Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Fire Devil (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27617)

K@mil $orcerer 28-02-2005 20:58

Fire Devil

Mam małe pytanko odnośnie fire devila. Mam 25lvl i jestem sorkiem, chciałbym sie dowiedzieć jak średnio wali z firebala i czy on wali z łapy a jeżeli tak to ile?
I jak często on wali? Na czym sie oplaca z nim expić (bezpiecznie). Gram na serwerze Pacera (nie można zabijać).
Ale ze mnie newbie :]

Gromexor 28-02-2005 21:02

Fire ball : 60-80
Wali z łapy i rzuca fire fieldy pod nogi

Radek 666 28-02-2005 21:06

"Fire Debil"

To chyba powinno iść do działu "potwory"
Mi najwięcej pojechał za 116 ;) . Kiedy ma pechowy dzień może jechać i po 40. Jeżeli jesteś magiem to najlepiej na niewidce a jak knightem to najlepszym rozwiazeniem jest Stealth ring. Chociarz nie wiem czy opłaca się na nie chodzić. Trzeba liczyć na Red Spell Wand :) .

Shinjix 28-02-2005 21:10

może walnąć do 200 jak dobrze pamiętam...

Gromexor 28-02-2005 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix

Chyba jak ktoś jest bez zbroi... 8o

Plastex 28-02-2005 21:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K@mil $orcerer
Na czym sie oplaca z nim expić (bezpiecznie).

Mam wrażenie, że on chce zrobic summona, a wy mu o tym jak ma fire devile zabijac. FD to wedlug mnie dobry summon do expieniana na "wolnych" potworkach, bo w prawdzie moze szybko strzelac z explo ale w obronie najlepszy nie jest
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez K@mil $orcerer
Ale ze mnie newbie :]

Gratuluję samooceny :D

Shinjix 28-02-2005 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gromexor
Chyba jak ktoś jest bez zbroi... 8o

zbroja tu nic do tego nie ma, bo on nie wali z łapy tylk oz czarów -.-

hide 28-02-2005 21:56

Jesli chcesz go na summona to raczej nie polecam. Nie ma prawie defence i wolno chodzi... Jesli do expienia to w rzadnym wypadku, nie ma z niego dobrego lootu, expa a mozna latwo pasc [chyba ze na niewidce, ale to 210 many wiec nie oplaca sie expic]

Knight Simon Dark lord 28-02-2005 22:11

już to tutaj padło to słowo jemu chodzi o SUMMONA

Stomil 28-02-2005 22:30

Cytuj:

Powiem krotko: GOWNO PRAWDA! nie wiesz to lepiej nie wprowadzaj innych w blad..... Nie wali z lapy tylko ucieka od Swojej ofiary i nie zuca ff... Chyba Ci sie pomylilo z FE.

aktus 28-02-2005 22:48

nie oplaca sie ani z nim expic ani na nim expic. jezeli chodzi o fire debila jako summona, to juz lepszy by byl mino archer. parcellujemy i lurujemy potwora, albo lazimy z archerami. przydaja sie runy ih. na 22 levie i 40 mlvl od deep red po jednym ihu jest na full hp ( no chyba ze mi tak wyszlo jakos:) )

Kajzer 01-03-2005 13:31

nie oplaca sie expic z Fd z kilku powodow
1 jest jednym z 2 potworkow ktore moga zabic sumonera (drugi to fe)
2 nie lecza sie
3 tak jak wszystkie sumony strzelajace maja tendencie do bezmyslnego latania w te i spowrotem bez strzelania

Marshal 01-03-2005 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix

Chyba się źle czujesz. FE może za tyle walnie, ale napewno nie FD.

Cytuj:

Hahah. Bzdura! FE i FD to 2 najczęściej mylone potwory (ba, może dla niektórych to jeden pod dwoma nazwami?)

@topic
FD na światach PVP raczej mało przydatny, bo mag dużo obrywa (chyba, że umie się pilnować :P). Na Non-Pvp już prędzej, bo nie dostaje obrażeń... ale i tak raczej mało użyteczny... Lepiej już próbować z Elf Scoutem/Mino Archerem lub poczekać do Monka (Monk rządzi ^^)
Aha i FD w przeciwieństwie do FE nie wali z łapy, trzyma się na dystans. Hity srednio 40-80

khazad 04-03-2005 00:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marshal
Chyba się źle czujesz. FE może za tyle walnie, ale napewno nie FD.

Hahah. Bzdura! FE i FD to 2 najczęściej mylone potwory (ba, może dla niektórych to jeden pod dwoma nazwami?)

@topic
FD na światach PVP raczej mało przydatny, bo mag dużo obrywa (chyba, że umie się pilnować :P). Na Non-Pvp już prędzej, bo nie dostaje obrażeń... ale i tak raczej mało użyteczny... Lepiej już próbować z Elf Scoutem/Mino Archerem lub poczekać do Monka (Monk rządzi ^^)
Aha i FD w przeciwieństwie do FE nie wali z łapy, trzyma się na dystans. Hity srednio 40-80

fd moze puscic nawet po 3 fireballe za 80 hp kazdy... chodzilo mu zapewne o combo...

Watto 04-03-2005 08:59

Oplaca sie expic z fire devilem na 2 poziomie tombow w ankrahmun zanim dojdziemy do monka.

Wszystko jest wolne - ghoule, crypt shamblery czy mumie.

Jak sie dobrze ucieka to schodzi 1 uh na 1 godzine

A lootbag zwraca sie wielokrotnie

orgizz 04-03-2005 12:50

:p

Fd nie i fire fieldów
bije z explo i gfb
explo chyba 120 a gfb 60 ale strasznie spamuje
powiem ze na 33 lvl zszedł mi uh tak spamował a mialem go na strzala :P
:D
na low lvl nie polecam dla knightów :S
na pozniejszych mozna zabic ale expic to nikim sie nie da :P

Druid-Skippy 04-03-2005 16:35

Mnie FD dzisiaj zabil :P Trzy razy walnal :P Jestem drutem na 18 lvl a mnie zarabal :( Ale to tylko gra :)

Xeltix 04-03-2005 16:58

Fire Devil to bardzo nie bezpieczny przeciwnik wali czesto komba po 4 ataki na raz , zawsze jak go widzialem na 18 lvl palem to sie balem ale jak jestes daleko to nic nie robi :)

Evul Tibian 04-03-2005 19:04

Jeszcze uzywa imitacji explozji ~80

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:50.