![]() |
Palladyn = złość
Chciałbym poruszyć tu temat, który frustruje mnie od początku jak zacząłem grać w tibię moją pierwszą postacią jakieś 3 lata temu...czy twórcy są jakimiś ignorantami, czy tę grę robiły 5 letnie dzieci: powiedzcie mi jedno: co w morde palladyn ma wspólnego z łucznikiem X( przecież to jest największa głupota zwykłego rangera nazwać palladynem...ehhhh palladyni przecież to byli kiedyś zwykli rycerze, tylko że zabijali za wiarę, cuś podobnego do krzyżowca, tylko bardziej religijni ;) no i używali mieczy, czasami kopii lub koncerzy, ale nigdy łuków...byli raczej na to zbyt honorowi :p woleli stawić przeciwnikowi czoła, niż siekać ich strzałami z oddali, więc powiedzcie mi, bo może ktoś wie, czym się kierowali twórcy, że tak skrzywdzili prawdziwych palladynów i zrobili z nich rangerów/archerów/bowmenów 8o
|
Jedna wielka bzdura palladyn=Wojownik kapłan...
<Edit>palladyni żeczywiscie szli na pierwsze linie dodając morale i lecząc rannych zwykle uzywali miesczy lub wiekier ,buław i zawsze z tarczą... |
Nom Mnie taz to wkurzyło jak zacząlem grać w tibie. X( Można by zrobićto tak, że wojownikowi rosną sklie w mieczach trochę wolniej, a w discie trochę szybciej. No, ale nie ma co gdybać tylko jak komuś mocno zależy to niech pisze wprost do Cipów. :]
|
Widac ze nagrales sie w diablo2 ale to oni robili tę gre i to ich sprawa z czego bije pall a jak ci sie pall niepodoba to niegraj:P.
|
A kto tu mówi o diablo, albo wogule o grach ??? :] pooglądaj sobie krzyżowców, wszelkich rycerzy z zakonów przeróżnych wiar, zwłaszcza wiary chrześcijańskiej...troszkę histori się kłania, a że ludzie z Blizzadra dobrze to odwzorowali to już im się pochwała i plus należy :D
|
Oni nie mieli wyboru. Przecież palladyn wali też z magii no ale gdyby to był knight rzucający czary to kto by chciał grać zwykłym knightem a knight czyli rycerz to wali wręcz i sami dojdzcie do końca bo nie chcę się tak rospisywać.
|
Cytuj:
... to sie przeliczysz. Najwyzei (malo prawdopodobne ze im sie zechce) napisza ci dla czego palladyn jest profesja dystansowa, nic wiecej. |
a odnosnie magi to palladyn uzywa białej magi(leczenie aury obronne itp) a nie czary ofensywne --==główna zasada gier rpg pochodzi od D&D==--a ja w to grałem
|
no więc każdy ma własną koncepcję na grę. Jedni mówią, że np. taki głupi troll jest cholernie słaby i wysokości człowieka (np. Tibia) a inni, że troll to postać 2 razy większa od człowieka i zajmuje więcej miejsca w wojskowych szykach (np. Disciples 2). Tak samo może być z innym i potworami jak zarówno i z postaciami w grze. (niektóre mają inne specjalizacje niż ich odpowiednicy w grze). np. w tibii paladyn to koleś od ataku dystansu a w takim Warcrafcie palladyn jest wojownikiem światła i leczenia z młotem, a jeszcze w diablo to palek to koleś od jakichś aur (chodzi o aury) i zmieczykiem w dłoni na dodatek jest czarno skóry co go wyróżnia.
|
tia troszke z tym paladynem przesadzili, mogli by zrobic pallek ktory nawala tak jak knighta ale łapie wolniej skille i ma lepsze czary leczenia zwiekszania obrazen obrony albo coś takiego.
Mogli tez zrobic profesje : Archer, tosamo co pallek w tibi xD |
Po prostu palek mógłby się nazywać Archer, albo Ranger. Pamiętam, że przez to, że jest taki a nie inny skopałem swoją pierwszą postać, stwierdziłem, że będę palkiem, a dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się, że powinienem używać broni dystansowych :P
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Moim skromnym zdaniem powinni rzekomego paladyna zienic w łucznika, knighta w barbarzyńce i dadac prawdziwego paladyna... barb mógłby używac 2 brani lub 2 raka 1 reką (eh diablo :]), lucznik by mial to co stary pal, a nowy paladyn, meele, tarcza, czary defensywne i leczenia(znów diablo) hehe fanatyzm ;] moze jakis dodajace damage... . Gdyby tak pokombinowali była by nowa profesja zmiana denerwującgo wielu łucznika-paladyna :D.
Swoją drogą jestem w trakcie robienia pala na sworda ;D ciekawe co z tego wyjdzie... |
Cytuj:
|
ej no pallek z diablo II ma czarnom skóre niewiem jak w diablo I
|
Ty bez kitu na tapetkach ma, ale to nie jest kolor czarny, tylko bardzo ciemno złoty :D może się opalił :p no niech wam będzie, że paldek w Diablo II jest ciemnoskóry i jak na kogoś naskoczyłem z tego powodu, to bardzo przepraszam, musiało mi się cosik powalić ;) a tak dla sprostowania to w Diablo I nie było paldka :]
|
Zgadzam się palek w D2 ma "ciemniejszą" karnację skóry ale nie jest czarnym ;] mozę i w grze tak wygląda ale na tapetach przy cieniowaniu widać różnice. A poza tym co to za różnica... i tak nosi sie hełmy ;] czybe ze ktos czako lubił.. heh ale nie zbaczajmy z tematu tibiowy paldyn jest fe i tyle :], trzeba zaspamowac cip-soft mailami (joke) ;)
a do czyjegoś posta czy w D1 jest palek ? bo gralem tylko w zwykle nie w HF. |
No wreszcie mnie ktoś rozumie :D i również dostrzega ciemnoskórość :p heheh ale tak do pytania to nie palladyn pojawił się tylko w Diablo II, natomiast w Hellfire nowymi postaciami był: mnich :) , bard :D , barbarzyńca 8o
|
Cytuj:
Tam dla twojej wiadomości palek był..... A wracając do tibi .Mi palek się podoba jest dobry w magi jak i w walce na dystans.Jego zaletą jest to że ma dużo mp i hp(po kupieniu pacc palkowi mana odradza się jak u sorca a hp jak u knighta :P po kupieniu promocji oczywiście)Dlatego moim zdaniem palek jest całkiem dobry. ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:26. |