Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Co na początku? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2910)

Holbar 14-02-2004 08:02

Co na początku?

Właśnie zdobyłem 8lvl i poszedłem na Main. Jestem knightem, zamieszkałem w Carlin, świat Hiberna. I cóż, zwiedziłem miasto i byłem troche przestraszony bo sporo ludu chodziło z czaszkami i pełno trupów na chodnikach leży. Na szczęście spotkałem miłego kolesia - Xokugi który zaoferował pomoc i jak czegoś nie będe wiedział to mam do niego walić. :)) Niestety to Anglik i nie moge się z nim dogadać czasami i prosze was o pomoc. Co mam zrobić na początku? Gdzie iść expić? Co kupić? Obecnie mam : legion helmet, carlin sword, studded armor, plate shield, leather boots. Skile - 16/16.

Fanfi 14-02-2004 08:31

Postaraj sie zalatwic sobie
Scale armor
solider helmet
brass legs
dvarwen shield
long sword
Na poczatku idz expic na trolle do krypty.

Spiegol 14-02-2004 08:36

Napisz jaką masz profesje! Jeśli grasz knightem albo palkiem to zanim zaczniesz iść expić to proponuje potrenować troszkę gdzieś tak do skilów 30/30 i wtedy wlaśnie leć do krypty trolów nad carlin! A jeśli grasz magiem albo druidem to kup podstawowe czary i odrazu spadaj do krypty i tam powolutku bij trole i nabijaj mlvl. POZDRO!

WYPIERDASEK -> Knight -> lvl 23 -> Lunara

Gimlos 14-02-2004 09:07

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Spiegol
Napisz jaką masz profesje! Jeśli grasz knightem albo palkiem to zanim zaczniesz iść expić to proponuje potrenować troszkę gdzieś tak do skilów 30/30 i wtedy wlaśnie leć do krypty trolów nad carlin! A jeśli grasz magiem albo druidem to kup podstawowe czary i odrazu spadaj do krypty i tam powolutku bij trole i nabijaj mlvl. POZDRO!

WYPIERDASEK -> Knight -> lvl 23 -> Lunara
napisal ze jest knightem...
ja proponuje zalatwic sobie taki equip, o jakim mowi fanfi , i pojsc potrenowac ( i zarazem expowac ) na trolle do ab . ab to przyjazne miasto dla poczatkujacych :)

Haker 21-02-2004 17:44

Hmm

Knight: początkowo krypta Carlin, potem rooty pod miastem.

Pall: Patrz Knight

Druid & Sorc : idąc koło cmentarza w carlin w prawo, są półwyspy. na 1 jest jaskinia troli. Superowe miejsce dla wielbicieli magii. Bijesz trole a w oczekiwaniu na resp trenisz fishing i mlvl :D jak dojedziesz tak do 11lvl to możewz iść do kopalni.

Uwaga z tymi półwyspami, na następnym są valkirie! :D

czarna 21-02-2004 18:17

ja proponuje przeprowadzić się do AB i tam iść na trolle tam jest mało ludzi i expić do 15 lvl np. i iść skillować:D

Ithelios 21-02-2004 21:34

Najpierw nabij skill "english language".Nie rozumiem jak można grać w Tibię nie znając anglika...A co do gry to najlepiej nabij skille w treningu z graczem(oczywiście przedtem podbij troszkę na potworkach),a potem idź masowo kłaść roty.Na 50/50 z kolei najlepiej knightowi się expi w kopalniach w i nakoło Kaz(wygodnie będzie się przeprowadzić)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:22.