![]() |
"Niebezpieczna" aukcja na Allegro..
Witam,
Szczerze mówiąc, nie wiem do jakiego działu to wkleić.. Przeglądając Allegro trafiłem na aukcję (link podam pod koniec, żeby teraz nikt nie kliknął :P), w której koleś ogłasza coś absurdalnego -za 200 zł sprzeda sprzęt za 8000k (8 mln gp..). W aukcji nie ma żadnych informacji, jest link do www.tibia.pl (/ekwipunek.jpg). Od razu wiedziałem, że to przekierowanie więc użyłem starego kompa "ciapka" (stary juz komp, Tibie mam na nowszym.) i kliknąłem w link. Faktycznie, nastąpiło przekierownaie do prywatnej strony (w domenie republiki). Zamknąłem przeglądarkę, zanim strona się otworzyła, ale Norton i tak napisał, że wykrył i usunął wirusa z cookies.. To chyba keylogger oczywiście. Podaję link do aukcji, ale lepiej bądźcie ostrożni: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44489211 Pozdrawiam. |
No faktycznie, gosc prubuje nas o***ac. Jak najedziesz na link (nie klikac!) to w pasku na dole IE bedziesz mial PRAWDZIWY link (bo tak naprawde to link jest do strony http://www.myscreens.<cenzura>.pl). Lepiej tam nie wchodzcie i nic nie klikajcie!
|
Fakt, pewnie keylogger (jakos nie mam ochoty spreawdzac co robi :P )
Ale jakby ktoś chciał, to macie linka do zdjęcia (link, bo jest duże a warto zobaczyć :) ) http://img.photobucket.com/albums/v646/Dymek/stuff.jpg |
OMFG! Co mało tych itemków. Ciekawe jak długo on to zbierał. LOL.
|
Kiedyś tą aukcje widziałem ale nie podejrzewałbym ze tam jest jakis syf (geylogger). Czego to juz ludzie nie wymysla.
|
Ja tylko dodam, że Norton (i Trend Micro PC-cillin) wykryły wirusa na kompie, zanim otowrzyła mi się strona, więc nic nie klikałem. Stronę zamknąłem od razu jak zauważyłem przekierowanie, więc nie klikajcie na link w tej aukcji..
Pozdro. |
Zgloscie te aukcje do administracji allegro i po klopocie.
|
Magus - od razu zgłosiłem ;)
Ale z doświadczenia wiem, że troche to trwa zanim sprawdzą itp. itd. ps. Magus, może usuń z posta Kajulca linka do tej strony? Bo jest niebezpieczny... |
Cytuj:
2) A tak poważnie -aukcję zgłosiłem, zanim napisałem ten temat tutaj, ale ta aukcja szybciej się skończy, niż oni ją usuną, więc nie "po kłopocie", bo moze kupa ludiz kliknąć :P Cytuj:
|
Ups.. zle, ze dalem link? ;] EHeh.. Ok, sam usune.. ;]
|
****a a ja wczesniej wchodzilem na to co mam teraz zrobic nie mam zadnego antivira itd tylko ad-ware ****a szybko powiedzcie co mam zrobic niehcce stracic 79 royala i 40 knighta
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@up Dokładnie .. to ma być sprzęt za 8m ?? To chyba na serwerze, który dopiero co powstał ... |
Cytuj:
|
Cytuj:
To nie jest ten sprzet...Jakis inny koles sperzedaje to na innej aucji @Wichru Ja ad aware nie uzywam juz dluuugo bo zrobilem test na moim 2 kompie co chooj viruskow bylo..... ad znalazl 57 a avast antivirus okolo 117 :/ Polecam nortona, avast, albo przeczytanie niektorych tematow :D |
AVG anti virus rulez; ]
|
ja wziołem i kliknołem na link z ciekawości i też zanim pojawiła sie strona to norton mi kazał chyba z 10 razy kliknonć czy chce poddac kwarantannie zainfekowane wirusy ten stuff na 8mln mi też nie wygląda ale przeciesz gościu i tak nie chce go sprzedawać
|
$vboptions[postminchars]
|
Cytuj:
|
Czy glupota was debile nei boli odkąd cookie to keylogger pomyślcie co piszecie ludzi co wy macie pod kopóła usłyszał raz od kogoś bajeke i teraz powtarza i dodaje to niej upiękrzacze zastanówcie sie a lepiej moze by tak poczytać o keyleggerach cookie i wirusach...
Przestańcie używać wspomagaczy do tibia i macro to przestaną wam wyskakiwać alerty o zagrożeniu |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:11. |