Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Serpent sword vs. Two Handed Sword (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=27973)

Kolidos 04-03-2005 19:23

Serpent sword vs. Two Handed Sword

Co mam wybrać serpent sworda czy two hande sworda ??
Napiszcie też dlaczego mam wybrać tego swrda :baby:

-Res- 04-03-2005 19:33

Serpent bo bedziesz musial nadrabiac skille

Iron 04-03-2005 19:42

serpent lepszy no i jednoręczny a tow handed sword dwureczny no i niemozesz tarczy uzywac to mówi wszystko

OLOL 05-03-2005 14:18

Bierz Serpent bo możesz używać tarczy.

@Res@ Wiem coś o o tym.

Dr.ażniący 05-03-2005 14:28

Taa zgadzam sie poprzednikami potem będziesz nadrabial shielda[jak wezmiesz 2h]

Evul Tibian 05-03-2005 14:34

Bierz serpenta + jakos tarcze (wogole to proponuje zakup spike -wiekszy def), 2handed jest dosc slaby jak na dwureczna

Chomikvader 05-03-2005 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evul Tibian
Bierz serpenta + jakos tarcze (wogole to proponuje zakup spike -wiekszy def), 2handed jest dosc slaby jak na dwureczna

Sry ale sie nie zgadzam, def broni sie nie liczy... pod warunkiem ze masz w lapie jakas tarcze ktora ma wiecej defa niz ta bron :D

rex 05-03-2005 15:04

zasadnicza sprawa to pytanie jaką masz profesje, skille, lvl itd.

powiem wam chłopaki że dla knighta tak ok. 15-20 lvla two-handed sword nie jest taki zły expiąc np. na rotach i dwarfach...
serpent sword, jak juz bedziesz miał ustawione skille ponad 50 w ataku to warto nadrobić troche shieldinga.
Co do Sorca i Druida to chyba lepiej serpent sword... dwuręczna broń była by dobra do expienia między 10-30 lvlem na słabszych potworkach dających w miare jak na lowlvlowe wymagania exp. Ale to sie tyczy raczej broni typu giant sword, war hammer

rex 05-03-2005 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chomikvader
Sry ale sie nie zgadzam, def broni sie nie liczy... pod warunkiem ze masz w lapie jakas tarcze ktora ma wiecej defa niz ta bron :D

tu wogóle chłopak załamałeś mnie znajomością tibią...

w żadnym razie sie z tobą nie zgodze, def broni też sie liczy, może nie widać tego na poziomach 10-35 ale tak powyżej 50 jest to odczuwalne (szczególnie w axe gdzie do blokowania np. hero bardziej opłacalne jest używanie knight axe niż fire axe)

Hubo of Harmonia 05-03-2005 15:21

Ja uważam, że serpent lepszy, bo ja miałem broad potem miałem two handet i nie nosiłem tarczy wiadomo dlaczego, i shielding został w tyle teraz mam serpent i musze nadrabiac shielding i sword bo skille 15 lvl 38/29

rex 05-03-2005 16:31

to jeszcze zależy czy twoim priorytetem na wyższym lvlu bedzie blokowanie każdego hunta o jaki koledzy cie poprosza czy szybkie expienie.
To pierwszy tyczy sie serpenta, to drugie 2-handed sword

Mikkado 05-03-2005 16:34

Ja osobiście używam combat knife'a i dwarven shielda do skillowania , a jak chce expic to biore se 2handed sworda bo ma więcej ataku .
Może nazwicie mnei n00bem ale ja tak robie.

Dryb 05-03-2005 17:16

Ja używam 2h sworda ze skillem 32/20 mój pierwszy hit na miśku to było 52, a shielda trenuję od czasu do czasu. Bierz 2h.

HELPER 05-03-2005 17:22

SLuchaj sie ich to dedniesz predzej niz ci sie wydaje.
1) serpnet jest bronia dosyć popularna i tania to zalezy od switata
a 2H sword waha sie od 450 do 600 gp wiec jest najtanszym mieczem dlam very low lvl knights no chyba ze broad sword ale zakup tego miecza jest glupota zwlaszcza ze kosztuje okolo 300 gp
2) proponuje zakup serpenta a nawet spike ponieważ skille by szybciej szly a i tak ruznicy w udedzeniach by nie było za duzej, bys mógł na dwarfy i roty lazisc.

elvis123456 05-03-2005 17:31

serpent sword

]serpent lepszy no i jednoręczny a tow handed sword dwureczny no i niemozesz tarczy uzywac to mówi wszystko[/quote]

gimli miły krasnolud 05-03-2005 17:56

Ja jestem knightem i nie ochodzi mnie to ze two hjanded jest 2 reczny.
jego sila wszytko nadrabia a w defensie two handed ma 25.

orgizz 05-03-2005 21:19

:p

Po 1 proponuje najpierw wytrenowanie skilli do jakis porzadnych dopiero wtedy opłaca sie chodzic z dwureczna bronia a i lvl trzeba miec duzy bo hp sie wtedy duzo traci :/
Po 2 nawet ja majac skill 72 i 32 lvl chodzilem caly czas z bs dlaczego?
bo na cyclopolis mając 8 uhow zwrucilo mi sie na 2 bp :P
a zgsem tak 1 uh na 5 cycow mi zchodzilo...bardzo nieoplacalne...gs jest przydatny glownie do expienia na dragach lub ..... na lvlelach 80+ na dlach :p

rex 06-03-2005 09:09

skille... niee... wcale nie są aż tak bardzo potrzebne do expienia z 2handed,
ja na skillach 17/19 sorcem na 10 lvlu expiłem ale war hammerem, chociaż myśle że 2handed też by był dobry tylko trzeba mieć zapas many na kilka exur... a i jesli chodzi o ginięcie... bo ktoś to poruszył wpoście sprawe że jak bedzie sie mnie słuchał to zginie... fakt jest taki że jak ktoś nie umie grac to zginie i z serpentem, jeśli umie lurowac pojedyńczo np. roty to nie ma problemu, jeśli zluruje np. 2 to nalezy biegać wokół jednego tak aby jak najrzadziej otrzymywać hity od drugiego rota.
I wszystko w ten sposób nie ma problemu przezyć, wiem bo sam tak robiłem do 20 lvla (sorcem) a ty ze skillami już ponad 30 nie bedziesz miał większych problemów

Alaverti Guill 06-03-2005 09:37

:p

Powinienes wybrac serpent sword jak masz dobrom tarcze cos takiego jak dragon shild i guarden shild a jak masz slabszom to wal z tow handed sword i radze ci wybrac swordy bo som dobre jest ih duzo B)

Kooowal 06-03-2005 09:44

Jest to temat w którym można mówić i mówić bez końca.. a moja rada jest taka że jak dobijesz shielding i 4 mlvl (uhy) wysoki możesz iśc spokojnie z two handed swordem na jakieś expy, ale zanim to zrobisz radze zostać przy serpent swordzie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:56.