Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Bitwa Fantazy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27065)

Lord Sauron 22-02-2005 17:34

Bitwa Fantazy

Ogłaszam bitwe fantasy
Zapraszam wszystkich fantastyków do zabawy twużcie swoje wojska . I kierujcie je na pola bitew . Zabawa ta polegać będzie na bitwach toczonych na wymyślonych polach bitew wasze wojska będziecie zamieszczać w temacie , opiszecie je , stworzycie postacie i bohaterów . Do dzieła czekam na hętnych do tej zabawy B)
Wojsko Saurona > wojownicy mroku ,jeżcy ciemności ,smoki bitewne ,trole ,grupa magów
Opis > Legiony saurona to zwykłe pionki do gry .
Bohaterowie > Rycerz starego kodeksu .
Reszte dopisze wtedy gdy wszyscy zainteresowani zgodzą się ze mnom :) :)
Oj zapomniał bym :Zapraszam wszystkich dobrych strategików do tej zabawy B) ...........<>.............

Zene 22-02-2005 18:20

Tryskasz inicjatywą jak fontanna! :) Szkoda że tak mało ludzi na tym forum jest! Ja mogę zagrać ale najpierw powiedz jak to ma wyglądać(pole bitwy itp. bo troche malo informacji) :)

Lord Sauron 22-02-2005 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zene
Tryskasz inicjatywą jak fontanna! :) Szkoda że tak mało ludzi na tym forum jest! Ja mogę zagrać ale najpierw powiedz jak to ma wyglądać(pole bitwy itp. bo troche malo informacji) :)

Dzięki za zainteresowaniem się tym tematem . To jest tak opisujesz pole bitwy tzw wymyślasz sobie obszar na którym będzie staczana bitwa . Oczywiście będziesz mugł sobie wybrać przeciwnika zktórym będziesz chciał walczyć . W tedy ustalacie zasady i grasz . Co z tymi wojskami to też sobie wymyślasz swoje własne legiony itp . coś w podobie Władcy Pierścieni . Jeśli nie wszystko wyjaśniłem pisz ;)

Zene 22-02-2005 18:54

aha to wymyślam swoją armię oraz pole bitwy. Ok wszystko jasne ;) jak skończę bitwę to wyedytuję post.

Moja armia> miecznicy, pikinierzy, kusznicy, magowie lodu, konnica (w ilościach do ustalenia)
opis> armia Lorda Ariakisa
bohaterowie> Thorn Ariakis

utalmy może jakiś limit wojsk? bo to trochę nie fair jak jeden zadeklaruje ze ma 10000 wojska a drugi że 1000000(zeby na 100% załatwić przeciwnika)
Ja proponuje na początek 15000, potem można sie umówić na jakieś wieksze albo mniejsze armie :)

Myshacheq 23-02-2005 08:23

Jestem chętny, tylko na jakiej mechanice ma to działać...

@down
Ale nie musi to być LOTR?

Lord Sauron 23-02-2005 08:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myshacheq
Jestem chętny, tylko na jakiej mechanice ma to działać...

Będzie to działało na zasadzie pojesynków między wybranymi osobami . Każdy z uczestników zabawy jak chce morze ustalać warunki bitwy . Będziemy w temacie walczyć ze sobą więc zapraszam do zabawy ;)

Myshacheq 23-02-2005 09:18

Może najpierw zrobić jakąś liste jednostek. Albo każdemu przyznaczyć jakąś tam kase i każda jednostka miałaby cene?
Założyciel i pomysłodawca wymyśl coś:P

Lord Sauron 23-02-2005 09:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Myshacheq
Może najpierw zrobić jakąś liste jednostek. Albo każdemu przyznaczyć jakąś tam kase i każda jednostka miałaby cene?
Założyciel i pomysłodawca wymyśl coś:P

Oki masz dobry pomysł Mam do ciebie proźbe zrobisz liste jednostek
Ja zrobie ceny jednostek ustalmy walute może dragonsy ??
Zene jak byś mógł wymyślać pola bitew oki
Odpiszcie prosze czekam na wasze pomysły
Pichota:
Rycerze Atak +5 Obrona +7
Łucznicy Atak +8 Obrona +4
Rycerze ciemności Atak +9 Obrona +8
Wojownicy śmierci Atak +3 Obrona +4
Samurai Atak +9 Obrona +10
Jeżcy:
Łucznicy na koniach Atak
Rycetze na smokach
Smoczy jeźcy

Natazie tylko tyle wymyśliłem może wy coś dopiszecie ? :(

-Res- 23-02-2005 09:42

Humm może
Orc Army ?:)
Ork Berserker Atak 70 obrona 20
Ork Łucznik Atak 20 obrona 10 zasięg 20 :)
Ork Warlord Atak 100 Obrona 40
Goblin Saper Atak 10 Obrona 10 zasięg 10 rzuca granatami :D
Goblin Szaman Atak 40 Obrona 0 Zasięg 30 wali kulami ognia
Troll Leśny Atak 50 obrona 30 Wali z maczugi
Troll Bagienny Atak 30 Obrona 10 Zatruwa
Starozytny Troll Atak 100 Obrona 0 Zasieg 10 Wali z lodowych kul (istnieje tylko 5 starozytnych trolli)
Opis armii:Orki to bezduszne kreatury ktore nie maja poszanowania dla innych istot,interesuje ich tylko zabijanie i nie czuja bolu)

Ing 23-02-2005 11:48

ech... a może pozostawimy to bez mechaniki i zabawy kalkulatorkiem, ale za to w postaci snującej się opowieści o losach fantastycznej krainy? I żeby za bardzo nie chodziło tyle o wygranie wojny, co stworzenie czegoś ciekawego... ograniczeniami liczebności armii byłby przede wszystkim rozsądek... Najpierw wymyślimy jakieś legendy, historię, kulturę, nacje i rasy, potem poprowadzimy je do bitwy, o których losach decydować będzie osoba trzecia. Co wy na to?

Myshacheq 23-02-2005 12:55

Pkt. typu atak, obrona, nie mają sensu, żeby coś takiego robić trzeba opracować dokładny i mozolny system. Ing ma racje zaraz coś wymyśle.
Moja rasa to Wysocy Elfowie.

<Jak skończe pisać historię itd to zedytuje>

Lord Sauron 23-02-2005 14:41

Co proponujecie ?
Może najpier plan nad który popracujemy może ustalimy taką liste co na początku będziemy robić ??
1)Legenda
2)Historia
3)Kultura
4)Nacje
5)Rasy
Moja rasa Rycerze Mroku Przywudca Lord Sauron II :p
Jeśli zgadzacie się z takim planem to bierzemy się do dzieła co ? :)
Sory że tak namieszałem :)

Storm Silverhand 23-02-2005 15:11

Moja Rasa to Drowy z Menzoberranzanu a przewodzi im Drizzt Do'Urden...
chyba więcej nie musze tłumaczyć fanom Fantasy :]

Lord Sauron 23-02-2005 16:50

Tymczasowa Lista Uczestników ZAbawy :
1)-Res-
2)Myshacheq
3)Storm Silverhand
4)Ing
5)Lord Sauron
6)Ojczul
7)Polny Łowca
8)Kredi

Historia Rycerzy Mroku - Rycerze mroku to pradawna gildia wszystkich któży posiadają talent waleczności i nie podania się w sytułacjach krytycznych . Rycerze Mroku pochodzą z pradawnego klasztoru Rycerzy . Lecz klasztor po jakimś czasie zmienił się w mroczne zamczysko gdzie cień można zobaczyć tylko w dzień . Ludzie z pobliskiej wsi przynoszą dary w postaci plonów w zamian za ochrone przed bandytami .
Kultura - Rycerze mroku to tak w prawdzie rycerze starego kodeksu . Lecz niestety kodeks nowy nie jest im znany . Rycerze ci są jak Wiedźminy lecz tak w prawdzie nie jest . Rycerze są szlachetni , waleczni , chonorowi .
To dopiero początek czekam na wasze pomysły :) ;)

Zene 23-02-2005 17:58

Będę grać ludźmi:
Ludzie z Ancalionu.
Historia: Wieki temu jedno z plemion północnych(Azgharów) wsparło Wysokie Elfy w wojnie z Nieumarłymi. Nieumarłych wsparły inne plemiona Azgharów(były 3 plemiona:Ulcanowie, Irluini oraz Anorienowie zwani Przyjacielami Eflów). Nieumarli zostali pobici w trakcie 4 bitew u brodów rzeki Harodweg i wyparci z Królestwa elfów nad rzeką Horodweg, Irluini postanowili walczyć dalej i cała armia plemienia została wyrżnieta po zamkiem Azerall strzegącego brodów na Horodweg. Ulcanowie wsparli ich jednak w decydującej godzinie uciekli i wrócili do domu. Król elfów w nagrodę dał Anorienowie na własność równinne ziemie Hordwin. Ludzie północy stworzyli własne królestwo i nazwali je Ancalion. 600 lat później Ancalion dorównuje potęgą królestwo elfów z Harlindoru.
Kultura: Anorienowie żyją w pokoju z innymi nacjami (poza Ulcanami którzy stworzyli Barbarzyńskie królestwo Orthong). Wiele obyczajów zapożyczyli od elfów którzy również nauczyli ich magii. Ancalion dysponuje potęrzną armią. Ludzie północy wielbią się w różnych rodzajach mieczy. Często używają magii ofensywnej ale również defensywnej.

Jednostki a armii:
Pikinier: Ważni w trakcie obrony zamków i blokowania dostępu przeciwnikowi(formacje "jeż" i "mur ostrzy"). Dysponują lekkim wyposarzeniem-kolczuga,lekki stalowy hełm, długa dwuręczna pika bądź halabarda.
Piechur: Trzon armii. Główne siła bojowa. Dobrzy w blkowaniu przeciwnika i ochronie jednostek dysponujacych slabym pancerzem(pikinierów, łuczników oraz magów bojowych) przy pomocy muru z tarcz. Noszą:długi miecz jednoręczny, tarcza, lekka zbroja płytowa(napierśnik, naramienniki, nagolenniki, buty, rękawice oraz stalowy hełm)
Łucznik : Ważne jednostki na polu bitwy. Tłumaczyć ich nie muszę ;) Eq: kolczuga, szyszak, łuk oraz kołczan)
ELITARNE JEDNOSTKI
Mag Bojowy: Bardzo ważni w trakcie bitwy i obrony zamków. Obyci w magii lodu. Będąc w grupie, potrafią zniszczyć nawet całe oddziały. Potrafią ciskać zabójczo ostrymi lodowymi pociskami, które po rozpryśnięciu osłabiają bądź nawet zamrażają pobliskich wrogów.
Pancerny : Elitarni wojownicy. Okuci we wspaniałe zbroje płytowe z mithrillu oraz potężne dwuręczne młoty bądź szerokie miecze, siejący spustoszenie w szeregach wrogów.

-Res- 23-02-2005 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Sauron
Tymczasowa Lista Uczestników ZAbawy :
1)-Res-
2)Myshacheq
3)Storm Silverhand
4)Ing
5)Lord Sauron

Historia Rycerzy Mroku - Rycerze mroku to pradawna gildia wszystkich któży posiadają talent waleczności i nie podania się w sytułacjach krytycznych . Rycerze Mroku pochodzą z pradawnego klasztoru Rycerzy . Lecz klasztor po jakimś czasie zmienił się w mroczne zamczysko gdzie cień można zobaczyć tylko w dzień . Ludzie z pobliskiej wsi przynoszą dary w postaci plonów w zamian za ochrone przed bandytami .
Kultura - Rycerze mroku to tak w prawdzie rycerze starego kodeksu . Lecz niestety kodeks nowy nie jest im znany . Rycerze ci są jak Wiedźminy lecz tak w prawdzie nie jest . Rycerze są szlachetni , waleczni , chonorowi .
To dopiero początek czekam na wasze pomysły :) ;)

pisze sie honorowi sory za wytkniecie bledu

Moja Armia to bedzie Brygada Elfek (po rozmowie o Elfkach na prv z kumplem:) )
Historia:Gdy świat był młody,a skały dopiero powstawały pewna bogini Ashune stworzyła niebieskoskóre kobiety (bo tak se Elfki kojarze :>)
Chcąc odizolowac się od niesprawiedliwego swiata,wojen i zła starożytne Elfy schowały się w lesie i stworzyly swe lesne krolestwo.
Kultura:Elfki błogosławią księzycową boginie Ashune,sprawiedliwą i odważną.
Są jej oddane i dla dobra sprawy potrafią się poświecic.Dbają aby ich poczynania dawały tylko dobro światu i starają nie naduzywać swoich umjętnosci władania lasem.

Lord Sauron 24-02-2005 11:05

Swietnie jeśli tak bęziemy trzymać to na tym dobrze wyjrziemy :) . Jestem pod wrażeniem waszego za angarzowania 8o . Sory za błędy miałem wene i nie zwracałem uwagi na błędy :( .

-Res- 24-02-2005 11:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord Sauron
Swietnie jeśli tak bęziemy trzymać to na tym dobrze wyjrziemy :) . Jestem pod wrażeniem waszego za angarzowania 8o . Sory za błędy miałem wene i nie zwracałem uwagi na błędy :( .

to tylko jeden blad :))

Remciu 24-02-2005 13:47

Ja...będe grał
ludzmi :)
Gandralowie
Historia:Gandralowie to bardzo stara rasa.
Podczas Wojny po stworzeniu światów zostali wyparci z kontynentu tibii dlatego że byli zbyt zaawansowani.Wynaleźli proch.We swych obozach (dzisiejsze OC) otworzyli wrota wymiarów i Dostali się do świata tego w którym teraz się dzieje nasza akcja.
Byli na terenach niezamieszkałych i zaprzyjaźnili się z prymitywnymi jaszczuroczłekami.Byli dalekoo od elfów i innych stworzeń więc zdążyli wybudować małe imperium.Gdy napadły ich hordy orków po 10 dniach oblęzenia imperium z orków zostały tylko trupy.
Gandralowie więc mogli jeszcze bardziej rozbudować swoje imperium.
I przez wiele lat żyli sami do czasu panowania króla Artyliusa IV,który wysłał expedycje na tereny niezbadane.
Expedycje wróciły po 1 roku i opowiadali o wielkich wojnach.
Bohaterowie: Thardzarx i Sir Nethron Flamestorm
Kultura:Gandralowie lubią wszystk i wszystkich (opróc wszelkich plemion orków które nie są przyjazne :)) ).
P.s:To wy nie wiecie że są przyjazne orki ???
Armia:
[b]lekkie jednostki[b]
Strzelcy:kolesie ze strzelbami takimi ja mają strzelcy w Warcraft 3

Huzarzy:Pancerni,z dwoma sejmtarami/szablami/broadswordami

Berserkerzy:Noo...tuuu nie ma co uciekać i tak cię dorwią.
Są to barbarzyńcy z dwoma ciężkimi broniami w łapach i tarczami na nadgarstkach (bo boku każdej tarczy ostrza :) )

Jeźdźcy jaszczurów: Kolesie na takich T-rexach (tyle że mniejszych...)
Jednostki ciężkie:
Dwyrmy bojowe:Coś a'la smok i wychodowane tak,aby było olbrzymie (food plx ). Szczególnie przydatne podczas oblężeń.
Magowie bojowi (warlock ???) : normalnie rozpier.... dokończcie se sami,walczy magią i Jakimś obuchem :p

Panowie zniszczenia:Mój boże kryj się bo nie będziesz żył ...
To tacy kolesie którzy walczą magią i mieczami/kuszami...
Ich magia podstawowa to: Lmm'y i HMM'y i jeszcze FF
Magia Advanced: SD :D i UE

łowcy:Jaszczyry z długim łukiem łukiem /kuszą i rozwiercarką(takie ostrze które wbijasz w ciało wroga i kręcisz...mięsko :) )

Katapulty&balisty&bombardy : do niszczenia zamków...

Storm Silverhand 24-02-2005 14:46

@Up
Remciu my tu na poważnie -.- a jeśli nie wiesz co to fantasy to nie zabieraj głosu w tym temacie...

To bitwa fantasy a nie lekcja z ortografii :]
moze wytłumacze co to Drow
Drowy to dalecy potomkowie ciemnoskórej podrasy elfów, nazywanej illythiiri.
Ich obecny wygląd to efekt przekleństwa dobrych elfich bóstw - kara za podążenie za boginią Lolth ścieżką do zła oraz zepsucia. Drowy, zwane też mrocznymi elfami, mają czarną skórę, przypominającą wypolerowany obsydian, oraz lśniąco białe lub jasnozółte włosy. Zwykle charakteryzują je bardzo jasne oczy (często bierze się je za białe) o odcieniach jasnego lila, srebra, różu i błękitu. Najczęściej są niższe i szczuplejsze niż większość elfów. Znaczna część drowów na powierzchni jest zła i czci Vhaerauna, lecz niektórzy wyrzutkowie renegaci są bardziej neutralnie nastawieni. (dla niezorientowanych dodam, że drowy pochodzą z podziemnego świata zwanego Podmrokiem. Ich stolica to właśnie Menzoberranzan. :))

Moim drowom przewodzi najsłynniejszy mroczny elf Drizzt Do'Urden.
Drowy nie dzielą sie na poszczególne jednostki poprostu wszystkie walczą czym chcą najczęściej są to podwójne ostrza, rękawice ze szponami i jak na każdego elfa (nawet mrocznego) przystało łukami :P
Bronie wybierają po ocenieniu przez którą wróg bardziej ucierpi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07.