Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Hackowanie postaci (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28366)

Perwol 07-03-2005 21:29

Hackowanie postaci

Denerwują mnie hakckerzy którzy haclkują postacie (przeważnie lvl 20+) i je rookują. Mój kumpel zrobił sobie knighta 21 lvl miał super skile i stuff i jakiś debil hacker zhackowal mu tą postac. Gdy wkońcu udało mu się zalogować tą postacią zobaczył ją na 8 lvl ze skilami po 21/17 tak sie wkurzył że rozpiep.... klawiature z nerwów. X( Ostatnio stoje sobie pod dp i postac która miała 42 lvl (elite knight[nicku nie podaje]) i hacker biega i mówi zeby go zabić. Wkońcu jak z kumplem zobaczyliśmy że ta postać ma już 31 lvl sie wkurzyliśmi i biegliśmy z nim żeby go nikt nie zabił ale wkońcu gość zwiał .
P.S. Wyazy współczucia dla posiadacza tej postaci :(

Devx 07-03-2005 21:42

Wiesz mi się wydaje że hakerzy chcą jak najwieksze lvl hakować a potem nie maja co robic z postacia to rookują , red skulla robia . lub zaciągają długi :P ale nie zawsze im sie to udaje jak ktos np : na kompie nie na antywira to się nie dziwie :] a tak wogule 20 lvl mial twój Qmpel i rozwalil krawiature lol ?
( 20 lvl w tydzien morzna nabic ) :P

emilok 07-03-2005 21:48

wg mnie to w ogóle tego nie nazwal bym hakowaniem, ale tylko wylawianiem naiwnych, albo jakos jeszcze inaczej, bo w 99% to nie hakerzy tylko jacos niedzielni nastolatkowie sie bawia i szukaja naiwnych 20 kilku lvleach, potem ich nagabuja az uzyskaja potrzebne informacje, albo jeszcze inaczej komus ktos daje haslo, tamten innemu, inny jeszcze komus i po sprawie, albo jeszcze inaczej komus podpatrzyl ktos jak sie logowal passy i po sprawie, jak juz mowisz o hakowaniu jego "swietnej" 20 lvlowej postaci pomysl troche - to nie boli

Scream 07-03-2005 21:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Devx
a tak wogule 20 lvl mial twój Qmpel i rozwalil krawiature lol ?
( 20 lvl w tydzien morzna nabic ) :P

dla niektorych zrobienie tego 20lv to kwestia kilku dni... ale dla osob poczatkujacych 20lv to miech albo jeszcze wiecej ( a jak ktos jest nubek to moze grac w tibie 3 lata i tego 20lv nie zdobedzie), a jak ktos niszczy klawiature z powodu shakowania 20lvla napewno zalicza sie do tych poczatkujacych osob i taki 20lv ma dla niego spora wartosc.

aliens 07-03-2005 22:03

Zasada jest prosta wystarczy nie używać nielegalnych programów ani nie ściągać podejrzanych plików. W kompie mieć zainstalowanego i dobrze skonfigurowanego firewalla i antywira i to wystarczy aby w wielkim stopniu uniknąć hacka mimo wszystko jednak jakies prawdopodobieństwo zawsze istnieje.

Dr.Unknown 07-03-2005 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Perwol
tak sie wkurzył że rozpiep.... klawiature z nerwów. X(

Po pierwsze masz nienormalnego kolege, po 2 'hacki', jak to nazywacie NIE biorą się z niczego, wiesz o co chodzi, więc nie ma się czym bulwersować.

Shinjix 07-03-2005 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Perwol
tak sie wkurzył że rozpiep.... klawiature z nerwów.

Zamiast nowej klawiatury mógł sobie konto nowe kupic... lepiej by mu to wyszło... Szkoda mi go... Bierze tibie zbyt poważnie, jest naiwny(jakos go musieli zhackować[pewnie sciagnal jakies gowno albo sie nabral na free PACC]) i do tego zbyt nerwowy... Dokładne odwzorowanie gościa, który nie powinien grać w tę grę...

$corcerer 07-03-2005 22:31

Cytuj:

Haker lub hacker (ang. hacker) to osoba o bardzo dużych praktycznych umiejętnościach w sprawach związanych z komputerami – dla której obcowanie z komputerami jest nie tylko środkiem, ale celem samym w sobie.

Wśród hackerów określenie to ma charakter wręcz tytułu honorowego i nie jest nadawane lekką ręką. Nazwanie kogoś hackerem jest wyrazem dużego szacunku, jaki się posiada wobec umiejętności danej osoby. Stosuje się także odpowiednio skwantyfikowane określenia, np. Perl hacker oznaczające osobę bardzo dobrze znającą język Perl.

Słowo to jest też stosowane przez media w znaczeniu włamywacza komputerowego, które to użycie jest bardzo niepopularne wśród hackerów i uważane przez nich za błędne.

Więc przestań się wypowiadać o rzeczach na temat których nie masz pojęcia. Nie obrażaj ludzi, okej?

Belefiz 08-03-2005 07:46

$orcerer ma rację. Taki co kradnie postacie to poprostu złodziej nie hacker -.-

Aversin 08-03-2005 08:05

Umiejętności Tibijskich 'hakerów' ograniczają się do zrobienia stronki pseudo tibia.com i naciągania ludzi na wpisywanie haseł i numerów kont albo ładowania keyloggerów do nielegalnych plików typu TibiaGG i innych nagminnie uzywanych przez graczy tibia-hacków. Jak ktoś jest na tyle głupi aby dać się nabrać na coś takiego ... Na szczęście większość tych osób zasługuje na hacka bo sami się o niego proszą instalując TibieGG itd. szkoda mi tylko tej małej grupy newbe, którzy nie umieją grać, nie znają zasad i zagrożeń i dają się nabrać na fałszywą pomoc innych graczy.

error błąd 08-03-2005 08:27

@pebe83
tak, znam to ;). Moj kolega sie zalogowal na taka strone i co?Zgadnijcie... :D
Topic: Tibijski "hacker"(sacker?)- jest to polaczenie nooba ktory nie umie postaci zrobic, o wiekszym "umysle" (umie dawac KL :) ). Ten "hacker" to nieodloczona czesc gry, bo kazdy NIE lubi np. Pk,Hackerow,noobow, newbie(tylko niektorzy) jest to wrodzone w tibii, po prostu :P .

Averus 08-03-2005 15:16

Usuniete. Usuniete. Usuniete.

Aversin 08-03-2005 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Averus
Mi "ukradli" razem 3 postacie...
Złapałem keylogga z rec., na Tibii.pl jeżeli sie nie mylę...
Niech ktoś podpowie jakis program do wykrywania tego badziewia, i da link...

Keyloggera z .rec ... dobre dobre .. dalej sobie tłumacz, że ten keylogger nie był z nielegalnego programu np. TibiaGG. Najlepiej zwalać wszystko na TibiCam i pliki .rec ponieważ ich uzywanie nie jest zabronione.

maripo 08-03-2005 18:05

Wiesz ja polecam AVG free edition możesz go ściągnąć na underpl.org

Link: http://underpl.org/main.php?d=1&cat=109&dfile=2507

Niema keyloggera :P ani virka bo niezaliczam się do tych "graczy"

Wykrył już kilka keyloggerów na kompach moim i kolegów, problemem jest to że prawie codziennie się atualizuje przez 1-2 min przy włączeniu kompa

Vermyn 08-03-2005 18:20

Dude, ludzie sa hackowani z wlasnej glupoty przez keyloggery, ktore sami sciagaja z neta, dlatego nie szkoda mi ich -.-'

Perwol 08-03-2005 20:13

Macie racje ''hackerzy'' hackuja najwieksze lvle. Ale tez macie racje z tym ze hacker to znaczy co innego ci co hackuja postacie to po prostu zlodzieje i nooby!!! Strzerzcie sie noobow!!! Mam postac 25 knighta i ostatnio przyczepil sie do mnie jakis gosc i sie podal za GM'a chociaz nie mial na poczatku imienia ''GM''
i zaczal cos snuc ze mam virusa na koncie i kazal mi podac passworda i accounta
ale ja sie kapnolem ze to ne GM i podalem mu jakies niestworzone passy i acc. :D
i tak najlepiej pozbywac sie noobow i zlodzieji !!!

Precz z noobami i zlodziejami!!!

I chroncie sie przed keylogerami!

Averus 08-03-2005 20:40

Usuniete. Usuniete. Usuniete.

Morzewik z Aurei 08-03-2005 21:02

Najlepszym sposobem na ochrone przed hacknieciem postaci byloby granie w tibie majac DOS'a :D , gdyz jest to system jednoprogramowy (tylko jeden program moze byc uruchomiony naraz). Chodzila by wiec tylko tibia , a procesów byloby 0. Ale niestety niema wersji tibi na dosa, i winampa by niebylo :(

Avager 08-03-2005 21:04

najlepszym soposobem na nie dostanie hacka (sprawdzony w 10000%) jest nie granie w Tibie... proste ?

Aversin 08-03-2005 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Averus
Jeżeli nie słyszałeś o tej sprawie z keyloggami w rec. to nie jesteś winny, bo była to pewnie bzdura, acz moze prawdziwa, chodziło o jeden filmik, sam niewiem jak tam by mógł byc keylogg. Wybaczcie jestem wściekły, ale zapewniam, że nie używałem nic poza TibiCAM i na 100% mam keya z jakiegos niby filmiku(czasem jakiś nie działa, może któryś nie działał bo to wcale nie był film), zresztą kto to wie, może kiedyś zrobiłem cos głupiego i nie pamietam... Pewnie kiedys nie zwróciłem uwagi na coś... Nieważne, nie mam postaci...

Słyszałem i to bardzo dużo gdyż autor tematu znalazł keyloggera w filmiku, który został nagrany przez mojego kumpla a na forum był dodany przeze mnie i ja go udostępniałem innym. Dany filmik miał normalnie odtwarzać film a keyloggera instalować jako bonus (więc twoje filmiki niedziałające odpadają). Chodziło o filmik z Annihilatora robionego przez Harrego Marrego na Securze. Autor tematu po tym jak został wysmiany przez kilkanaście (kilkadziesiąt ?) osób nagle stwierdził, że się POMYLIŁ i w tym filmiku nie ma keyloggera. Plik został wysłany do MKS i oni go również sprawdzili i zgadnij co ? To jest zwykły plik binarny. Jak narazie nadal uważam, że keylogger w .rec to mit aż ktoś tego nie udowodni.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:58.