Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   rary i questy. czy dawniej tez tak bylo [no spoling plx] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27370)

Shater 25-02-2005 22:24

rary i questy. czy dawniej tez tak bylo [no spoling plx]

Ostatnio duzo sie mowi o rarach do zdobycia i nowych questach (ancient helmet itp) wzwaizku z tym mam pytanie czy dawniej tez tak bylo? np zanim ludzie zanli annihilatora albo np banszi kłesta ;] czy tez tak dochodzono godzinami i szukano tych questów czy jak to robili? albo np jak to bylo z annihiltaorem czy demon questem? nikt niemogl wiedziec co jest na dole chyab wiec kiedy pierwsza ekipa weszla tam to co sie stalo? padli czy jak? bo bez przygotowania to tródno tam przezyc.

Shinjix 25-02-2005 22:27

zawsze mtak było, a to że teraz wszyscy wiedzą co i jak to wina graczy, którzy w questy wkładają 0 ambicji...

Dr.Unknown 25-02-2005 22:28

Sorry, za offtop, ale to dobry przykład:
Cytuj:

wiec kiedy pierwsza ekipa weszla tam to co sie stalo? padli czy jak? bo bez przygotowania to tródno tam przezyc.
I właśnie dlatego quest spoiling jest nieuczciwy, w stosunku do tych ludzi, którzy musieli sami odkrywać mape i questy, nieraz kosztem swojego życia.
@Topic
Zawsze tak było.

p.l 25-02-2005 22:43

w sumie teraz jeżeli pojawia się nowy quest, to też ktoś go musi odkryć, tyle że niestety potem lawinowo pójdzie QS, no bo przecież FREE ITANS! -.-
Poza tym szukanie questów to nie tylko zwiedzanie terenów ale także wertowanie książek w różnych miejscach ... Choć po zastanowieniu się, łatwo dostrzec czemu teraz jest inaczej niż było ... bo za dawnych dobrych czasów nagroda z questa respiła się raz dziennie i nikomu nie zależało żeby się nią dzielić, a teraz skoro nie ma różnicy ile osób dowie się o nim ponieważ i tak każdy dostanie nagrodę to questy stały się sposobem zdobywania ekwipunku, to tak jakby CIPsoft zapewnił prezenty z okazji osiągnięcia konkretnych lvl.

Wordi 25-02-2005 22:54

Jestescie gigantami dla mnie :)

Tyle mowicie o QS. A moge sie zalozyc ze w samej Tibi nie raz kozystaliscie z pomocy Kumpli w rozwiazaniu lub calkowitej pomocy albo jeszcze w calkowitym opisaniu & wytlumaczeniu danego questa!!

Wiem to bo jak kazdy z was sam gram w Tibie i gdyby nie gracze to niektorych questow bym w zyciu nie znalazl albo nigdy nie wykonal czy tez badz wykonal dopiero na big lev ale wtedy nagroda z questa jest conajmniej zbyteczna.
Prawda jest to ze ogolnie chwalic sie na forum itp o Quescie typu xxx jest nie sprawiedliwe i popieram calkowice walke z takimi przypadkami. Ale Tibia opiera sie na wspolpracy i jezeli ktos czasem komus pomoze wykonac lub tez zrobi za niego(wybije itp)Quest to jeszcze nie przestepstwo ...

Milo czasem pomoc graczowi na 20 levelu majac 60 lev bo co to dla 60 lev moze byc za quest na 20 lev ;)

Charlotte Makantana 25-02-2005 23:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wordi
Tyle mowicie o QS. A moge sie zalozyc ze w samej Tibi nie raz kozystaliscie z pomocy Kumpli w rozwiazaniu lub calkowitej pomocy albo jeszcze w calkowitym opisaniu & wytlumaczeniu danego questa!!

Wiem to bo jak kazdy z was sam gram w Tibie i gdyby nie gracze to niektorych questow bym w zyciu nie znalazl albo nigdy nie wykonal czy tez badz wykonal dopiero na big lev ale wtedy nagroda z questa jest conajmniej zbyteczna.
Prawda jest to ze ogolnie chwalic sie na forum itp o Quescie typu xxx jest nie sprawiedliwe i popieram calkowice walke z takimi przypadkami. Ale Tibia opiera sie na wspolpracy i jezeli ktos czasem komus pomoze wykonac lub tez zrobi za niego(wybije itp)Quest to jeszcze nie przestepstwo ...

Milo czasem pomoc graczowi na 20 levelu majac 60 lev bo co to dla 60 lev moze byc za quest na 20 lev ;)

I to mi się podoba...

Xenon 25-02-2005 23:37

Różnica

Pytanko :
Jaka jest różnica między demon questem, a annihilatorem ( anni znam ), chodzi mi o tego demon questa.

Wordi 25-02-2005 23:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xenon
Pytanko :
Jaka jest różnica między demon questem, a annihilatorem ( anni znam ), chodzi mi o tego demon questa.

Glowna roznica to nagrody i lev wymagany do Questow.WIecej nic nie powiem bo QS

Scream 25-02-2005 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wordi
wykonal dopiero na big lev ale wtedy nagroda z questa jest conajmniej zbyteczna.

conajmniej zbyteczna? jestem pewny ze gdyby taki 60lv wykonal by deserta to niedosc ze te 10k bylo by mu niepotrzebne w dp, to co wiecej, przeszkadzalo by mu tam, i lepiej zeby je wyzuil np. do smietnika albo na ziemie.

@down
niezbyt zrozumialem to co napisales..... zedytuj to jakos, bo nie rozumiem sensu tego postu...

Wordi 25-02-2005 23:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scream
conajmniej zbyteczna? jestem pewny ze gdyby taki 60lv wykonal by deserta to niedosc ze te 10k bylo by mu niepotrzebne w dp, to co wiecej, przeszkadzalo by mu tam, i lepiej zeby je wyzuil np. do smietnika albo na ziemie.

Wiesz zdobycie Crusader helmeta na 60 lev jest conajmniej jako 1 bp sd ;) w najleprzym przypadku dla takiego gracza. Wiesz klucic sie mozna na kazdy temat znany czlowiekowi :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:16.