Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   4 m lvl i inne pytanka o knighta (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28641)

Krawcu 10-03-2005 13:49

4 m lvl i inne pytanka o knighta

mam kilka pytań:
1. mam obecnie skile 46/46, zrem caly czas jedzonko i spalam mane, przy jakich skilach ciągłego traina wbije mi sie 4 m lvl, obecnie mam 2(50% do 3)
2. czy opłaca mi sie bić skile 55/55(k arm, crus helm, f axe, crown shield, p legi i p ammy) i isc bic od razu soldiery(mam 10lvl tylko) czy lepiej isc juz z takimi jak mam na dwarfy i klepac je do 15-20 lvlu
3. przy skilach 55/55 lepiej bic soldki f axe + c shield czy z guardian halberdom(na d lance mnie nie stac;( )

z góry ty za odp

error błąd 10-03-2005 13:58

Cytuj:

1. mam obecnie skile 46/46, zrem caly czas jedzonko i spalam mane, przy jakich skilach ciągłego traina wbije mi sie 4 m lvl, obecnie mam 2(50% do 3)
hmmm... jak chcesz miec 4m lvl to dobij do 3(sprawdz co ile "utevo lux" ci sie % podwyzsza) a do 4 mana fluidy rzaczej trzeba...
Cytuj:

2. czy opłaca mi sie bić skile 55/55(k arm, crus helm, f axe, crown shield, p legi i p ammy) i isc bic od razu soldiery(mam 10lvl tylko) czy lepiej isc juz z takimi jak mam na dwarfy i klepac je do 15-20 lvlu
jak masz ten 10lvl to sobie dobij :) a potem oczywiscie mozesz!
Cytuj:

3. przy skilach 55/55 lepiej bic soldki f axe + c shield czy z guardian halberdom(na d lance mnie nie stac )
f-axe and crown shield, wtedy wszystko na tarcze bierzesz(bij na balnce)

Amarin 10-03-2005 13:59

1 pytania nie zrozumiałem więc nie odpowiem :)
2.Tak bardziej opłaca ci się zrobić skille 55/55 i od razu na soldki.
3.Bardziej opłaca się iść z tarczą i f axem bo na 10lvlu bedziesz miał mało hp, a one walą z bełtów...

Luka_MM 10-03-2005 14:02

1. 4 mlvl powinien wskoczyc ci mniej wiecej gdzies przy skillach 55/55, to naprawde nie jest duzo :)

2. Moim zdaniem soldki oplaca sie bic od 60/60, ale nie z 10 lvlem bo jak wpadniesz na 3+ to moze byc goraco, no i potrzebny ci tu ten 4 mlvl by uzywac uh. Lepiej zrub ten 20 lvl na zwyklych dwarfach i wtedy ruszaj na soldki.

3. Przy malych skillach <70 nie oplaca sie uzywac broni dwurecznej, bo poprostu shield bedzie ci stal w miejscu, i puzniej bedziesz mial 10 ruznicy miedzy skillami.

Podsumowujac: Poczekaj na skille 60/60 i lvl kolo 20, wtedy ruszaj na soldki z f axe + tarcza. Bedziesz juz mial wtedy na 100% 4 mlvl, wiec soldki nie straszne :)

EDIT

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez error błąd
hmmm... jak chcesz miec 4m lvl to dobij do 3(sprawdz co ile "utevo lux" ci sie % podwyzsza) a do 4 mana fluidy rzaczej trzeba...

Powiem tak: G.... prawda, nie wiem po co tracic mana fluidy na 4 mlvl, zrobienie go to kwestia dnia gora 2, w tym czasnie jak bedzie trenil powinien zrobic calkiem niezle skille. A jak kupi Mfy to: Straci kase (okolo 7k) i bedzie mial guwniane skille, wiec gdzie tu sens???

@DOWN

Na 55 w ataku oczywiscie tez da sobie rade, ale straci wiecej uh/ih. Wtedy jest to jeszcze nie oplacalne. Lepiej posiedziec te 6h dluzej dobic do 60 i wtedy spokojnie bic soldki calymi dniami.

error błąd 10-03-2005 14:05

@luka MM: jak mozna od 60/60 skille bic soldki z f-axe?! 36atk i skille 55 to 2 ciosami nawet powali... a jak sa 3+ to ihy sie wezmie albo uhy...

ripper 11-03-2005 19:50

...

A szukać nie umiemy? -.-

Mastersss 11-03-2005 20:54

jezu jak to czytam to smiac mi sie chce !! skille od 55 do 60 nie zrobisz w 6 godzin -.- to jest pewne a to z mfami tez smieszne:]
jak bezdiesz teraz trenowac to przy skilach 60/60 dopiero ci powinien wejsc ten 4mlvl i wtedy mozesz ruszac na soldy ale na slabsze jaskinie bo na niektorych sa respy 3 soldkow albo i wiecej wiec nei dasz rady:]

Xan Arcanist 14-03-2005 11:16

Na moje oko możesz bez problemów bić soldki. Ja od 15 lv i skili 45/40 uprawiałem mass hunt soldków (miałem p seta, serpent sworda i dragon shielda). Na soldki miałem bardzo sprytną taktykę :cup: Szedłem po jednej kratce i jak mi się jeden pokazał to sie cofałem i biłem pojedyńczo. Czasami łapałem dedy X( ale tylko jak po zejściu z góry było 5 soldków ja był resp np. trzech to brałem full defa i z HMMów.

Bulboglowy 14-03-2005 17:24

Cytuj:

Z takim eq możesz spokojnie bić soldy, ale pytanie jest czy znajdziesz pustą jaskinie na te kilka godzin, bo u mnie na galanie to nawet jak n00bka do reda sie zjedzie to i tak nie wyjdzie z mojego expowiska, a jak mam sie dzielić jaskinią to exp spada do 7k/h więc już lepiej iść na Ghostaland albo jak masz PACC'a na larvy na Ankrahnum (przynajmniej 10k/h, a loot też dobry).

Vexawn 14-03-2005 21:40

Kolo nie wiem co ty w ogóle marudzisz :P. Po pierwsze co ci szkodzi spróbować -.- nie trzeba sie o wszystko pytać.
@topic
Ja na 12 lvlu na skillach 40/40 z serpent swordem i plate setem oraz dwarven shieldem bez 4 mlvlu chodzilem na soldki i nie bylo wiekszych problemow :). Jak widac Polak Potrafi ! :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:33.