Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   server unrichable? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29035)

piko 2002 13-03-2005 08:09

server unrichable?

mam pytanko jak włanczam tibie i wpisuje pass'y to wyskakuje:
Cannot Connect to a login server
Error:Server is Unrechable.
Co to jest

Polinik 13-03-2005 11:18

Najprawdopodobniej zablokowane porty.
Jesli na Twoim komputerze - to je sobie odblokuj.
Jesli na serwerze Twojego ISP - porozmawiaj z administratorem.

Evul Tibian 13-03-2005 11:39

unrichable- nieosiagalny, reszte sam wywnioskuj :p

piko 2002 13-03-2005 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Polin
Najprawdopodobniej zablokowane porty.
Jesli na Twoim komputerze - to je sobie odblokuj.
Jesli na serwerze Twojego ISP - porozmawiaj z administratorem.

OK ale gdie sa te porty ? :confused:

Imprezowy Chłoptaś 13-03-2005 14:03

Porty? Znajdziesz je w gdansku, lub szczecinie, gdzies nad morzem sa :D

piko 2002 13-03-2005 14:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Imprezowy Chłoptaś
Porty? Znajdziesz je w gdansku, lub szczecinie, gdzies nad morzem sa :D

Idz do domu nOObie

Chyt 13-03-2005 14:29

Porty to jakby wlasnie takie porty nad morzem tyle ze porty internetowe "biora informacje z sieci"a nie ze statkow.... jak masz zablokowany port informacje nie docieraja proste?a porty blokuja firewalle i inne programy chroniace komputer

PS.jest mlody wiec pomylka wchodzi w gre :confused:

Thero 13-03-2005 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piko 2002
OK ale gdie sa te porty ? :confused:

Polinowi zapewne chodzi o twoje porty w komputzerze. Wiesz co to takiego? Takie bramki, które pozwalają wychodzić danym z twojego komputera i do niego wchodzić lub ew. zabronić im tego, admin siecie może ci to "chyba" odblokować. Ja myślę, że niechcący ktoś na twoim kompie nie dopuścił Tibii to neta na firewallu.

piko 2002 13-03-2005 15:00

ale jak to odblokowac X(

Polinik 13-03-2005 15:18

Cytuj:

ale jak to odblokowac X(

Moja szklana kula nie potrafi powiedziec jakiego firewalla uzywasz. Fusy z herbaty tez sa bezradne. Tak samo jak te z kawy. Mysle, ze wnetrznosci zwierzat albo kosci moglyby cos powiedziec, ale akurat nie mam nic do zarzniecia pod reka.

A jesli porty poblokowane sa na serwerze Twojego ISP to zglos sie do admina - on bedzie wiedzial jak je odblokowac.

Linek 13-03-2005 15:25

Otwórz obudowę i poszukaj, porty powinny być gdzieś w okolicach karty sieciowej. Musisz je wykręcić śrubokrętem i posmarować miejsce po nich wazeliną, żeby dane lepiej wchodziły, będę miały "wślizg" po niej. Tylko uważaj, porty najlepiej zostaw sobie na później gdzieś w szafce, żeby w razie czego szybko je zablokować. Aha, jakby coś, to porta poznajesz po tym, że ma narysowany statek, jak lotniskowiec, to znaczy, że to taki zabezpieczający przed "lotnymi" danymi.

Wybaczcie, ale musiałem :P

Thero 13-03-2005 16:00

Za to kąt padania promieni słonecznych na nieregularne kształty niewyobrażalnie małego, kolorowego resoraka razem z gęstościa powietrzą w dolnych partiach silniczka powiedział mi, że autor tematu zrobie to co napisał Linek (czyt. Kompletnie nie kuma o co chodzi). Ciekawe czy on ma firewalla wogóle...

EDIT:
Cytuj:

ale jak to odblokowac
Najlepiej to otwieraczem.

Linek 13-03-2005 20:14

Jeśli chodzi o firewalla, to autora nie pytaj, pewnie ma kompa z bratem, a sam zna się na tyle, żeby włączyć jakąś gierkę. Możliwe, że brat chciał go w jakiś sposób oderwać od kompa i zablokował mu po prostu port Tibii.

piko 2002 14-03-2005 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Polin
Moja szklana kula nie potrafi powiedziec jakiego firewalla uzywasz. Fusy z herbaty tez sa bezradne. Tak samo jak te z kawy. Mysle, ze wnetrznosci zwierzat albo kosci moglyby cos powiedziec, ale akurat nie mam nic do zarzniecia pod reka.

A jesli porty poblokowane sa na serwerze Twojego ISP to zglos sie do admina - on bedzie wiedzial jak je odblokowac.

Mam norton internet security
i chyba mam to w swoim kompie jak to odblokować
PLZ powiedz ;(

Polinik 14-03-2005 17:21

Cytuj:

Mam norton internet security
i chyba mam to w swoim kompie jak to odblokować
PLZ powiedz ;(

Nie wiem - nie uzywam Norton Internet Security.
Spytaj kogos, kto umie obslugiwac NIS.

piko 2002 14-03-2005 17:56

Może ktos inny wie jak obsługiwac norton internet security to niech powie jak odblokowac te porty plz X(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:38.