![]() |
Wojna o Erris
Ten temat poświęce dzielnym rycerzom . Których życie nie było nic warte .
Dzielny Janezz Jest popołudnie na dworze słychać ptaki i śpiewy nie wiast . Janezz przechadzał się po forcie i wszedł do koszar i po chwili dowiedział się że : -wszyscy rycerze z miasta mają wstawić się rano z przygotowanymi zbrojami i lśniącymi mieczami przed garnizonem . -Żadnych pytań wszyscy mają być . powiedział dowudca i odszedł Rycerz przraził się zmianą która go czeka . Niedawno wykonywał drobne zadania teraz jedzie na bitwe do której nie jest przygotowany . Rycerz udał się do swojej chaty i zaczą przygotowywać zbroje , miecz , tarcze i samego siebie . Na sekundę rycerz odwrucil wzrok w stronę dżwi swej chaty i ujrzał w nich kapitana . Który mówił do niego tak : -Słuchaj bądź gotów na pobutkę jutro zostaw swe pole rolnikom . -Tak jest . -Dobry z ciebie chłopak lecz twe waleczne serce słabe popracuj nad nim . Kapitan odszedł a rycerz zaczą płakać niewiadomo dlaczego ale ... Poprostu brak było mu słów . A on sam cierpiał ponieważ przy jego boku zmarł ojciec który zawsze go cenił . Jego ojca zabił ciemny rycerz . Ale nie zabił chłopca tylko zamkną go w forcie wojowników gdzie na zawsze miał zostać jako wojownik i rycerz . Zdruzgotany Janezz połorzył się spać . - Tu tu tu tu tu ... Rozległy się dźwięki trombek na pobutkę . W chaty rycerz wbiegali posłańcy . Janezz wstał szybko ile sił mu starczyło . Ubrał się w zbroje założył na plecy zbroje schował miecz do skurzanej pochwy i ruszył na zbiurkę . Rycerze powoli ustawiali się w rzedach dowudcy sprawdzali ich gotowość do boju i powoli kazali im wsiadać do statków . Nikt nie wiedział do kąd płyną po hwili wstał dowudca i rzekł : -Jestem Odys i zaprowadze was do twierdzy Erris gdze stoczymy buj . -Jeśli nie zwycięrzymy wroga cały świat padnie przed tą twierdzą . -Czy to jest jasne !! - Tak jest Statek zamilkł nagle wśrud rycerzy zapanował chaos . Bo nie karzdy wiedział czy wruci . C.D.N |
Gratulacje...
Jest to chyba najgorsze opowiadanie na tym forum. <<<<<<<Statek zamilkł nagle wśrud rycerzy zapanował chaos . Bo nie karzdy wiedział czy wruci.-to mnie dobilo... EdiT: Jestem ciekaw jak usuniesz ten temat... A wogole ta ja ocenilem twoja pierwsza czesc opowiadania.Osobiscie zycze ci zeby dalsze czesci byle o wiele lepsze ale mysle ze to jest nie mozliwe... |
Dzięki zaraz usune temat naprawde dzięki szkode że nie zauważyłeś C.D.N ale to szczegół .
|
JA PIER****
Lord Sauron znowu ty!!! daj sobie spokój z fantasy jak nic z tego nie rozumiesz ok? I nie wiem kto cie ortografii uczy... "dowudcy", "nie wiast" to jest tragiczne! Pomysł 1/10 wykonanie -10/10 Z niecierpliwością czekam na dalszy ciąg. :] |
Dobra to nie będę w ogóle pisał fantastyki dzięki ci serdeczne za zepsucie mi kąkretnie chumoru :(
|
nie jest tak źle , ale to takie popularne.Czekam na 2 część. B)
edit@ Prawdziwy artysta nigdy się nie załamuje!!!Prócz tego to zachowujesz się jak obrażony bachor. |
@Storm
Wal sie! (jak nie umiesz krytykowac to spadaj na bambus!) @Top Sauron posuchaj narazie napisz cos w wordzie i spytaj sie ktoregos z "zaprawionych" userow to moze ci pomoga. A i nie przejmuj sie o ich comenty postaraj sie napisz i sprawdz bledy w wordzie... |
Przepraszam was ale chyba nie będzie drugiej części ponieważ nie potrafie już pisać fantastyki przez :Storm Silverhand , Ma$ter MatiK . Serdecznie dziękuję za obejrzenie tematu :(
|
Cytuj:
Moja wina ze napisale slabe opowiadanie,w ktorym bylo kilkadziesiat bledow??? Jezeli na krytyke odpowiadasz w taki sposob to... |
Ale jak ty coś napiszesz to ja nie zwracam uwagi na błędy więc ... X(
Zaraz napisze drugą część :) |
Off topic:
Znajdz moj post w ktorym popelnilem tyle bledow co Ty???? Topic: Twoja czesc jest: -chaotyczna, -nudna -bylo tysiace podobnych opek, -bledy gramatyczne,ortograficzne,interpunkcyjne... Moja ocena 2- |
Jeśli jesteś taki mądry to napisz sfoje opko i wtedy zobaczymy !!
|
C.D
Może było wzburzone więc większość wojowników czuła się nie dobrze . Sztorm zaczął Trząść statkami jak motyla na wietrze . Fale zaczęły powoli zalewać pokład więc każdy zaczął wyrzucać wodę za burtę. Nagle sztorm ucichł i przed flotą statków i rycerzy ukazała się wyspa a po środku niej Errion . Wszyscy zamilkli . I po chwili poleciało parę rozkazów : -Szykować się do ataku . -Zaraz atakujemy . -Broń w dłoń i do ataku !! Słowa te brzmiały poważnie to nie była zwykła twierdza wyglądała jak Koloseum ale posiadała o wiele większe mury i ogromną bramę wejściową . Na murach ustawili się łucznicy i zaczęli strzelać w stronę statków im bliżej brzegu tym strzały były celniejsze . Coraz bardziej każdy zaczął się bać i ściskać miecz i tarczę w dłoni . Smuciło mnie tylko jedno niektórzy rycerze mieli po co wracać do domu a ja nie miałem . Statki przybiły do plaży i wszyscy na okrzyk mieli ruszyć na twierdze . -Do boju . -Za platona !! -Atak !! Nagle w dziobie statku otworzyły się tajne schowki z których wychodzili rycerze . Biegli w stronę twierdzy . Spojrzawszy się Janezz w bok i zobaczył jak jeden po drugim ginie . Nagle przed Janezzem ukazała się pierwsza obrona . Nagle głos wodza zatrzymał atak : -stać !! -Zbiórka -Nie ma czasu na zbiórkę . -Ależ jest stwórzmy mur z naszych tarcz i na znak ruszmy na Errion !! -Tak jest !! Po chwili przed Errionczykami ukazał się mur ułożony z tarcz i po chwili jak na komendę wszyscy ruszyli w stronę twierdzy . Mordowali wszystkich obrońców Errionu . Ale przed nimi stanęło zadanie jak dostać się do środka . To pytanie chodziło im po głowie . Brama otworzyła się rycerze widzieli jakieś cienie lecz niestety było to najlepsze wojsko jakie istniało na ziemi . Powoli ustawiało się w rzędzie . Na balkonie ukazał się król Errion który rzekł : -Poddajcie się nie macie szans !! -Wiecie przecież że jesteśmy najlepsi !! -Poddajcie się a oszczędzimy was !! -Nie !! Rzekł Odys i zgromadził wojsko . -Walczymy do końca teraz pozostaje nam nadzieja . Nadzieja która umiera na końcu . Po tych słowach Odysa rycerze ponownie ustawili mur z tarcz i czekali na sygnał . C.D.N |
Ta część już lepsza 5,5/10 ale nadal to jest takie pospolite:/.
a tak btw nadzieja matką łupich ;) |
O wiele lepiej,nawet nie bledow ortograficznych...
Niesety nadal chaotycznie napisane,dretwe dialogi oraz wydaje mi sie to nudne oraz za krotkie... Moja ocena 2+ EdiT: To mnie wkur**** Nie krytykuj bo sam nie zrobisz lepiej... Musze robic opka zebym mogl cie skrytykowac???? |
Mowię tobie napisz coś . Bo zaczynasz już zanudzać mnie oki w tedy pogadamy ;)
|
Cytuj:
a) sprobujesz napisac to w jednej linijce? b) Sztorm zaczął trząść statkami jak motylem na wietrze. Cytuj:
Cytuj:
Maniera pisania kropek po raz wtory. No i zeglowales kiedykolwiek? Wiesz jakie rozkazy powinny pasc? Wiesz, jak podchodzi sie do nabrzeza? Niesadze. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Dobra dobra poddaje się usunę już ten temat zgoda !! X( X( bo widze żę muszę . A co do tekstu wkakowałem w niego dużo porównań a ty bynajmniej tego nie zrozumiałeś ale to szczegół :) ;) :p
|
Nie stwożyłem tego tematu po to by mnie krytykowąć tylko po to by pisać swoje opowiadania fantastyczne a wy bynajmniej mnie ne zrozumieliście :(
|
Cytuj:
Ah... i jeszcze dwie sprawy. Posty mozna edytowac, a pisanie dwoch pod rzad kluci sie z zasadami ogolnie przyjetej netykiety. Druga sprawa - na tym forum nie mozna usuwac tematow. Chyba, ze poprosisz o to moderatora. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:21. |