![]() |
Poszukuję dwóch grafików do tworzenia gier
Witam. Wraz z moją amatorską grupą programistyczną Frozen Group poszukuję dwóch grafików, którzy(całkowicie bezpłatnie) zajęliby się tworzeniem wszelkiej grafiki do pisanych przez nas gier. Aktualny projekt to gra RPG. Do gry potrzebne są rysunki broni, zbroji i innego ekwipunku, postaci, terenu i innych. Grafika nie musi być wykonana na od zaraz, lecz w przeciągu kilku tygodni. Pojedyncze prace możecie wysyłać na adres: [email protected], a może coś z nich wybierzemy(autorzy wybranych prac bedą umieszczeni w podziękowaniach). Jednakże bardziej interesuje nas dłuższa współpraca. Kontakt dla zainteresowanych na Gadu-Gadu: 5199034 lub 5413108.
|
Chwila... Wy to robicie w RPGMaker XP? Czy gdzie indziej?
@down Yazon, a jakbym reaktywował projekt gry w RPG Maker XP to też byś w to wszedł? :P |
Ja w to mogę wejść... tyle że czas mnie ciągle goni
:P |
Nie w RPGMakerze, tylko w Delphi, środowisku programistycznym firmy Borland. Delphi używa języka programowania Object Pascal. Do tworzenia gry używamy jednej z najnowszych bibliotek graficznych, Omega.
|
Oto screeny z narazie jedynej dostępnej wersji , wydanej rok temu . Aktualnie projekt jest w znacznie bardziej rozwiniętej formie.
http://republika.pl/ppsite/studio/GR...amescreen1.PNG http://republika.pl/ppsite/studio/GR...amescreen2.PNG http://republika.pl/ppsite/studio/GR...amescreen3.PNG http://republika.pl/ppsite/studio/GR...amescreen4.PNG |
No dobra, a knkretnie to jakich grafik? Bo jest wiele rodzai - pixel art, szkice, grafika 3D itd. Określ dokładnie o co Ci chodzi, a wtedy będę mógł odpowiedzieć.
|
Przede wszystkim to : pix arty , szkice , animacje postaci .
|
a jaki rozmiar??
|
Grafiki nie będą duże, kafelki mapy 32x32 piksele, bronie itp. będą sporo mniejsze(te które będzie widać na postaci, ponadto muszą one zostać wykonane w rzucie perspektywicznym), a bronie, zbroje itp., które będzie widać w ekwipunku będą nieco większe. Animacje potworów bedą wielkości od okolo 32x32 pikseli do 64x64 piksele.
|
Mam przez to rozumieć, że tworzycie grę podobną do Tibii? Przydałyby się konkretne informacje o gatunku gry, rozbudowaniu. Jeżeli będzie to MMORPG togra ma szansę zyskac popularnosć, ale jeśli zwykły RPG, to popadnie w niepamiec, jeśli nie będzie posiadała żadnych nowatorskich pomysłów.
|
Myślimy raczej o RPG z kilkoma możliwymi zakończeniami, wieloma lokacjami i postaciami to wyboru.
|
Ja mógłbym w to wejść ale mam pytanie czy to będzie multiplayer czy singleplayer bo jeżeli to 2 to BAUAHHAHAH ROTFL!!! najpierw byście musiel izatrudnić obsługę(po wydaniu gry 1 wersji i zrobieniu z 300 klonów) i zatrudnić jakiegoś goscia który by jezdził tirem i sprzedawał na zamówienie Empikowi itp więc ja w to wchodze ale czy będzie coś takiego jak PACC i żeby był muliplayer aha no i kilka % dla nas z kaski :]
|
Cytuj:
Mmm...Ten projekt to open-source jest? Czy tworzycie własną licencję? |
@ Up
Znam się tym Kald... pozatym jeżeli pomysł b ywsytartował z singeplayerem to musiałby gośćiu włożyć dużo kasy aby zatrudnić kilkadziesiąt tirów nie? |
Mozesz mi powiedziec, po cholere tiry? Slyszales o czym takim jak licencja free/shareware? Konta internetowe? PayPal?
No i, po cholere on mialby to rozwozic...Gdyby znalazl sie dystrybutor, to on by sie przejmowal seryjna sprzedaza. Obowiazkiem tworcy gry jest tylko ja ukonczyc. |
:| jak napisałem w 1. moim poście, graficy nie bedą mieli z tego żadnych pieniędzy. My także nie bedzięmy mieli jakiejkolwiek zapłaty, oprócz mailów od graczy z miłymi słowami o naszej grze ;) Grę będzie można całkowicie bezpłatnie pobrać z naszej strony, udostępnimy też kody źródłowe.
--- Całkowicie zgadzam sie z Kaldrickiem. |
Tworzycie tylko w Delphi? Bo od dłuższego czasu poszukuję programistów, obeznanych w c++/opengl do projektu MMORPGa.
|
Ja znam jako tako C++(Drazek tez). OpenGl znam bardzo kiepsko(Drazek lepiej pewno niz ja), kiedyś się troche zajmowałem. W przyszłości mam zamiar powrócić do OpGl. Na razie piszemy tylko w Delphi a C++ nie wchodzi na razie w gre.
|
@Greainnden: A poco mu tiry nie lepiej np. stronka www z systemem platnosci smsem za udostepnienie wersji do downloadu? fajny pomysl :) tez bym sie pisal ale i tak nie wygram z takimi talentami. Pozdro
@edit: Kurcze Kald mnie wyprzedzil ;) |
@Baron Kaldrick:
To projekt Diaboł jest ciągle w produkcji? Hmmm. Na stronie domowej gry nie było aktualki od maja 2004. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:31. |