![]() |
Jak rozpoznac
JAk rozpoznac ze ktoś cie zhakował
|
prawdobodobnie od razu sobie zmieni haslo ( twoje ) albo poczeka cos zdobedziesz i Ci beda z depo rzeczy ginac będą ja nie jestem dobry w tego typu sprawach
a moje haslo jest takie dlugie że... zaden haker sie nie wlamie :D a tak na marginesie jak oni sie wlamują :??? |
Cytuj:
1.Albo przez to ze używasz TibiGG to raz 2.Nie masz antywiruska, przypadkim ktos ci podp..eee miałem być grzeczny ( ;) ) ktos ci posatwił trojana i dał snakowanie IP i być może traił na Twoje. 3.Bardzo żadko się zdarza . Metoda "ręczna" na próbowaniu wszystkich prawdopodobnych numerów i haseł. a ja sie zabezpieczyć ?? (czayt.hasło ) . Postawić sobie n.p Steganos Pasword Manager ( no comment ;] ) , i wygenerować klucz 512 itowy . Wątpię żeby ktoś złamał tak dłuuuuugi i skomplikowany klucz :) |
Jeśli Cie zhakowali niemasz nie możesz sie dluzszy czas podlaczyc (nie laduje sie okno z postacia) jak sie zalogujesz na 100 % masz 0 itemów i na 50 % jesli masz wyzszy level masz red skula (to jest hamskie) no i tyle ^^ i czasami kaza ci placic bo zabiiles komus postac ty jestes splukany a koles mówi pay 10 k or rook lub die wiec to nie jest takie przyjemne (J**** hakerów )!!!
|
Hakerzy intenetowi dokonują takie ataki, włamania... a na konto nie mają się włamać? Śmieszne... po za tym... jeżeli ma się odpowiednio szybko maszynę... mózg i umiejętności programistyczny oraz szybki internet to można... shakować każdękonot bez wyjątku... ja nie ukywam, że coś potrafię... ale to dotyczy sieci w bloku... no ale mniejsza z tym... haki będą i zawsze były
|
Dejvo - wtedy byś się musiał włamać na serwer Tibi, aby się włamywać po kolei na konta. A wszyscy pamiętamy, że kiedy już komuś się uda naprawdę włamać na całą Tibię i porobić przekręty, to jest niezłe zamieszanie:D.
A tak to "włamują" się na konta ludzie, którzy nie wiedzą nic o hakowaniu, ściągneli tylko potrzebny soft z netu, jego obsługa jest banalna i dołączają takie keylogery do TibiGG albo coś. RE DOWN Najlepszy sposób to nie grać w Tibię. |
Powiem tak:
Gdybym chciał mógłbym mieć już wiele kont. Nie żartuje. Teraz to naprawdę nie ma problemu podżucić keyloga nOObowi. Wiecie ile na kaffeejah jest ich?! Ja nigdy w e-cafe nie grałem i nie będe grał bo to pewny hack. P.S. Nie podniecajcie się, że macie Fire Wall-e i Anty Virus-y. To nic nie pomoże. Jeśli uważacie, że nikt Was nie hacknie bo siedzicie za NATem też jesteście w błędzie. |
to pograj na dialogu, ktory mam w domu to pogadamy wtedy. nawet knightem strach, a o mojej profesji to wogole nie ma co rozmawiac :rolleyes:
//Yours, |
A ja mam takie pytanie dla 'profesjonalistow'-daloby sie shackowac WLASNE konto i na przyklad dac samemu sobie PACCa albo jakis fajny equip?:P
Pewnie by trza znowu cala tibie shackowac...i przez 3 miechy sie od niej znowu odzwyczaic:D |
Cytuj:
|
U mnie było tak:
Wstaje se rano odpalam tibie wpisuje account i password enter. Napis:nieprawidłowe hasło lub account. No dobra jeszcze raz. To samo. Pare razy próbowałem, w końcu wkurzony wszedłem na tibie.com na moje konto i patrze: This account was hacked by Polish Hack Group. Przez pare minut patrzyłem osłupiały w ekran nie wiedząc co robić. Dopiero mój friend pomógł mi. Dostałem nowe account i password. :)) |
To powie ktos wreszcie jak dokładnie rozpoznać keylogera? Jaki do tego jest najlepszy antywirek (Norton?) Lub jaki Firewall
P.S. Apropo hakowania kont. Teraz to takie n00by graja, że o numer i hasło czasami wystarczy tylko poprosić :) |
CTRL-ALT-DELETE i sprawdzasz co masz aktywne. Jak jakiś dziwny programik typu 32szj87 to pewnie masz jakies swinstwo.
Pozdrawiam |
Cytuj:
Ad-aware is THE award winning, multi-trackware detection and removal utility (designed for Windows 98 / 98SE / ME / NT40 / 2000 / XP Home / XP Pro) that will comprehensively scan your memory, registry, hard, removable and optical drives for known Datamining, aggressive advertising, Parasites, Scumware, Keyloggers, selected traditional Trojans, Dialers, Malware, Browser hijackers, and tracking components. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37. |