![]() |
Tibia search plugin dla Firefox'a
Lhttp://wgabrys.strony.wi.ps.pl/mozdev/tibia_search.gif
hellou! mam dzisiaj prezencik dla osob, ktore czesto przegladaja informacje o postaciach ze swiata tibii (na www.tibia.com)przy pomocy firefox'a. po zainstalowaniu search plugin'a wystarczy wpisac w polu wyszukiwania nick postaci, a po jego zaakceptowaniu klawiszem enter pojawia sie strona z interesujacymi nas informacjami. plugin byl stworzony i testowany na firefox'ie 1.0.1PL, ale imho powinien bez problemu smigac na poprzednich release'ach. instalacja: pobierz plugin (1kB), nastepnie wypakuj pliki tibia.src i tibia.png do katalogu searchplugins/, ktory znajduje sie w katalogu glownym firefox'a. na koniec pozostalo nam zamkniecie wszystkich otwartych okien przegladarki i jej restart. spywarefree™ - plik tibia.src jest najzwyklejszym plikiem tekstowym. wystarczy uzyc chociazby notatnika, zeby sie przekonac, ze nie zawiera on zlosliwego kodu. greetz! pixel. [EDIT=Scor] OSTRZEGAM Dla własnego bezpieczeństwa jedyne pluginy jaie powinny być instalowane, znajdują się na update.mozilla.org . Są to sprawdzone, w 100% czyste pluginy, które można zassać do swojej przeglądarki FireFox. Powyższego pliku nie sprawdzałem, ale MOŻE (co nie znaczy że ma) zawierać niebezpieczny kod. Zeby nie było: INSTALUJESZ NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Ze swojej strony ściągnę i podejżę te pliki. Radziłbym Ci jednak dostać się na update.mozilla.org - tam każdy może wysłać swój plugin... Dobra, zwracam honor- czysto (stan na godzinę 11:37 dnia 10.03.2005 Pamiętajcie jednak, że to updatuje się co 3 dni, więc w każdej chwili można tam coś dodać. [/EDIT] |
Stary numer. Ktoś zakąłda konto i daje pliki do instalacji..
A czemu w necie (google) nic nie znalazłem o tym? |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
greetz! pixel. |
Kod:
# Tibia Character Information Ale firefoxa i tak nie używam więc mi się akurat nie sprzyda ^^ |
Wiesz ciężko zaufać osobie, która dopiero co zarejestrowała się na forum i zaraz udostępnia pliki do instalowania.
|
a ja mu zaufałem ( poco by podawał gg i inne komunikatory ) i jestem zadowolony i dodam jeszcze brawo dla tego pana :cup: ( plugin działa jak należy )
ps. niedziała mi java w firefoxie a update nic niedaje co mam zrobić ??? |
@Helixaw:
Cytuj:
osoby, ktore obawiaja sie opcji aktualizacji moga usunac fragment: Kod:
<BROWSER Kod:
Warnings Cytuj:
@Berud: thanxor! :] wyslalem Ci PM'a, nt. javy w firefoxie. greetz! pixel. |
lekko odświeże :
http://mozillapl.org/katalogi_i_bazy...we_i_konsolowe ów plugin można zassać z wyżej podanej strony albo inaczej klikamy na ikonke w searchpluginach i na samym dole mamy dodaj wyszukiwarke przekieruje nas do wyżej podanej strony :) |
Jak masz mozillke to w prawym górnym rogu okna masz wyszukiwarki...klikasz LPM i...niemożliwe!!! Dodaj wyszukiwarkę! Łatwo tam dalej znaleźć Twoje "odkrycie". PoH'a to ty nie odkryłeś ;]
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Berud: jak zwykle nie spojrzałem na daty...mój błąd sry :P |
Cytuj:
a teraz prosze: koniec offtopic |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:21. |