![]() |
Projekt Mapy Forumowiczów Tibia.pl
A więc zacznijmy od tego, że jeżeli ktoś nie chce czegokolwiek zrobić prosiłbym się nie wypowiadać i nie krytykować!
A więc tak prosiłbym żeby każdy z was przygotował małą mapkę (maksymalnie 200x200pixeli) i zamieścił ją w tym temacie kolejno tak: 1. Nazwa wyspy 2. Obrazek przez was stworzony Czasu macie masę :) a konkretniej około dwóch tygodni... przez ten czas możecie stworzyć coś świetnego! Oczywiście dam przykład: 1. Dewariod Island 2. http://www.knurowski.net/~iwona_myslak/probny.png Postarałem też wam ułatwić trochę zabawę poprzez stworzenie listy kolorów, oto ona: http://www.knurowski.net/~iwona_myslak/kolory.png Otóż co to ma na celu? Właśnie po dwóch tygodniach wezmę wszytkie wasze nadesłane prace (jeżeli nie będzie to coś bezsensownego i jajcarskiego) i skleję w jedną wielką mapę TIBII stworzoną przez was! Jeżeli adminom się to spodoba to może będzie ona również zamieszczona jako "fanmapa" strony tibia.pl (oczywiście tego nie gwarantuje). Jeżeli nie gracie chwilowo lub jest napis "too many pla..." to możecie się pobawić :D - jak wcześniej mówiłem, proszę bez zbędnych komentarzy... jeżeli są jakieś problemy proszę pisać PRYWATNĄ WIADOMOŚĆ. Kilka zaleceć: Używajcie PAINTA: Ołówek farba To powinno wystarczyć w 100% :) A więc powodzenia! Prosiłbym obrazki w formacie .gif .png bowime .jpg troszke zlewa barwy i nie ma dokładności |
Kieruję prośbę do modów!:
Jeżeli możecie ustawcie jako temat Przyklejony (Ważne) - chociaż na te 2 tygodnie... jeżeli nie to trudno, a ten post można usunąć |
Przepraszam, że zadaję głupie pytania, ale jak wrzuca się obrazki na serwer (wiem, że jest to potrzebne do umieszczenia ich w poście). :( :( :( Zrobiłem wysepkę i nie wiem, co zrobić. ;(
|
Hmmm, a mozna z kims na spolke zrobic wieksza wyspe, tzn, ze ja od lewej strony w kratkach np 56-123 biore lad, i ktos wtedy od prawej strony ma w kratkach 56-123 lad i potem laczymy wysepki?
|
nie ma problemu, z resztą te 200x200 pixeli to... troche może i za małe
|
Lepiej byś napisla w jakim programi to robisz bo napewno nie w paincie. masz jakis dobry program tylko do tibii? bo ta grafika na tych twoich gifaj jest zarabista.
|
Gify i jakieś takie fajne Golden Women Sety i Dewiarod SSJ robi w Adope Photoshop 7.0, ale tym programem taką mapę się trudno robi. W Paincie możesz zrobić taką mapę bez żadnego problemu.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:02. |