![]() |
Wszystko o nickach GMów...
Otóz jak słyszałem to raczej nie można posiadać nicków w Tibi, których ludzie istnieli naprawdę.
Dajmy przykład: Mąż (?) Bubble, Gm o nicku Nietzsche. Nietzsche Friedrich (1844-1900), niemiecki filolog klasyczny, filozof. W jego twórczości można wyróżnić trzy okresy: 1) kultu sztuki, 2) kultu nauki, 3) kultu siły i indywidualności. Czyli osoba która istniała naprawdę. Więc czy ten nick jest słuszny z zasadami Tibi? Moim zdaniem nie... PS: A naprzykład niedawno zwolniony GM Dokein, oznacza to po grecku "Wydawać się" Na pewno jest jeszcze pare przykładów ale nie będe tu wymieniał. Pozdrawiam Kaczi ReDown: Taak, na pewno to był tylko zbieg okoliczności, że dokładnie litera w litere pasowała. PS2: A tak wogóle to jest napisane że nie można mieć nicków sławnych osób, może ten Nietzche nie był sławny ale miał pare ciekawych cytatów. I był znany przez niektórych ludzi |
Masz rację jest to ciekawe. :)
Może oni nieumyślnie wymyślili te nicki, nie wiem. :p |
Nicki podobne do np. Nietzsche są dozwolone. Co niby jest niezgodne z regulaminem? Na forum tibia.com była kiedyś dyskusja na temat zgodności nicków. "Nietzsche" jest dozwolone, ale "Friedrich Nietzsche" już nie. Nazwiska mogą występować w Tibii (oczywiście oprócz nazwisk osobistości pokroju Hitlera, Stalina i innych...)
|
Re up:
Aha czyli zrobie sobie: Lepper i to niby będzie dozwolony nick? To bardzo ciekawe. On nie jest z pokroju Hitlera ani nawet nie jest z nim związany. Równie dobrze mógłbym dac: Brzechwa, Kochanowski, Reymont itd. Czy to by było fajne? Moim zdaniem nie. |
Nietzsche to jak mniemem imię, a nie nazwał się dosłownie "Friedrich Nietzsche" :) Co do Dokeina to takie anomalie nie są specjalnie zabronione :) Szczerze: Komu chciałoby się sprawdzac we wszystkich słownikach, książkach historycznych świata itp. czy czasem nasze imie nie jest do czegoś podobne???
|
Cytuj:
|
up:
@podpis teraz tez powinienes dostac >.< @topic Tjaaa... i to jest granda, bo IM wolno a nam nie ;) vide chociazby Bubble... imie w klimacie i bez zadnych innych znaczen... n/c O_o Bubble to co prawda nie GM, ale mimo wszystko kazdy ja zna i jej wolno miec takie imie :P. Kiedys GHi sie wypowiadali na ten tema tnie widzac w imieniu Bubla adnych zdroznosci :? A wiecie ze Bubble i tak ma nowe imie? Kiedys miala sie podobno nazywac Opa Weathervax czy jakos podobnie :P. (Discworld rzadzi :D) |
Cytuj:
@Shinjix Nietzsche imię? Hmm... W takim razie od dzisiaj będzie Lepper Andrzej, a nie na odwrót... @kaziu Dostałeś "bana", gdyż jakiś "miły" Polak-Tutor kliknął CTRL+Z (już nie pamiętam) i ładnie wytłumaczył kim jest jegomość. |
Cytuj:
Na Nova jest Miller 142 Master... bana nie dostal... wiec wiesz.. wyglada na to ze wszystko da sie ominac... |
No dobra co do Polskich nazwizk to można się zgodzić, ale osoby które są popularne na całym świecie to już chyba inna śpiewka. Zdaje mi sie że GM nietzche pochodzi z Hong Kongu ( Skoro jest mężem(?) Bubble) a p. Nietzche pochodzi z Niemiec. Więc to raczej nie jest jefo nazwisko.
|
Omg
Nietzsche moze on onim slyszal tylko i sie nazwal tak tak jak bubble
bubble to taka gra jest to nieznaczy ze ona ja zrobila boshe moze tylko lubi ta gre ??!! |
Cytuj:
A może zmienił na Nietzsche? Udowodnij mu, że nie ma na nazwisko np. Nietzsche... W Tibii można mieć każde nazwisko oprócz tych "źle znanych historycznie". |
Cytuj:
jak by nie bylo to Nietzsche tez uwazal niemcow za rase panow |
Cytuj:
|
Nietzsche to prawdziwe nazwisko tego GM. Sprawdzcie na tibia.com tam w rubryce pisze "name:" pisze xxxxx Nietzsche. A co do ników to ja dostalem name locka za to bo nazywałem sie Patryk Laba a w rl mam na nazwisko Łaba czyli rzeka w niemczech. I dopiero musiałem napisac do GM innym charem ze to jest moje nazwisko :D:D
edit: z tego co ja wiem Miller to niemiecka marka piwa :P edit 2: po dokładnym sprawdzeniu strony tibia.com zauwazyłem ze jego rl name to"MArcus Lee" Przepraszam...mój błąd. I bardzo sie tego wstydze :baby: |
Bzdura!!
Cytuj:
czyli za name: Einsteina bym niedostał bana a za Alberta Ein~~ bym dostał BANA GŁUPOTA :) PS. Mój kolega miał bana za nick: Tom Hanks (skąd mogą wiedzieć ze nim niejest) nawet z nim nierozmawiali tylko NAMELOCK!!! (Ale sajgonkom wszystko wolno :P, niezgodzisz sie z nimi to powiedzą że to przez to że są Żułci :P) //Sorry za wszystkie błędy// |
Małe sprostowanie - Bubble to nie jest od imienia gry, ani nic nie znaczące.
Bubble znaczy bodajże bąbelki :P Co do nazwisk - wybaczcie, ale same nazwiska nie są zabronione. Lecz dodając imie to jest to postać historyczna (jak Einstein i Albert Einstein). Cóż - nie jest tylko 1 Einstein na świecie @Tony - domyśl się..... Co do zwrotów- to nie jest żaden problem, każdy może się nazwać jakimś określeniem jak Dokein, lub czymś w łącinie lub nawet starohebrajskim..... @Piomos Rodzina niemiecka w chinach plx? To nie wiesz że ejst takie coś jak migracja? |
Boże ludzie czytajcie ze zrozumieniem co ja pisze!
Możesz sobie wybrać nazwisko jakie chcesz. POWTARZAM, że są zabronione nazwy ludzi, którzy negatywnie zapamiętali się w historii. Przejdź sie po ulicy i zrób sonde: "Czy wie Pan/Pani kim byli Nietzsche i Hitler?" Na 10 osób, 9 będzie wiedziało kim był Hitler, a pewnie 1 kim był Nietzsche. Panie "Grzyb" proponuje więc dokładniejsze analizowanie poszczególnych postów. A propos, Nietzsche uważał Niemców za rasę panów? Pierwszy raz słysze. Czytałem Nietzsche'go i w jego utworach nie znalazłem przesłań dotyczących wyższości jednych nad drugimi. Faktem jest, że ów poeta miał troche nierówno pod sufitem (czytaj: gubił się sam w swoich utworach :) ), czym później udowodnił - choroba psychiczna. @eerion Bardzo dobrze wiem, co znaczy to słowo. Nie widzę problemu, że rodzina niemiecka wyemigrowała do Hong-Kongu. Przy okazji chciałbym napisać, że Hong Kong to była kolonia brytyjska. Miasto swoim wyglądem przypomina takie metropolie jak Nowy Jork, Chicago, Tokio. Władze Hong Kongu nie za bardzo cieszyły się z faktu, iż zostaną przyłączone do Chin. Btw: Bubble nie jest Chinką. Jest Chinką pochodzenia angielskiego :P |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:16. |