Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Jak zarobić kase Sorcerem? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2738)

Ice and fire 07-02-2004 19:12

Jak zarobić kase Sorcerem?

Mam pytanie jak zarobić kase młodym sorcererem:

-przez jakie czary runiczne można zarobić oprucz sd ?(

-i gdzie chodzić na jakie potworki ?(

PROSZE WAS O ODPOWIEDZ !!!

THX Z GÓRY :D

Młody sorcerer lvl 8 (szybko rośnie) :D

Watto 07-02-2004 23:06

na poczatku z troli od 10 na dwarfach i rotach potem na 15 mozesz chodzic na zamek w ab i robic lootbagi.

Teraz ostatnio mozna niezle zbic na Gfb duzo osob kupuje.

Najszybciej kasa leci w hellgate u ghuli. Mozna omijac dsy. W ciagu pol godziny walenia ghuli 600 gp zdobylem

Tak a propo fajna sonda :P

Spiegol 08-02-2004 03:07

Na początkuto rób HMMy, a potem GFBki FBOMBy i na samym końcu dochodzisz do SDków i jes lajcik :D

WYPIERDASEK>Knight>lvl 23>Lunara
(KNIHGT RULEZZZ!)

WiQ 08-02-2004 03:46

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Watto

Najszybciej kasa leci w hellgate u ghuli. Mozna omijac dsy
czys ty zwariowal ciekawe jak potem wyjdzie?! zeby wyjesc z HG musi zabic pare DSów ty juz lepiej na tym forum dobrych rad nie dawaj bo ludzi pozabijasz!

Brzoza 08-02-2004 07:41

kupujesz na 8 lvl Utevo lux robisz 3 mlv (chyba) kupujesz HMM i robisz je i sprzedajesz
a siedzisz na rotach(minosach dwarwach)

Gremlin 08-02-2004 07:54

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Brzoza
kupujesz na 8 lvl Utevo lux robisz 3 mlv (chyba) kupujesz HMM i robisz je
... potrzeba 10 lvl zwyklego zeby bylo dosc many na HMM.

Watto 09-02-2004 20:30

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez WiQ
Cytuj:

czys ty zwariowal ciekawe jak potem wyjdzie?! zeby wyjesc z HG musi zabic pare DSów ty juz lepiej na tym forum dobrych rad nie dawaj bo ludzi pozabijasz!
Nie wiem czy jestes nieograniczony czy po prostu czytales tylko posty o hellgate, ale mnie nie pouczaj
bo ja tam wielokrotnie chodzilem i wiem w jakim miejscu jest respawn dsow i mowie ci ze nie trzeba ich zabijac.
Niedlugo wybiore sie tam zrobie screeny i ci ladnym czerwonym koleczkiem pokaze gdzie jest ich resp a gdzie mozna sobie ghule pozabijac

Brzoza 09-02-2004 21:21

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Gremlin
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Brzoza
kupujesz na 8 lvl Utevo lux robisz 3 mlv (chyba) kupujesz HMM i robisz je
... potrzeba 10 lvl zwyklego zeby bylo dosc many na HMM.
no to mowie siedzisz na rotach z utevo lux a potem robisz hmm

Ice and fire 10-02-2004 13:17

:D

dajcie screeny i wiecej radd plx :D

THX Z GÓRY

i jeszcze możecie coś od siebie
dodać :D

piotrek1000 12-02-2004 16:42

Cytuj:

Cytuj:

Cytuj:

Nie wiem czy jestes nieograniczony czy po prostu czytales tylko posty o hellgate, ale mnie nie pouczaj
bo ja tam wielokrotnie chodzilem i wiem w jakim miejscu jest respawn dsow i mowie ci ze nie trzeba ich zabijac.
Niedlugo wybiore sie tam zrobie screeny i ci ladnym czerwonym koleczkiem pokaze gdzie jest ich resp a gdzie mozna sobie ghule pozabijac
no ja bym prosil o te mapke chcialbym sie wybrac do hg ale bez mapki z wyjsciem nie da rady(chyba ze mag na 15lvl i 21 mlvl tez nie da rady:))

Przemyœlanin 12-02-2004 18:44

Kup Sobie czar na Hmm'y i rob bp one bardzo sybko zchodza 1 hmm bierze 70 many a caly bp hmm jest warty 800 gp na trimerze !

WiQ 13-02-2004 06:24

Cytuj:

Cytuj:

Cytuj:

BYŁEM NIE RAZ W HG! i zawsze jak chcialem isc musialem bic DSy!!! moze jest jakas droga ktora da sie wyjsc nie zabijac DSow ale ow mag prawdopodobnie nie jest jeszcze doswiadczonym graczem WIĘC NASTEPNYM RAZEM POMYŚL TROCHE!

Majen 13-02-2004 07:38

Napewno da sie je obejść ale pomyśmy, wcześniej szedł sobie druid, skończyły mu sie HMM,GFB,Explozja no i zaczął zwiewać przed DS no a DS go gonił tak więc można w każdej chwili spotkać DS.

Watto 13-02-2004 17:46

we wtorek pojde do hella i zamieszcze mapke :P

~~Nobit~~ 15-02-2004 21:22

ej brzoza daj spokoj wattowi ile razy byles w hg ze jestes taki madry? Zreszta obaj jestescie super inteligentni. Watto dobrze wiesz bo ze mna byles ze ja na 10 lvl juz szedlem do zamku na minosy i orki. Zginalem dlatego ze mnie PK zblokowal i razem z ork warriorem zabil :(. Pamietaj tylko zeby omijac wieze bo tam sa mino archery, zerki i hunter (jest szybki wszedlem z wattem po dwoch sekundach ucieklem z czerwonym paskiem). teraz do nadrobienia expa chodze na cycki. Uzbroj sie w duzo runow (CONAJMNIEJ 10 LVL I 8 MLVL MUSISZ MIEC HMMy I EFy) i ruszaj ja (druid) zabijam 2 naraz a nie mam zadnego czaru uzdrowiajacego ani life fluid :D

Latka

Strzezonego PK nie dostrzeze

Watto 16-02-2004 07:33

sorka ja chodzilem sam na zamek od 9 levelu wiec nei wiem o czym mowisz jak jest za goraco to po prostu uciekasz a pk jest zarowno w zamku u cycow na pohu wszedzie

~~Nobit~~ 16-02-2004 08:34

ALE JA MOWIE O DRUIDZIE I SORCU NIE TRZTMASZ SIE TEMATU !!!!!

Haker 17-02-2004 18:30

A ja wiem :)

No przesadzacie troche. Po co ta kłótnia? Chcecie sobie nawrzucać ta na gg albo na chacie.

Co do sorki:

Od 8 lvl siedz w carlin i zabijaj trole pod cmentarzem oraz roty w kanałach.
Po zdobyciu 10lvl idz do Kazz, tam na rotach, drafach i innych pierdołach nabijesz 17lvl.
Gdy zdobedziesz 17lvl i w miare dobre skille idz do AB.
W zamku koło ab z niewidzialnością dość szybko zabijesz zerka nie używając runów.

Chyba nie muszę dodawać że cały czas masz trenić magic lvl?

Dobrym pomysłem jest znalezienie kolegów z Polski.
Pomogą ci w opresji i obronią przed pk-rami.

Trzymaj sie. jak co to val na gg 4004446. RESPECT :P

karat 17-02-2004 18:41

Sorcem jest łatwo zrobić kase gdy już możesz robić hmm
to czekasz do odpowiedniego mlevelu robisz explosion potem jakiś dobry bloker i dragon se może kupić odświerzacz do gęby.

Lifter 15-09-2006 20:15

Sorki że odświeżam temat z przed 2 lat ale proszę doradźcie mi gdzie moge szybko zarobić sorkiem na 16lev z PACC?
Będę grać tym sorkim 1 dzień tylko więc dłuższe zbiory i runy nie wchodzą w gre. Larvy czy może Tomby?!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:36.