![]() |
Orc Land (Big Question)
mam kilka pytan odnosnie tego miejsca
1-Jakie potworki i w jakiej czestotliwosci mozna tam spotkac 2-Czy sorc level 28 da sobie tam rade 3- Czy ów sorc ma używać jakiś summonow ?? (monki,ds,archy?) 4- Czy wziasc sobie kogos do pomocy(w gre wchodzi jedynie inna postac magiczna)?? 5-Ile runek wziasc na wiekszy hunt tam? 6 - No i Najważniejsze cjak szybki jest tam exp , i czy koszty run zwroca sie (a jesli nie calkiem to w jakim stopniu) |
1.
potworki: wszystkie rodzaje orców częstotliwość: bardzo duża 2. myśle że da ale musisz sie zaopatrzyć w 1 bp mana fluidów 10 bp gfb 5 bp uh 5 bp hmm i ze 2 explo, bo tam głównie żeby szybko nabić exp to tylko z runów typu gfb sie wali 3. summony to nie zbyt dobry pomysł zawolno biją, pozatym szybko zginą bpo jest dużo zerków (przynajmniej w środku) 4. tak jeśli weźmie tyle runów ile ty 5. odpowiedź w punkcie nr 2. 6. exp jest taki że można tam nabić 300k expa w 2-3 godziny, koszty run sie zwrócą w ... 5-10 %, więc nie opłacalne, chyba że ktoś jest bogaty a zalezy mu na bardzo szybkim expie powodzenia życze na huncie ;-) jeśli sie zdecydujesz :P |
heh.. mam takie same pytanie ale w stosunku do palka lvl 38 skille 72/52. U mnie jest mozliwy bloker :D
|
nie opłaca sie :P tym bardziej blokerowi :P
pallek... myśle że tak od 50 lvla ale też z dużą ilością gfb i hmm, znajomy na 104 lvlu knight nawet zużywa tam 10-15 bp gfb ;P d lnace używa tylko to zabijania pojedynczych orców. |
i obowiazkowo conajmniej 1 bp sd tak na wszelki wypadek. bohs are highly recomended. tak samo gran hur
|
Cytuj:
2. Duzo HMM,UH,GFB. Ale raczej nie dasz rady poniewz jesli bedziesz sam to za szybki resp bedzie na 1 osobe. 3. Summon mowimy Nie poniewaz zeby wejsc do fortecy trza przejsc przez ost a po zatym za salbe one sa. 4. Najlepiej Knighta z dobrymi skillami i z runami. 5. Jak najwiecej ile tylko mozesz uniesc. 6. Hehheheh....Exp jest wy***any(czyt. duzy) ale coz tego jesli ci sie runy nie zwroca ? |
@up
właściwie prawie to samo napisałem w pierwszym poście -.- z knightem wogóle sie nie opłaca tam iść, nie wprowadzaj go w błąd, mając odpowiedni ilość gfb i hmm można spokojnie bić tylko że runy będą bardzo szybko schodziły (ale myśle że za 15 bp gfb 5 bp hmm 5 bp uh z 28 zrobisz 32-33 lvl) |
Cytuj:
1. up, duza "czestotliwosc" :P 2. Ja tam chodzilem magiem na 20lvl i z drutem na 21lvl, tylko to bylo przed wakacyjnym update, wiec teraz byloby ciezej bo zerki szybkie ale na 28 lvl powinenes spokojnie dawac rade 3. z sumonami nigdy nie porbowalem, ale wydaje mi sie ze bedzie zle, bo za szybko padna jak bedzie wieksza ilosc potworow. 4. Jezeli idziesz pierwszy raz to wez ze soba kogos, bo moze sie okazac ze nie bedziesz dawal rady i tylko niepotrzebny dead :P, kolejnym razem to juz wg uznania :p 5.Ile zdolasz uniesc: na tym lvl to troxche malo wyjdzie..... podejrzewam ze wiecej niz 10 bp nie uniesiesz, wiec z 3 bp gfb, bp uhow, bp fluidow, troche sd na wszelki wypadek a reszte hmm. 6. Exp szybki, ale czy koszty sie zwroca to zalezy troche od szczescia (np. co chwila halabarda z zerka) i najbardziej od Twojego mlvlu mysle ze na tym lvl masz chyba 35+ wiec wedlug mnie na "+" na pewno nie wyjdziesz, ale exp mily :P @rex Cytuj:
3. 300k w 2 lub 3h, ciekawe (za***iste to bylo hehehe)..... zalozmy ze srednio bedzie robil na plecku hmm ~5k chyba ze mlvl ~50 to 8k, z plecaka gfb to moze podobnie, wiec musialby wziac okolo 40 pleckow, sam siebie zaprzeczasz :P i jeszcze cos ode mnie: Po orclandzie mozesz spokojnie biegac, na of nie radze isc samemu (na tym lvl) bo jak Ci wyskoczy z 5 zerkow to nie bedzie za fajnie :P ewentualnie mozesz robic tak: expic sobie na orclandzie jak bedzie mana 215 na niewidke to do of i na niewidce polatac (blisko wyjscia wrazie nie przewidzianych klopotow :P) oo ale sie rozpisalem, mam nadzieje ze moje rady sie na cos przydadza zycze powodzenia :) |
Ale jemu chodz i Orc land a nie or fortress.. Tak napisane w temacie... Na orc ladn masz zerki, lidery i te inne syfy. Spokojnie sobie poradzicie z hmm. Exp raczej nie najlepszy...
|
Cienko u was z czytaniem ze zrozumieniem xD
Chyba tylko krzywy udzielil mi potrzebnej odpowiedzi i chyba tylko on zrozmuial ze niehcce sie pakowac do orc fortress tylko pobiegac po okolicach(orc land) Big thx Krzywy I nieco mniejszy thx dla reszty:D |
Cytuj:
i jeszcze jedno wczesniej tego nie zauwaylem, chodzi o to ze Rex napisal ze chodzenie z knightem na orclnad jest nie oplacalne a wg mnie to bardzo fajna zabawa, bo wszystko atakuje knighta, a my (mag/drut/pal) tylko sobie "bezpiecznie" expimy (zawsze moze sie przerzucic rozpedzony zerk :D) sam tak robilem i przy malym nakladzie hmm (max 4 bp) magiem chyba na 30 lvl (nie pamietam) robilem calkiem fajny exp okolo 20-25k zapomnialem dodac ze to tylko moje skromne zdanie, ale moze komus sie przyda :P |
Co wy mówicie ??
Orc land : Legowisko orców na ółnoc od Thais...
http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn i patrzec na nr 53... Poziomy wyżej: ~brak~ Na powierzchni: Orc, Orc Spearmen, Orc Warrior, War Wolf, Orc Rider oraz Orc Berserker. Pod ziemią: ~brak~ Jeśli chodzi o runki to ja spokojnie na 10 lvl :cup: z 2 bp fire bomb i 2 np gfb 8o exp szedl fajnie marny loot ;( ... troche długo trza czekas na respawn... X( To wszystko co powiem... :p |
używa głównie gfb do expienia bo melle to jest strata czasu, wiem co mówie, sam tam byłem i wiem jak jest.
teraz pokaż mi post gdzie nagadłem głupoty? jesli chcesz mi dac upomnienie to prosze bardzo możesz mi tu nawet bana dać, ja wiem co mówie bo moja wiedza opiera sie tylko na własnych doświadczeniach a nie "myśleniu jak to może wyglądać", jeśli nei wierzysz twoja sprawa, jeśli uważasz twoja sprawa, ja wiem swoje i jestem pewny że jeśli ten koleś potrafi bezproblemowo zsolowac swoim sorcem smoka używając hmmów to napewno poradzi sobie w OF używając dużej ilości run i weim że jest w stanie nabić tyle expa! mówiłem chcecie mi dawac upomnienie, nawet bana (to już od waszej głupoty zalezy) to wasza sprawa, możecie dalej odpisywać "temat był, uzyj opcji szukaj" itd. ehhhh whatever. najcie bana niechce tu więcej siedziec bo tylko nerwy mozna sobie zepsuć zarówno przez 90% noobków którzy tu siedza i postują jak i przez moderatorów/administratorów |
Cytuj:
po pierwsze nie unos sie tak bo nie ma o co po drugie sam chyba zaliczasz sie do tych 90% bo to jest niemozliwe zeby taki lvl zrobil 300k w 2h, mam qmpla co robil 100k w godzine sorcem ale na 80lvl a nie 28lvl !! 28 lvl 295 200 expa, czyli wg Ciebie on powinen zrobic tyle samo expa ,co robil przez cale swoje granie ta postacia, w 2 h. Stary zastanow sie nad tym co mowisz!! |
Na jakim lvl najtem i skillach polecacie wziasc ze 7 bp uh i pojsc solo expic na OF ?
|
hmm....
wiem ze qmpel chodzil na 50lvl na skilach 70+/70+ w niebezpiecznych sytuacjach ( 5 zerkow +lidery) zakladal stealh ringa ale moze knight na nizszym lvl tez by dal rade, ale nie wiem wiec nie chce wprowadzac Cie w blad |
khm
Cytuj:
Yyyy...umiesz czytać? Tam jest napisane "orc camp" jakby co. <:P> |
200-300k w 2-3h? 28 magiem? Czy ty jestes normalny? Nawet proste obliczenie: zeby zdobyc tego typu exp musialby co 7 sekund zabijac zerka. I tak przez 2-3 godziny. ~1500 zerkow. Technicznie nie do zrobienia.
Na jego levelu... moze spokojnie postawic 2 monki i przy dobrej znajomosci spawnu [i umiejetnosci gry z sumonami] przy niewielkich kosztach [~3-4 bp hmm, 1 gfb, 1-2 explo, troche uhow/ihow... no i fluidy]. Moze posiedziec tam kilka godzin... spokojnie powinno sie zwrocic. ~ |
up: Tylko przy dobrej znajomosci terenu (a jezeli o to pyta to nie wiem czy takowa posiada) moga sei dwa monki rpzydac, nawet dwa monki nie przetrwaja ataku 3 zerkow naraz... a takowy spawn jest na orclandzie. albo spawnu zerk + leader, chcoiaz z tym jzu ebdzie lepuiej. Z walsnych doswiadczen wiem ze z monkiem jezeli nie znamy terenu mozemy sobie "poexpic" bo o dobrym expie tu nie ma mowy na samej bramie orclandu... No chyb aze swietnie znamy teren... Co do twojego lvlu, jezeli wypadna ci 3 zerki i ebdizesz chcial je utluc z samych hmmow to napewno cie dogonia i zaklepia zanim sie obejrzysz.
|
@up
z tymi 2 monkami to nie głupi pomysl, tylko one za wolne i czasem mogloby sie zdazyc tak ze Ciebie gonia 2 zerki a monki sa kilka kratek dalej i mysle ze to jest za duza przestrzen i monki chyba sie nie sprawdza, monki sa dobre na guardy blokuja korytarze i jazda, a nawet jakby dawal rade tak expic to przypuszczam ze nie zwrocilo by sie za hunt, chyba ze nowy swiat to sie selluje p-sety po nawet fajnych cenach :P, w sumie tez milym zaskoczeniem jest sword ring lub warrior helmet z leadera :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:48. |