Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Profesja na nowy świat (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28425)

Matsu 08-03-2005 16:21

Profesja na nowy świat

Chcialbym sie dowiedziec jaka wybrac profesje na nowym swiecie, zeby szybko zrobic dobrego chara i byc na highscores.Moim zdaniem knight albo palek ale chcialbym poznac wasze opinie....
Moze mnie przkonacie i bede gral sorcem albo drutem XD
Dlamnie równie wazna jest walka pomiedzy innymi graczami....
Z góry dzieki :)

Thomisson 08-03-2005 18:00

Drut

Graj Druidem, ponieważ na nowych światach potrzebna jest kasa, a będziesz mógł sprzedawać GFB, HMM i UH.

Siergiey 08-03-2005 18:49

Wybierz voca ktorym ci sie najlepiej gra. Jesli knajt, mozesz odrazu expowac, bez traina. Jesli palek dobij skile do 50 i na cyce. Sorc/druid odrazu exp.
Jesli chodzi ci o duele, to wszystko zalezy od twoich umiejetnosci =P

Scream 08-03-2005 18:52

jesli chcesz byc od poczatku serwera chcesz byc na wysokim miejscu w highscores, to sorcem/drutem nie masz na to szans, bo z poczatu oni najwolniej expia

Bulboglowy 08-03-2005 21:06

Tak jak pisał Siergiey: Paladynem robisz 50 distance skill i idziesz expić na Cyclopy. Na takich skillach spokojnie możesz liczyć 15k xp w okolicach PoH.
Mówię o miejscu z dużą ilością Cyclopów, są tam także Mino Guardy i Archery.
Jeżeli już w pierwsze dni serwera będziesz tak expił to nie musisz się martwić,
że ktoś zluruje GS'a czy coś, ale w tamtum miejscu zapewne wiele Paladynów będzie chciało expić, więc może być kłopot z PA.

Matsu 09-03-2005 14:12

kurde mam dylemat pomiedzy knight-sorc-drut -.-

Bulboglowy 09-03-2005 14:30

W takim razie rób Druida, bo na nowym serwerze mało ich jest, za to run UH jest potrzeba od groma. Dzięki takiemu rozłożeniu gospodarki bardzo łatwo możesz zdobyć protekcję u wysoko levelowego gracza.
Jednak po uzbieraniu na K-Set + FS proponuje przerzucić się na Knight'a, bo z takim eq możesz na kryptach expić ponad 20k/h i zawsze będziesz mógł przelogować się na twojego Elder Druida, żeby zrobić troche run.

Jaśko 13-03-2005 07:26

Moim zdaniem jeżeli chcesz być high lvlowcem na nowo założonym serverze to weź knighta lub palladyna. Bo Druid i Sorc musza stać i robić magic level zebyś pujść na coś expić bo co oni bez runów zrobią. Knight był by dobry ponieważ jest dobry w skillach mele i odrazu praktycznie po rooku możesz pójść na rotwormy i dobijać levele. Jednak ja bym wybrał palladyna. Nie potrzebuje dobrego eq, a eq na nowym świecie jest bardzo trudno zdobyć. Palladynowi wystarczy p-set i bolty które można kupić chodźby w sklepie, albo przy wiekszych skillach lub koledze knighcie możesz je zdobyc expiąc na Dwarf Soldier ewentualnie ten wspomniany knight może ci je zdobyć za małą opłatą. Jeżeli wiesz, że na serverze jest już knight powyżej 25 lvl to weź Sorca. Zrobisz Pare BP of HMM i pujdziesz z nim na dragon land. Pierwsze 20 leveli sorcem najlepiej Zrobic na trollach i rotowrmach na nowym świecie używając broni melee. Więc z mojej strony by to było na tyle. Ja bym wybrał palla na nowo założonym świecie. Pozdro :)

Morishante 13-03-2005 07:42

Ah ten wybór

Najlepiej graj knightem potren nim troche i szybko chodz na soldki z jednego wypadu dorobisz sie ponad 0,5k lotu zakupisz dobry set i zaczniesz expić

Voltar 14-03-2005 15:51

Ja osobiscie gram na Iridzie (nowy server) i wybralem paladina, mam 16 lvl jak narazie bo skilluje - 54/43 (ale rosna :P)

BIERZ PALADINA !!! PALADIN RULEZZZZZZZ :evul: :evul:

Exodus 15-03-2005 00:43

na początku najszybciej expi się paladynem.Załóżmy że w tydzień zrobisz skille 70 i 20+lvl.Potem juz masz szybki exp na guardach w tym samym czasie knight zrobi duzo mniejsze skille i musi expic na soldierach czyli wolniej.
O sorcu i druidzie już nie wspomne

Ostry92 15-03-2005 06:39

Hmmm wg. mnie robisz druta, troche kaski uhami zarabiasz (około 10k), potem szybko robisz knighta za 10k kupujesz eq, robisz skille i expisz i jesteś w highscores :)

Cruel Master Boa 15-03-2005 07:02

kasuja wszystkie posty powod w podpisie

Scream 15-03-2005 08:34

jesli ty chcesz byc poprostu w highscores, to mozesz grac kazda profesja i jesli bedziesz grac od poczatku to napewno nie bedzie to trudne. Jesli chcesz byc w czolowce, np. pierwsza 20, to raczej paladyn, ew knight.

Magical Trevor 15-03-2005 09:01

Nowy serw:
1. Grasz non-stop na rooku, aż nie wyjdziesz.
2. Robisz knighta.
3. Robisz skile 45-50/45-50
4. Kupujesz jakąś sensowną broń, może byc barbarian axe.
5. Idziesz na larvy i expisz.
6. W dobrym przypadku bedzie 12k expa / 1 godzinę.

EDIT: Aha, larvy to musisz płynąc na ANK i potem za miastem szukasz dziurek i rozkopujesz. Są tam 3 dziury z larvami. Środkowa najlepsza.

Bulboglowy 16-03-2005 22:35

Grasz nieco ponad 4h/dzień = 50k/dzień
50*20dni i masz 40 level - Na iridii po 20 dniach 40lvl to było bodajże 8 miejsce w highscores...

Jeremiasz Pachwina 20-03-2005 21:22

Sork!!

Moim zdaniem jeśli chcesz od razu wybić sie na serwerze to weź palka. Jeśli wolisz na początku spokojnie expić a dopiero potem się wybić to bierz sorka!! Ja tak właśnie zamierzam zrobić na nowym serwerze. :p
OPEN NEW SERWER PLX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;(

Seteus 21-03-2005 03:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cruel Master Boa
bez umiejetnosciwalki druid i sorc padaja jak muchy bo z sd we mnie knajta nie trafisz a ja co twoje 2 sd sie uchac bede wiec jestem gora KNIGHT RULEZ poczytaj poradnik o pk'owaniu

hahah , kolego , fakt jak ktoś nie umie celować z run to nie zbaije knighta , ale to co mówisz że co 2 SD sie będziesz uhać to wiesz co? ......... chiałbym to zobaczyć jak ty sie ciagle uhasz kiedy trzeba , po pierwsze wpadasz w panike trzęsą ci sie rączki i nie myślisz po drugie powiecmy że jesteśmy na enforcd pvp ja wale ci 2 szybkie SD ty chesz sie uh'nąć stajesz zeby użyc uh'a i zbierasz SD spadasz na red uhasz do yellow , ja 1-2 sd ty na red stajesz sie uhn'ać dostajesz SD i jak masz szczęscie to przeżyjesz.. nie żebym sie przechwalal czy cos no i tak nie musi byc jak masz umiejetnosci ale ogółem knight na pvp suck's.

pozatym to ja rzyucam strong haste i uciekam po prostej ty biegniesz za mna i mam cie na celowniku bo jak chesz mnie dogonic nie mozesz skrecac na boki wiec zbierasz 1 sd na sekunde (pvp enforced) powodzenia ;)

Seteus 21-03-2005 03:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magical Trevor
Nowy serw:

EDIT: Aha, larvy to musisz płynąc na ANK i potem za miastem szukasz dziurek i rozkopujesz. Są tam 3 dziury z larvami. Środkowa najlepsza.

ekhem ja znalazlem 4 dziury a ztego co słyszałem jest 5 , nieche mi sie szukac piatej bo mam swoja jedna ktora ze tak powiem "posiadam"..

Helixaw 21-03-2005 11:27

Jeśli chcemy być bardzo długo w top serwera to myślę, że jednak sorc ale jak chcesz szybko osiągnąć sukces to raczej pal.

btw. Też idę na nowy serwer ^^ biore palka

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:28.