Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Palladyn = złość (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26580)

Artlon 18-02-2005 12:30

Palladyn = złość

Chciałbym poruszyć tu temat, który frustruje mnie od początku jak zacząłem grać w tibię moją pierwszą postacią jakieś 3 lata temu...czy twórcy są jakimiś ignorantami, czy tę grę robiły 5 letnie dzieci: powiedzcie mi jedno: co w morde palladyn ma wspólnego z łucznikiem X( przecież to jest największa głupota zwykłego rangera nazwać palladynem...ehhhh palladyni przecież to byli kiedyś zwykli rycerze, tylko że zabijali za wiarę, cuś podobnego do krzyżowca, tylko bardziej religijni ;) no i używali mieczy, czasami kopii lub koncerzy, ale nigdy łuków...byli raczej na to zbyt honorowi :p woleli stawić przeciwnikowi czoła, niż siekać ich strzałami z oddali, więc powiedzcie mi, bo może ktoś wie, czym się kierowali twórcy, że tak skrzywdzili prawdziwych palladynów i zrobili z nich rangerów/archerów/bowmenów 8o

Michael Danny Liberty 18-02-2005 13:20

Jedna wielka bzdura palladyn=Wojownik kapłan...
<Edit>palladyni żeczywiscie szli na pierwsze linie dodając morale i lecząc rannych zwykle uzywali miesczy lub wiekier ,buław i zawsze z tarczą...

Darkness Dragon Master 18-02-2005 13:26

Nom Mnie taz to wkurzyło jak zacząlem grać w tibie. X( Można by zrobićto tak, że wojownikowi rosną sklie w mieczach trochę wolniej, a w discie trochę szybciej. No, ale nie ma co gdybać tylko jak komuś mocno zależy to niech pisze wprost do Cipów. :]

bedyl 18-02-2005 13:55

Widac ze nagrales sie w diablo2 ale to oni robili tę gre i to ich sprawa z czego bije pall a jak ci sie pall niepodoba to niegraj:P.

Artlon 18-02-2005 14:05

A kto tu mówi o diablo, albo wogule o grach ??? :] pooglądaj sobie krzyżowców, wszelkich rycerzy z zakonów przeróżnych wiar, zwłaszcza wiary chrześcijańskiej...troszkę histori się kłania, a że ludzie z Blizzadra dobrze to odwzorowali to już im się pochwała i plus należy :D

Gracz Tibii 18-02-2005 14:12

Oni nie mieli wyboru. Przecież palladyn wali też z magii no ale gdyby to był knight rzucający czary to kto by chciał grać zwykłym knightem a knight czyli rycerz to wali wręcz i sami dojdzcie do końca bo nie chcę się tak rospisywać.

Lord KATuxo 18-02-2005 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkness Dragon Master
Nom Mnie taz to wkurzyło jak zacząlem grać w tibie. X( Można by zrobićto tak, że wojownikowi rosną sklie w mieczach trochę wolniej, a w discie trochę szybciej. No, ale nie ma co gdybać tylko jak komuś mocno zależy to niech pisze wprost do Cipów. :]

Jesli liczysz na to ze oni cos w tej sprawie zmienia...

... to sie przeliczysz.
Najwyzei (malo prawdopodobne ze im sie zechce) napisza ci dla czego palladyn jest profesja dystansowa, nic wiecej.

Michael Danny Liberty 18-02-2005 15:25

a odnosnie magi to palladyn uzywa białej magi(leczenie aury obronne itp) a nie czary ofensywne --==główna zasada gier rpg pochodzi od D&D==--a ja w to grałem

ALBERT 18-02-2005 15:34

no więc każdy ma własną koncepcję na grę. Jedni mówią, że np. taki głupi troll jest cholernie słaby i wysokości człowieka (np. Tibia) a inni, że troll to postać 2 razy większa od człowieka i zajmuje więcej miejsca w wojskowych szykach (np. Disciples 2). Tak samo może być z innym i potworami jak zarówno i z postaciami w grze. (niektóre mają inne specjalizacje niż ich odpowiednicy w grze). np. w tibii paladyn to koleś od ataku dystansu a w takim Warcrafcie palladyn jest wojownikiem światła i leczenia z młotem, a jeszcze w diablo to palek to koleś od jakichś aur (chodzi o aury) i zmieczykiem w dłoni na dodatek jest czarno skóry co go wyróżnia.

Willy The Dark Druid 18-02-2005 15:38

tia troszke z tym paladynem przesadzili, mogli by zrobic pallek ktory nawala tak jak knighta ale łapie wolniej skille i ma lepsze czary leczenia zwiekszania obrazen obrony albo coś takiego.
Mogli tez zrobic profesje : Archer, tosamo co pallek w tibi xD

Linek 18-02-2005 17:05

Po prostu palek mógłby się nazywać Archer, albo Ranger. Pamiętam, że przez to, że jest taki a nie inny skopałem swoją pierwszą postać, stwierdziłem, że będę palkiem, a dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się, że powinienem używać broni dystansowych :P

Bambuko 18-02-2005 17:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artlon
A kto tu mówi o diablo, albo wogule o grach ??? :] pooglądaj sobie krzyżowców, wszelkich rycerzy z zakonów przeróżnych wiar, zwłaszcza wiary chrześcijańskiej...troszkę histori się kłania, a że ludzie z Blizzadra dobrze to odwzorowali to już im się pochwała i plus należy :D

Ludzie z Blizzarda dobrze to odwzorowali? Zauważ, że jeśli porównujesz paladyna do krzyżowca [co jest błędem, krzyżowcy to postacie historyczne, a paladyni są wymyśleni] to w Diablo 2 paladyn nie mógłby być czarnoskóry. W ogóle porównywanie krzyżowca [wojownika za wiarę - a tak naprawdę wojownika, który znalazł sobie popierany przez cesarza i papieża pretekst do rozbojów] z paladynem [świętym wojownikiem] wydaje mi się dziwne. A co do paladyna w Tibii - równie dobrze mogę powiedzieć, że druid to człowiek mieszkający w lesie, bawiący się ze zwierzątkami i w ogóle, a nie jakiś aptekarz. Rycerz - wojownik konny, po niemiecku rycerz i jeździec brzmi tak samo [ritter], a tutaj mamy grubasa który chodzi i bije.

Grzyb 18-02-2005 18:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Ludzie z Blizzarda dobrze to odwzorowali? Zauważ, że jeśli porównujesz paladyna do krzyżowca [co jest błędem, krzyżowcy to postacie historyczne, a paladyni są wymyśleni] to w Diablo 2 paladyn nie mógłby być czarnoskóry. W ogóle porównywanie krzyżowca [wojownika za wiarę - a tak naprawdę wojownika, który znalazł sobie popierany przez cesarza i papieża pretekst do rozbojów] z paladynem [świętym wojownikiem] wydaje mi się dziwne. A co do paladyna w Tibii - równie dobrze mogę powiedzieć, że druid to człowiek mieszkający w lesie, bawiący się ze zwierzątkami i w ogóle, a nie jakiś aptekarz. Rycerz - wojownik konny, po niemiecku rycerz i jeździec brzmi tak samo [ritter], a tutaj mamy grubasa który chodzi i bije.

teraz to niezle pojechales, w ktorej szkole tak cie skrzywdzili i powiedzieli, ze palladyni sa wymysleni?

Lord_Nerevar 18-02-2005 18:37

Moim skromnym zdaniem powinni rzekomego paladyna zienic w łucznika, knighta w barbarzyńce i dadac prawdziwego paladyna... barb mógłby używac 2 brani lub 2 raka 1 reką (eh diablo :]), lucznik by mial to co stary pal, a nowy paladyn, meele, tarcza, czary defensywne i leczenia(znów diablo) hehe fanatyzm ;] moze jakis dodajace damage... . Gdyby tak pokombinowali była by nowa profesja zmiana denerwującgo wielu łucznika-paladyna :D.

Swoją drogą jestem w trakcie robienia pala na sworda ;D ciekawe co z tego wyjdzie...

Artlon 18-02-2005 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN

Ja pierdziele no i właśnie o tym mówiłem, nie odzywać się jak się nie ma pojęcia, teraz tak dałeś popisu, że prawie aż mi się śmiać zachciało. Dobra to od początku. Dla sprostowania nie mówię, że palladyn i krzyżowiec to to samo, tylko że są dość podobni, a tak wogule to co ty masz za kartę graficzną, że ty widzisz czarnoskórego palladyna :D teraz to mnie rozbawiłeś. Weź się mu przyjżyj dokładniej i polookaj na tysiące tapet z diablo. On ma cere dość podobną do hiszpanów, lub nawet włochów, a chyba wiesz, gdzie znajdowało się papiestwo przez setki lat i nadal się tam znajduje. A z tym, że krzyżowiec to tylko znajduje sobie pretekst do rozbojów to już przegiąłeś. Powiedziałeś to cholernie ogulnikowo, a weź przykładowo Ryszarda Lwie Serce. To był prawidziwy krzyżowiec, gdyż robił wszystko dla wiary, wykładał niewyobrażalne sumy, aby tylko odbić z rąk niewiernych Jerozolimę. Że palladyn jest wymyślony to szczerze mówiąc przemilcze to, bo to co napisałeś było godne pożałowania i nie będe rozwijał tej kwesti bo szkoda na to czasu i miejsca. A na koniec jak nie wiesz kim byli druidzi i czym się zajmowali to nie graj w tibie tylko dalej się baw klockami :D no i jeszcze co mnie obchodzi jak jest rycerz po niemiecku ? A wiesz jak jest zakręt po włosku ? no właśnie też jakieś takie znane słowo tylko znaczenie trochę inne...

Willy The Dark Druid 18-02-2005 18:53

ej no pallek z diablo II ma czarnom skóre niewiem jak w diablo I

Artlon 18-02-2005 19:01

Ty bez kitu na tapetkach ma, ale to nie jest kolor czarny, tylko bardzo ciemno złoty :D może się opalił :p no niech wam będzie, że paldek w Diablo II jest ciemnoskóry i jak na kogoś naskoczyłem z tego powodu, to bardzo przepraszam, musiało mi się cosik powalić ;) a tak dla sprostowania to w Diablo I nie było paldka :]

Lord_Nerevar 18-02-2005 21:28

Zgadzam się palek w D2 ma "ciemniejszą" karnację skóry ale nie jest czarnym ;] mozę i w grze tak wygląda ale na tapetach przy cieniowaniu widać różnice. A poza tym co to za różnica... i tak nosi sie hełmy ;] czybe ze ktos czako lubił.. heh ale nie zbaczajmy z tematu tibiowy paldyn jest fe i tyle :], trzeba zaspamowac cip-soft mailami (joke) ;)

a do czyjegoś posta czy w D1 jest palek ?
bo gralem tylko w zwykle nie w HF.

Artlon 19-02-2005 10:22

No wreszcie mnie ktoś rozumie :D i również dostrzega ciemnoskórość :p heheh ale tak do pytania to nie palladyn pojawił się tylko w Diablo II, natomiast w Hellfire nowymi postaciami był: mnich :) , bard :D , barbarzyńca 8o

SIQ Reaktywacja 19-02-2005 10:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Artlon
Ty bez kitu na tapetkach ma, ale to nie jest kolor czarny, tylko bardzo ciemno złoty :D może się opalił :p no niech wam będzie, że paldek w Diablo II jest ciemnoskóry i jak na kogoś naskoczyłem z tego powodu, to bardzo przepraszam, musiało mi się cosik powalić ;) a tak dla sprostowania to w Diablo I nie było paldka :]

Ty wogóle grałeś w Diablo 2??
Tam dla twojej wiadomości palek był.....

A wracając do tibi .Mi palek się podoba jest dobry w magi jak i w walce na dystans.Jego zaletą jest to że ma dużo mp i hp(po kupieniu pacc palkowi mana odradza się jak u sorca a hp jak u knighta :P po kupieniu promocji oczywiście)Dlatego moim zdaniem palek jest całkiem dobry. ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:26.