![]() |
Hackowanie postaci
Denerwują mnie hakckerzy którzy haclkują postacie (przeważnie lvl 20+) i je rookują. Mój kumpel zrobił sobie knighta 21 lvl miał super skile i stuff i jakiś debil hacker zhackowal mu tą postac. Gdy wkońcu udało mu się zalogować tą postacią zobaczył ją na 8 lvl ze skilami po 21/17 tak sie wkurzył że rozpiep.... klawiature z nerwów. X( Ostatnio stoje sobie pod dp i postac która miała 42 lvl (elite knight[nicku nie podaje]) i hacker biega i mówi zeby go zabić. Wkońcu jak z kumplem zobaczyliśmy że ta postać ma już 31 lvl sie wkurzyliśmi i biegliśmy z nim żeby go nikt nie zabił ale wkońcu gość zwiał .
P.S. Wyazy współczucia dla posiadacza tej postaci :( |
Wiesz mi się wydaje że hakerzy chcą jak najwieksze lvl hakować a potem nie maja co robic z postacia to rookują , red skulla robia . lub zaciągają długi :P ale nie zawsze im sie to udaje jak ktos np : na kompie nie na antywira to się nie dziwie :] a tak wogule 20 lvl mial twój Qmpel i rozwalil krawiature lol ?
( 20 lvl w tydzien morzna nabic ) :P |
wg mnie to w ogóle tego nie nazwal bym hakowaniem, ale tylko wylawianiem naiwnych, albo jakos jeszcze inaczej, bo w 99% to nie hakerzy tylko jacos niedzielni nastolatkowie sie bawia i szukaja naiwnych 20 kilku lvleach, potem ich nagabuja az uzyskaja potrzebne informacje, albo jeszcze inaczej komus ktos daje haslo, tamten innemu, inny jeszcze komus i po sprawie, albo jeszcze inaczej komus podpatrzyl ktos jak sie logowal passy i po sprawie, jak juz mowisz o hakowaniu jego "swietnej" 20 lvlowej postaci pomysl troche - to nie boli
|
Cytuj:
|
Zasada jest prosta wystarczy nie używać nielegalnych programów ani nie ściągać podejrzanych plików. W kompie mieć zainstalowanego i dobrze skonfigurowanego firewalla i antywira i to wystarczy aby w wielkim stopniu uniknąć hacka mimo wszystko jednak jakies prawdopodobieństwo zawsze istnieje.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
$orcerer ma rację. Taki co kradnie postacie to poprostu złodziej nie hacker -.-
|
Umiejętności Tibijskich 'hakerów' ograniczają się do zrobienia stronki pseudo tibia.com i naciągania ludzi na wpisywanie haseł i numerów kont albo ładowania keyloggerów do nielegalnych plików typu TibiaGG i innych nagminnie uzywanych przez graczy tibia-hacków. Jak ktoś jest na tyle głupi aby dać się nabrać na coś takiego ... Na szczęście większość tych osób zasługuje na hacka bo sami się o niego proszą instalując TibieGG itd. szkoda mi tylko tej małej grupy newbe, którzy nie umieją grać, nie znają zasad i zagrożeń i dają się nabrać na fałszywą pomoc innych graczy.
|
@pebe83
tak, znam to ;). Moj kolega sie zalogowal na taka strone i co?Zgadnijcie... :D Topic: Tibijski "hacker"(sacker?)- jest to polaczenie nooba ktory nie umie postaci zrobic, o wiekszym "umysle" (umie dawac KL :) ). Ten "hacker" to nieodloczona czesc gry, bo kazdy NIE lubi np. Pk,Hackerow,noobow, newbie(tylko niektorzy) jest to wrodzone w tibii, po prostu :P . |
Usuniete. Usuniete. Usuniete.
|
Cytuj:
|
Wiesz ja polecam AVG free edition możesz go ściągnąć na underpl.org
Link: http://underpl.org/main.php?d=1&cat=109&dfile=2507 Niema keyloggera :P ani virka bo niezaliczam się do tych "graczy" Wykrył już kilka keyloggerów na kompach moim i kolegów, problemem jest to że prawie codziennie się atualizuje przez 1-2 min przy włączeniu kompa |
Dude, ludzie sa hackowani z wlasnej glupoty przez keyloggery, ktore sami sciagaja z neta, dlatego nie szkoda mi ich -.-'
|
Macie racje ''hackerzy'' hackuja najwieksze lvle. Ale tez macie racje z tym ze hacker to znaczy co innego ci co hackuja postacie to po prostu zlodzieje i nooby!!! Strzerzcie sie noobow!!! Mam postac 25 knighta i ostatnio przyczepil sie do mnie jakis gosc i sie podal za GM'a chociaz nie mial na poczatku imienia ''GM''
i zaczal cos snuc ze mam virusa na koncie i kazal mi podac passworda i accounta ale ja sie kapnolem ze to ne GM i podalem mu jakies niestworzone passy i acc. :D i tak najlepiej pozbywac sie noobow i zlodzieji !!! Precz z noobami i zlodziejami!!! I chroncie sie przed keylogerami! |
Usuniete. Usuniete. Usuniete.
|
Najlepszym sposobem na ochrone przed hacknieciem postaci byloby granie w tibie majac DOS'a :D , gdyz jest to system jednoprogramowy (tylko jeden program moze byc uruchomiony naraz). Chodzila by wiec tylko tibia , a procesów byloby 0. Ale niestety niema wersji tibi na dosa, i winampa by niebylo :(
|
najlepszym soposobem na nie dostanie hacka (sprawdzony w 10000%) jest nie granie w Tibie... proste ?
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58. |