![]() |
"Ban za Shared acc" - co sie stanie jeżeli ktoś zmieni IP adress...
:ban: Hmmmm...nurtuje mnie 1 pytanie... co sie stanie gdy ktos zmieni IP adress np przy formacie albo zmiany Łącza... też dostanie bana?!
Uważam, że shared to nic zlego... bo powiedzcie mi co w tym jest zlego jak sie gra z qmplem na 1 accie? X( Ma sie poprostu wyzszy lvl, skille, m lvl... i nie wiem czemu to GM-om przeszkadza :baby: Szkoda mi "Primavero turi'ela" ;( z Xantery (high lvl skasowany za acc shared). Bardzo dużo ludzi dzieli konta np UH-makerow. Plz piszcie posty bo nie wiem co o tym myslec :( |
kasuja wszystkie posty powod w podpisie
|
Pomyśl logicznie: Jak zmienisz łącze to będziesz ciągle z tego samego zakresu IP, a nie przeskakiwał co providera za każdym połączeniem.
A jak masz zmienne IP, to ono nie zmienia się z zakredu 1.1.1.1 do 255.255.255.255 tylko np przy neo+ jeszt to 82.*.*.* i 83.*.*.* wiec:
|
Co ten temat ma wspolnego z tibia.pl? Dzial "tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp." sluzy do dyskusji dotyczacych naszego serwisu.
|
Adres IP zależy od tego jak kto ma ochotę go zmienic albo jak zostal mu przydzielony. Mac,adres tez mozna zmienic tylko trza wiedziec jak :evul:
Krucjata CIP po shared acc jest #$%^&*() i niewymierna. BABA |
To zmien sobie zewnetrzne IP na 0.0.0.1 albo jakiekolwiek z zakresu 240.0.0.0 do 255.255.255.255 . Jak ci sie to uda to udowodnij.
MAC ma z kolei znaczenie tylko w sieciach lokalnych, i tam, gdzie masz stał IP (ale to na modemie, a spróbuj zmienić MAC modemu telepsa - życzę powodzenia) Więc nie udowadniaj mi tu że możesz dostać banana za share jak masz zmienne IP od providera. |
No cóż... to może odnośnie sharingu :)
Pomyśl, gdyby acc sharing był legalny... to np. parę osób mogłoby grać na jednym koncie z paccem = mniejsze zarobki dla CIPów... to im się nie opłaca :) |
Czemu to nie legalne?
1) Gracz, które chce grać samemu, nie ma szans z postacią, która jest online 24 godziny na dobę. 2) masa hacków jest spowodowana właśnie tym, że gracze dzielili się kontem. A potem jest jęczenie "a to taki dobry kumpel, tyle lat go znałem, to na pewno nie on, to ktoś na pewno włamał się do bazy CIPów i ukradł hasło" Zaś co do dynamicznych adresów IP. Sprawdzając adres IP można znaleść, od jakiego providera jest dany adres, a nawet z jakiego regionu (np. województwo, a czasem nawet dokładniej). Nie powiesz mi, że jesteś w stanie wylogować się we wrocławiu, a 3 minuty później zalogoać się w Warszawie albo w Londynie? Co jak co, ale na razie nie wymyślili maszyny do teleportowania się. Natomiast nie sądzę, żeby ktoś ci dał bana, jeśli z 2 różnych IP łączysz się, gdy pochodzą one z jednego regionu i od jednego providera. Uwierz mi, CIPowie wiedzą, co to jest dynamiczne IP. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:43. |