![]() |
server unrichable?
mam pytanko jak włanczam tibie i wpisuje pass'y to wyskakuje:
Cannot Connect to a login server Error:Server is Unrechable. Co to jest |
Najprawdopodobniej zablokowane porty.
Jesli na Twoim komputerze - to je sobie odblokuj. Jesli na serwerze Twojego ISP - porozmawiaj z administratorem. |
unrichable- nieosiagalny, reszte sam wywnioskuj :p
|
Cytuj:
OK ale gdie sa te porty ? :confused: |
Porty? Znajdziesz je w gdansku, lub szczecinie, gdzies nad morzem sa :D
|
Cytuj:
Idz do domu nOObie |
Porty to jakby wlasnie takie porty nad morzem tyle ze porty internetowe "biora informacje z sieci"a nie ze statkow.... jak masz zablokowany port informacje nie docieraja proste?a porty blokuja firewalle i inne programy chroniace komputer
PS.jest mlody wiec pomylka wchodzi w gre :confused: |
Cytuj:
|
ale jak to odblokowac X(
|
Cytuj:
A jesli porty poblokowane sa na serwerze Twojego ISP to zglos sie do admina - on bedzie wiedzial jak je odblokowac. |
Otwórz obudowę i poszukaj, porty powinny być gdzieś w okolicach karty sieciowej. Musisz je wykręcić śrubokrętem i posmarować miejsce po nich wazeliną, żeby dane lepiej wchodziły, będę miały "wślizg" po niej. Tylko uważaj, porty najlepiej zostaw sobie na później gdzieś w szafce, żeby w razie czego szybko je zablokować. Aha, jakby coś, to porta poznajesz po tym, że ma narysowany statek, jak lotniskowiec, to znaczy, że to taki zabezpieczający przed "lotnymi" danymi.
Wybaczcie, ale musiałem :P |
Za to kąt padania promieni słonecznych na nieregularne kształty niewyobrażalnie małego, kolorowego resoraka razem z gęstościa powietrzą w dolnych partiach silniczka powiedział mi, że autor tematu zrobie to co napisał Linek (czyt. Kompletnie nie kuma o co chodzi). Ciekawe czy on ma firewalla wogóle...
EDIT: Cytuj:
|
Jeśli chodzi o firewalla, to autora nie pytaj, pewnie ma kompa z bratem, a sam zna się na tyle, żeby włączyć jakąś gierkę. Możliwe, że brat chciał go w jakiś sposób oderwać od kompa i zablokował mu po prostu port Tibii.
|
Cytuj:
Mam norton internet security i chyba mam to w swoim kompie jak to odblokować PLZ powiedz ;( |
Cytuj:
Spytaj kogos, kto umie obslugiwac NIS. |
Może ktos inny wie jak obsługiwac norton internet security to niech powie jak odblokowac te porty plz X(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:38. |