Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Pal... Co i jak? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=28690)

Pan xxx 10-03-2005 19:36

Pal... Co i jak?

Mam paladyna :lucznik: na obecnie 14lvl (jak przeczytasz to po 15 III to ja mam wyższy level) Noszę spearsy, Scale armor, studded legs, soldier helmet i copper shield chodz mam dwarven shield :p )Zbieram obecnie na crown armor. Skille takie sobie 47/36. I tak:
#czy opłaca mi się chodzić z łukiem (robić strzały) na cyce/dwarf guardy lub inne
#czy może lepiej jest zażucić kusze (bolty skombinuje kolega)
#albo kupować throwing starsy 6gp za sztukę
#a może jednak zrobić jeszcze lepsze skille używając spearsów
#bądz nabijać magic level (mam 5 i robie troche strzał)
#co kupić najszybciej (że bohy to wiem tylko troche kasy przymało mam)
#zdaje sobie sprawe, że taki temat na 100% się już pojawił jadnak prosze o nowe informacje (ceny na Amerze są dość niskie Crown Armor 12-14k)
#daje ten post w działe Broń i przedmioty, więc prosze o informacje o sprzęcie

aliens 10-03-2005 20:39

Narazie nie masz co marzyć o takim sprzęcie poexp jeszcze ze spirami aż ci wskoczy 8 mlev na exure vite i wtedy zacznij trenić z graczem gdy już podwyższysz skile to zacznij expić z łukiem a potem z kuszą.

Porzeracz Trawy 11-03-2005 07:27

Gościu obuć się dla Ciebie jest p-set, steel helmet, boots (następny wydatek to powinien być na BoHy...), bow -ew. x-bow + amunicja i bp jak sobie zklecisz hmm + fireballi (ja sobie tak robie jak np. odrabiam lekcje i kilka runików jest, które zawsze się przydadzą). I do 30-40 lvl to CI wystarczy spokojnie!!

Pytałeś się pozatym o cyce i guardy, przeważnie taka jest rola paladyna, że lata z łukiem ew. x-bowem i zabija wszystko z daleka cyc nie podejdzie 4 hedy i go nie ma, jak sam sobie robisz strzały to spokojnie na tym zarobisz choć w kopalni czeka więcej skarbów ;). Ale za to exp jest całkiem całkiem.

P.S. Też mam pala na 15 z takim setem jak ci powiedział i orc-ridera to już z bliska zabijam nawet czasem 2, tylko exura vita zawsze pójdzie ;).

NCrash 13-03-2005 01:25

Po pierwsze nie obraz sie ale masz noobowski eq
Po drugie lepiej sie przerzuc na lok i nos bo bp arrows'ow i laz na cyce

Kooowal 13-03-2005 06:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NCrash
Po pierwsze nie obraz sie ale masz noobowski eq
Po drugie lepiej sie przerzuc na lok i nos bo bp arrows'ow i laz na cyce

Po pierwsze bp arrów na 14 levelu nie uniesie a ciągnąć po ziemi tak jak wyższe levele to podejrzewam że będzie sie bał, a wracając do tematu masz rzeczywiście słaby eq kup sobie jęsli nie masz kasy chociaż brass legi i noś dwarven shield a scale armor i soldier helmet powinien być też jak najszybciej zmieniony ale jeśli masz kase...

kokos 13-03-2005 08:05

Moim zdaniem powinieneś jak najdłużej (do skilów min 65/60) ganiać ze spirami.Koszty expienia -żadne zysk jak u najta , może troche mniejszy bo wolniej idzie ale masz tę przewagę że możesz klepać jednocześnie strzały,hmm lub ew. jak masz PACCa bolty.Dziwne że masz taki słaby eq. ja miałem już p-seta na tym poziomie.
Ja ci się nudzi to co jakiś czas pójdz sobie na cyce lub soldki albo z ryckiem na guardy wtedy z łukiem.Ale myśle że na razie pewny zysk zapewni ci tylko expienie ze spirami( trole,dwarfy,mino,roty,slimy).

Gohan 13-03-2005 10:32

zrezygnuj z kupienia crown armora!
kup se lepiej dark lub steel helmeta (ja mialem na takim lev warrior:) )
plate arm, plate legs

Shinjix 13-03-2005 10:41

@Do tych co gadają, że ma n00bowskie eq
Gość jest nowy i pewnie nie ma kasy na lepsze...

@gohan
Ale on nie ma kumpli, żeby mu dali warriora, a ty albo dostałes, albo zlootowałeś cos....

@Topic
Od takich skilli dla rozrywki mozesz chodzic na ghule kolo carlin ale radze skillować. Najlepiej na dwarfach albo rot wormach....

Psycho Mantis 13-03-2005 10:58

.

Ja na 16 lvl paladyna mam p legsy p armor i crown helmet. Aaa i szaliczek jeszcze.
Ja na twoim miejscu bym sobie poekspił albo co...:P:)
Ja sobie spisałem kontrakt z sumieniem że BOHy kupuje dopiero koło 30 lvl :]

Acranus 15-03-2005 17:52

Wg. mnie powinienes sobie potrenic do shiledinga tak ze 40, kupic lepszy eq (p-set, dark helmet, guardian shield) a potem leciec na cyce ale nie ze strzalami ani beltami tylko ze spearami na ful def i zabijac po jednym cycu. No i oczywiscie nabij ten 8 mlvl zebys mogl vitke zarzucic w razie czego bo cyce jednak umieja czasami przywalic :p

linek warrior 15-03-2005 21:08

KOles ale ty jestes cienki!!!!!!!!!!!!!!!
ja mam 10lvl i skille 55/38(wiem ze slabe ale teraz bede trenil)
żeczy tez cienkie bo tylko k-armor k-legs c-helmet ;(
No ale lepsze od twoich.A ja myslalem ze jestem strasznie cienki ale nie sa gorsi :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:04.