiele innych, m.in. "Jak i dlaczego powstal swiat?", "W jaki sposob pojawilo sie zycie?". Niby byly jakies bakterie i tak dalej... Ale wszystko ma swoj poczatek, skad sie wziely te baterie i inne male zyjatko. Czy sa tacy ludzie jak ja, czy ja mam jakies schizy po prostu. Jesli sa tacy, to niech pisza swoje pytania, zamieszczaja swoje teorie.
Czuje ze jestem jakims psycholem... [Edit] Jak dobrze wiedziec ze nie jestem psycholem... |
stary ja tam sie psycholem nie czyje, ale wszyscy mówią że mam nasrane we łbie. A każdy szaleniec uważa sie za zdrowego no wiec nie wiem. Ale co do tych myśli to tesh tak mam jak sie napije. Ostatnio z kuflem rozmawaiłem czy pierwsze było jajko czy kura i wsolnie doszliśmy do wniosku że pierwszy był kogut =P
|
Kazdy tak ma. Jedni znajdą odpowiedzi na swoje pytania, a drudzy zostaną filozofami :>
|
lol tez mam tak samo takie same pytania mnie czasami nachodzą
|
......
hehe... ja teraz mam taki wiek że dojrzewam (psychicznie) i też mam coś takiego że se siedze na Fizie (fizyce) i cośtam baba gada o siłach itp. i wkońcu mówi (jedyne co usłyszałem) ,,Ja posówam te książki w tą strone kiedy niema siły z przeicwnej" słowo posuwam zdaje się normalne ale od strony sexu ?? to samo siedze na religii i ni z tąd ni z owąd krzyknąłem do siostry (katechetki) ,, szatan nasz pan" poczym siedziałem u dyrka na dywaniku... jak widzisz nie tylko Ty masz takie problemy...
PS: ostatnio co mi przyszło do głowy to pytanie ,, jak by wyglądał sex kiedy była by tylko jedna płeć nie kobiety i mężczyźni ale np tylko kobiety?? " edit: nie patrzcie tylko na moją ortografie bo jest żałosna :D |
@Up :
Chryste, ja nie mialem na mysli jakis zboczonych pytan. I nie odwalam nic na lekcji, tylko sie wylaczam. A co do twojego pytania o ten sex... Obejrzyj se "Seksmisje", wypasiony film. @Topic : Przytocze jeszcze jeden przyklad. We wtorek na lekcji matmy, koles tlumaczyl jakies zadanie. Nagle ponownie naszlo mnie pytanie "Jak powstal swiat?". I znowu sie wylaczylem. Ponowne uruchomienie nastapilo 5minut przed dzwonkiem. Siedzialem pochylony nad ksiazka i czytalem po raz 100 to samo zdanie, a w glowie mialem ciagle to pytanie. |
:)
zjawisko to nazywamy dojrzewaniem psychicznym :)
układamy sobie samy system wartości i zastanawiamy się czy racje wpajane nam od urodzenia są słuszne .. czy nasz wiara jest dobra i jak odnosi się do innych ... czy prowadzimy nasze życie tak jak należy itp. itd. jak to ktoś napisał niektórzy sobie wytłumaczą w jakiś banalny sposób a inni (patrz ja :D) drążą te wszystkie problemyi stawiają sobie kolejne pytania dzięki temu 3 lata temu porzuciłem chrześcijaństwo i ciesze się z tego bardzo jeśli chcesz o tym pomyśleć zapraszam do biblioteki dział psycholgia filozofia xD ps. ani słowa o interpunkcji ... |
U mnie pytanie "Czy istnieje Bóg?" pojawia sie przez wywiadówką, przed klasówka oraz jak zbliza sie godzina wychowawcza :D
|
Ja zadaje sobie często pytanie - Jeśli wszechświat powstal z NICZEGO kiedy to NIC wybuchło więc jeśli tam nie było NIC to jak to NIC mogło wybuchnać?
Ale zamotalem... :P EDIT: A moze to NIC to było COŚ ? |
Cytuj:
nawzajem;) |
Cytuj:
Jeśli chodzi o moją drogę do "człowieka bardziej roztropnego, miejącego jakieś pewne wartości, których się trzyma", to była okropna. Nie tyle dla kogoś innego, tylko wstydze sięco wtedy robiłem. A myśli, takie jak "Czy istnieje Bóg?", "Jak pwostał Wszechświat" to mam codziennie od bardzo dawna. |
Heh. Nie jesteś wcale trzaśnięty. Ja też mam takie pytania. "Kiedy będzie koniec świata?", "Czy ślimaki umiały latać?" itp. Ale nie tylko pytania, bo czasami na lekcji myśle jak zbudować maszynę do teleportacji. :P No ale filozofem to raczej nie zostanę. :baby:
|
Glodni wiedzy??
Ja tez mam tak czesto na lekcjach, ze sie wylaczam i mysle kompletnie o czyms innym. Jest fajnie tylko gorzej jak nauczylciel mnie o cos zapyta. Ostatnio na lekcji o malo co nie zasnalem jak o czyms myslalem. :] |
ja porzucilem chrzescijanstwo jakies 2 lata temu, ale od jakis 3 lat mysle o smierci. Jak to bedzie gdy dende( a to znaczy ze jestem psychiczny<crazy>)
|
Hmm, ja ostatnio myślałem nad istnieniem jeszcze jednego wymiaru (prócz tych trzech co my widzimy) - jak tylko dokończę, i spisze moje przemyslenia, to może (jeśli okażą się godne upublicznienia) dam je do tematu "czy wierzysz w kosmitów" (bo tam też dyskutują o kosmosie, więc czemu nie). Zachęcam was do publikacji swoich przemyśleń - na pewno ciekawie je będzie poczytać.
ps. sorki za niekonsekwencje w pisaniu polskich liter - ale jak już gdzieś pisałem, klawiatura mi się tnie i nie zawsze alt działa. To co zauważę staram się poprawić ale coś tam mi zawsze umknie. |
Chyba wszyscy kiedyś powracają do genez wszystkich zjawisk na Ziemi i nie tylko... ostatnio rozmyślałem właśnie nad Bogiem.
I co wymyśliłem? Bóg doesn't exist, teraz wierzę w BELIARA! Huauauauaua (tylko wtajemniczeni wiedzą, co mi dolega :P). |
Chyba wiem co ci dolega:
po 1 bezsenność :) po 2 statnizm |
@Re Mar Cin:
Nieee... to tylko głód Gothica 2... ;) @topic: niedawno sobie zadawałem pytanie, po co na świecie są pieniądze? Przez nie np. chorzy ludzie umierają, bo mają braki w funduszach itd. Często słychać "Budowa szpitala kosztuje 100 tys. złotych". Czy homo sapiens nie mogą zebrać się w kupę i działać dla dobra wszystkich? Czy nie mogą dać czegoś choć raz za darmo? |
Cytuj:
@up Ja jakoś sobie nie wyoobrażam czym oni mogliby sobie płacić... Zbożem by płacili rolnicy, węglem górnicy? Właśnie o to chodzi, żę pieniądz jest potrzebny i akceptowany wszędzie. Bo na co strażakowi tona węgla? :P EDIT: Co do powstania wszechświata... Wiemy, że istnieją Czarne Dziury, yep? One "pożerają" wszystko, łącznie ze światłem. Jak wiadomo nic w przyrodzie nie może się anihilować... Czyli gdzieś ta wchłonięta energia musi mieć ujście. Może w innym wymiarze... Więc czemu nasz Big Bang w czterowymiarowej czasoprzestrzeni nie mógł powstać w wyniku rozładowania energi Czarnej Dziury w innym wymiarze? To tylko domysł... |
pytania typu "skad wziął sie swiat?" przerabiamy na polskim, wiec jesli nie wiesz to zapytaj polonistki :p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:50. |