Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   pytanie do moderatorow (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28550)

luzik 09-03-2005 16:45

pytanie do moderatorow

w zwiazku z ostatnimi zajsciami a mianowicie w ciagu kilku dni ta pewna osoba dawala linki z keyloggerami do republiki.pl z plikami typu butifow,screns itp itd. zawsze republika i zawsze bylo tak ze ADRES/jakas nazwa co przypuszcza stwierdzic ze to jeden i ten sam idiota.W zwiazku z pojawiajajcymi sie ciagle pytaniami czy moze bardziej komentarzami typu "ban na ip dla niego itp itd" moje pytanie jest smieszne.Czy zbanowaliscie jego IP???? (jesli neo to sorki ;0 )

MatKus 09-03-2005 17:05

W ciągu ostatnich 2 tygodni przydzielone zostały chyba 4 bany na IP, więc nie wiem, o którym kolesiu mówisz :P
Zapewniam cię, że bany takie są dawane, jeśli jest taka potrzeba.
Jeśli zaś gdziekolwiek widzisz posta, który nie powinien znaleść się na forum, po prostu zgłaszaj to, a jakiś modek sie tym zajmie (przycisk "zgłoś post do moderatora" obok posta)

M@NieK 09-03-2005 17:08

@UP
góóówno plawda! -.-

dostalem bana bo przeklnalem ... x~20 ale ^^

luzik 09-03-2005 17:13

ogolnie chodzilo mi o takie nicki (na bank ta sama osoba) jak np (Nashar,Panicznylol,Jaraczziom,brutalek) ale rozumiem ze jak trzeba to jest ban na IP takze dziekuje za odpowiedz

Magus 09-03-2005 17:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez M@NieK
@UP
góóówno plawda! -.-

dostalem bana bo przeklnalem ... x~20 ale ^^

To sie zamknij, bo zaraz dostaniesz drugiego - tym razem na dobre.
Cytuj:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez luzik
ogolnie chodzilo mi o takie nicki (na bank ta sama osoba) jak np (Nashar,Panicznylol,Jaraczziom,brutalek) ale rozumiem ze jak trzeba to jest ban na IP takze dziekuje za odpowiedz

na ten przyklad, wczoraj wyczailem 'cfaniaczka' co nieudolnie sparodiowal nasz stronke, wrzucil na republike, podszyl sie pod naszego admina i bezczelnie napisal niusa w "Inne" zachecajac do uzywania niby to poprawionego downloadu (na sfabrykowanej stronie). Nie musze chyba dodawac ze strona byla z niespodziankami. Delikwemt ten mial u nas na forum 7 roznych kont (sprawdzilem, zweryfikowalem), powiadomilem odpowiednie organa scigania itd. ;). Koles dostal ban na IP - dozywotni.

Dr. Omader 09-03-2005 20:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Magus
powiadomilem odpowiednie organa scigania itd. ;). Koles dostal ban na IP - dozywotni.

OMG... Teraz to na mnie mowi sie "organ sciagania"? ^.^

@luzik: jesli tylko widzimy ze ktos powtarza takie procedery i ma stale IP to odrazu dostaje bana na IP, poza banem na IP mamy kilka innych przydatnych toolsow na takich natretow ;) Jakie to narzedzia oczywiscie nie powiem :>

Thero 09-03-2005 20:44

Czy źle wyczytałem z fusów herbacianych czy jeżeli tkoś ma np. net z Neostrady (dynamiczne ip ofcorse) to ip zmienia mu się praktycznie codziennie? To by znaczyło, że ten ćwok (Miał też użyszkodnika "Smoked" podszywającego się pod "legendę kina akcji") może bezkranie nabierać newbie...

Vanhelsen 09-03-2005 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
[...]
poza banem na IP mamy kilka innych przydatnych toolsow na takich natretow ;) Jakie to narzedzia oczywiscie nie powiem :>

Czyżby dla tego, że tortury cielesne w Polsce są zabronione ? :P

Hegemmon 09-03-2005 23:00

Thero:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drom
poza banem na IP mamy kilka innych przydatnych toolsow na takich natretow ;) Jakie to narzedzia oczywiscie nie powiem :>

to musi wystarczyć za odpowiedź. Neonka nie daje zabezpieczenia. Możesz uciekać, ale i tak sięprzed nami nie ukryjesz. nasze organy ścigania cię dopadną.

Wieszok:
No niestety tak... są zakazane ale wiesz jak to jest... prawo istnieje po to aby je omijać.

Darky 10-03-2005 00:01

Chciałem zapytac czy jak dostane bana na IP to wogule nie bede mógł wchodzic na tibie.pl? Jak to bedze wyglądało? Jeżeli tak to bede grzeczny :D

Sry za ortografie.

Matek 10-03-2005 14:37

popros o bana na 2 tygodnie, poprobuj i podziel sie wrazeniami po powrocie :baby:

Tibiańczyk 10-03-2005 22:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hegemmon
Thero:

to musi wystarczyć za odpowiedź. Neonka nie daje zabezpieczenia. Możesz uciekać, ale i tak sięprzed nami nie ukryjesz. nasze organy ścigania cię dopadną.

A jeżeli ktoś się nie da się dobrowalnie oddać w ręcę władz co wtedy ? :-)))

Vanhelsen 11-03-2005 00:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin
W stanach tez, omija sie to deportujac wiezniow do Iraku, Afganistanu, itp. gdzie tortury nie sa zakazane :)

re: Mam Neo i jestem bezpieczny
Tylko ci sie zdaje, IP ci sie zmienia, ale domena zostaje ta sama :)

Ale jak się nie mylę, to taka sama domena obejmuje większa liczbę userów więc jak się załapie bana na domenę to nie tylko "szkodnik" będzie go miał :P

Bambuko 11-03-2005 13:50

@Wieszok
A komu to przeszkadza?

Hegemmon 11-03-2005 18:08

Ależ Wieszok... przecież to jest plus :) bo jak ktoś dostanie tego bana, to nie doś, że będzie go miał, to i jeszcze będzie miał przerąbane u kumpli na osiedlu :)

Cytuj:

A jeżeli ktoś się nie da się dobrowalnie oddać w ręcę władz co wtedy ? :-)))
My tu do dyspozycji mamy jednostkę specjalną S.W.A.T 4 więc nie ma znaczenia czy oddasz się w nasze ręce siłą czy po dobroci. Z tą różnicą, że siłą to oddział wpada ci do chaty kiedy ty bierzesz prysznic i biorą do nas ciebie tak, jak jesteś "ubrany" :) Potem tylko ciemny pokój z ostrym źródłem światła i wiemy co chcemy :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:04.