Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Dział Questów (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27703)

Knightman 01-03-2005 20:47

Dział Questów

No właśnie proponuje aby powstał taki dział na tibi.pl poniewaz przydal by sie np.poczatkujacym jesli chodzi o katane quest itd. Lub nawet na Mainie takie jak dead archer

Ma$ter MatiK 01-03-2005 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knightman
No właśnie proponuje aby powstał taki dział na tibi.pl poniewaz przydal by sie np.poczatkujacym jesli chodzi o katane quest itd. Lub nawet na Mainie takie jak dead archer

Na tym forum nie mzna mowic o questach...
Jest to nie zgodne z regulaminem.

Knightman 01-03-2005 20:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MatKus
Ostatnimi czasy mam wrażenie, że na forum ludzie boja się wogóle napisać słowa quest w obawie o bana. A nie powinno tak być. Sama rozmowa o questach jako takich nie jest na naszym forum zabroniona, zabroniony jest tylko quest spoiling, czyli, tłumacząc na polski, psucie questów. Co to oznacza? Otóż oznacza to tyle, że wolno powiedzieć, że jakiś quest istnieje lub jaka jest w nim nagroda, bramka levelu, być może wolno wyjasnić ogólnie coś o queście, np. jakich potworów można się spodziewać, nie wolno natomiast podawać rozwiązań questów w rodzaju "idź do NPC XXX, porazmawiaj z nim o tym a o tym, a dalej pójdzie samo" lub "idź w jakieś miejsce, tam jest skrzynka z nagrodą". To oczywiście zakazane, ale w niektórych przypadkach wolno nawet całego questa opisać, jednak tu już trzeba uważać, gdyż można to zrobić wyłącznie w przypadku wyjaśniania ogólnie komuś zasady działania questów, i tylko na przykładzie bardzo prostych questów na rooku, np.
"Idziesz do NPC Saymour i pytasz go o zadanie (quest). On ci wyjasnia, że na po wioską Rookgaard jest plaga szczurów i trza ich trochę wytempić. Idziesz więc, zabijasz szczura, przynasisz mu go, a on ci płaci 2 gp.".
Wyjaśnianie jednak jakichkolwiek bardziej skomplikowanych questów jest zdecydowanie zakazane. Ten przykład ma jedynie na celu pokazanie idei questów, gracze powinni sami pomyśleć nad rozwiązaniem zadania, by zasłuzyć na nagrodę. Po za tym rozwiązywanie zadań to świetna zabawa.
Jeśli macie wątpliwości, co wolno powiedzieć, zawsze możecie zapytać któregoś z moderatorów na PW, lub w tym temacie, żebym mógł bardziej szczegółowo odpowiedzieć wszystkim.

Czytajac to nie dostrzegam aby to było zabronione ,a niechodzi mi o to jak go przejsc tylko jaki trzeba miec lv ,jakie sa w tym quescie potwory itd. :D Czyli czego mam sie spodziewać

Ma$ter MatiK 01-03-2005 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knightman
Czytajac to nie dostrzegam aby to było zabronione ,a niechodzi mi o to jak go przejsc tylko jaki trzeba miec lv ,jakie sa w tym quescie potwory itd. :D

Moze i masz racje...
to od modkow zalezy czy bedzie taki dzial.Mi sie wydaje ze modki sie nie zgodza ale sprobowac mozesz ich przekonac..

Anaconde 01-03-2005 21:12

QS -.-
Co do działu, to nie, bo strona by nie zasłużyła na miano jedna z lepszch stron o tibii itp. Od tego jest tibia.xx =p Mam nadzieje, ze modki sie nei zgodza, bo by wtedy stronka stracila miejsce z topu stron o tibii (to co sie glosowalo =] ) .

japa21 01-03-2005 22:02

Quest

W Tibie (przeważnie) gra się dla przyjemności. A jaka z tego przyjemność, jeśli idziesz zrobić questa i wiesz jakie są potwory, co zabrać ze sobą. To psuje nam zabawę. I cytuję anaconde: od tego jest tibia.xx!

Polinik 01-03-2005 23:07

Nie ma. Nie bylo. Nie bedzie. Koniec. Kropka. EOT.

MatKus 01-03-2005 23:09

W najbliższym czasie na stronie pojawi się lista odkrytych przez graczy do tej pory questów. Wszystko jest robione pod nadzorem CipSoftu, więc możecie być pewni, że nie będziemy wam psuć zabawy z rozwiązywaniem questów. W związku z tym nie ma chyba sensu tworzyć działu na forum poświęconego questom.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26.