Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Kolejne przerwy w działaniu serwerów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=29209)

Dr. Omader 14-03-2005 13:29

Kolejne przerwy w działaniu serwerów.

Dzisiaj rano między godzina 11:30 a 13:30 CipSoft wyłączył wszystkie światy oraz strone www.tibia.com w celu przeprowadzenia potrzebnych prac na serwerach.

Prace oczywiście się przedłużyły - miały trwać 90 minut a trwały 120, ale do tego gracze zdążyli się już chyba przyzwyczaić ;)

Miejmy nadzieje, że te ciągłe prace na serwerach przyniosą wreszcie skutki i gracze poznają Tibie bez lagów :)

Ostry92 14-03-2005 13:33

Założę się że usunąłeś temat, który zrobił użytkownik forum. Po co wałkujesz ten temat od nowa? :S. Wystarczyło poprawić stylistyke, ortografię, interpunkcję tamtego tematu.

@edit

Warto dodać że tamten temat miał bodajże 4-5 stron.

@down

Dobra, zgadzam się z Tobą.

Dr. Omader 14-03-2005 13:49

Tak usunalem tamten temat bo uzytkownik, ktory go napisal nie powinien napisac tego newsa. Zaden uzytkownik nie moze pisac newsa, tylko moderatorzy moga. Tamten news znalazl sie przez przypadek w wyniku pewnego bledu ;)

Cytuj:

Wystarczyło poprawić stylistyke, ortografię, interpunkcję tamtego tematu.
Juz latwiej napisac nowy, niz poprawiac tyle rzeczy.

Cytuj:

Warto dodać że tamten temat miał bodajże 4-5 stron.
Tak, jak ktos ma 10 postow na strone to nie ma sie co dziwic. Zreszta 90% tamtych postow byly w stylu:
Cytuj:

AAaa tibia nie dziala co ja zrobie teraz? Nie mam co robic!!!1111
OMG cip smierdzi znowu wylaczaja a lagi i tak dalej bendom.
...itp.

Wiec postanowilem wywalic.

Spedit 14-03-2005 14:54

Serwy

dla mnie wyłączenie Serwerów nie miało znaczenia bo i tak byłem w szkole a co do lagów jest to przyczyna połączenia

D@niel 14-03-2005 14:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Miejmy nadzieje, że te ciągłe prace na serwerach przyniosą wreście skutki i gracze poznają Tibie bez lagów :)

Dobrze by było ;]
A tak pozatym jeśli tylko moderatorzy mogą pisac newsy to dlaczego niezrobicie takiego zakazu dla zwykłych użytkowników?? przecierz ztego wynika że tażdy może pisać co chce!!

Shardzik 14-03-2005 15:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez D@niel
Dobrze by było ;]
A tak pozatym jeśli tylko moderatorzy mogą pisac newsy to dlaczego niezrobicie takiego zakazu dla zwykłych użytkowników?? przecierz ztego wynika że tażdy może pisać co chce!!

Tak wygląda tok myślenia 11 latka.
[użytkownicy NIE mogą zakładać nowych tematów w niusach.

Pawell Mag 14-03-2005 15:09

jakie dziadostwo teraz! po jakims czasie wyskakuje ze czas logowania sie skończyl

Randog 14-03-2005 16:05

Heh fajnie że Cipsoft coś próbuje zrobić by nie było tych lagów.

Faja 14-03-2005 17:05

Sorry ale zamieściłem wczoraj albo nawet dziś temat o wyłączeniu serwerów nie umiem go znaleść?POco napisaliście to jeszcze raz?

Zari 14-03-2005 17:22

no cóż po tych pracach na Galanie są jeszcze wieksze lagi

Beniamingo 14-03-2005 17:26

Hmm.... kurde serwery wylaczone a ja po lekcjach bo my nie mieli przyszlem do domku i myslalem ze se pokram a ty nic wylonczyli serwer:(

evilKRIK 14-03-2005 17:34

Lagi se poszły

Nie miałem lagów od jakiś 2 miesięcy, najwyzej kick raz na 2 dni z powodu braku połączenia LAN-.- (zwykne na huntah). Kiedyś to była tragedia z lagami, a tera nawet po południu, wieczorem.. no i rano i w nocy też... 0 lagów:D Jedyny minus jak jest dużo ludzi to że zabierają potwory i loot(n00by-_-)

Arcy Micrus - Arcania 14-03-2005 17:34

Lipa!!!!!!

Jaka lipa że te serwery akurat dzisiaj sie wylaczyly :( akurat mam wolne i chcialem sobie pograc, a tu...sami wiecie ;( ale moze zrobia cos z lagami. kto wie...

FilipYo 14-03-2005 17:42

kupcie se novego kompa a nie gadacie ze lagi sa to macie pewnie jakies kompy z przed 10lat to sie niedziwie ze navet tibia wam sie tnie ja mam loncze 128neo i jakos niemam wcale lagów

corp por 14-03-2005 18:33

znowu niedziała:/

Około 18:20 wystąpił mi błąd serwera z tego co wiem to chyba znowu wyłączyli serwer :/ chyba, że mi się tibia wali ale przeinstalowałem ją i znowu mi ten błąd wyskoczył co się dzieje :( ja chce grać :D

Dwimenor 14-03-2005 18:39

@corp por
Sprawdź czy masz prond w mieszkaniu. Moze ci wyłąćzyli za niepłacenie rachynku
(A jakiej odpowiedzi się spodziewałeś, nawet nie podająć natury błędu??)

@FilipYo
Moc przeliczeniowa kompa nie ma nic do rzeczy z płynnością wymiany danych. Liczy się przedeszystkim przepustowość naszego łącza i jego aktuale obciążenie.

Dwimenor 14-03-2005 18:57

1. Edytuj posty
2. Wpisz "connection timeout" w szukaj i będziedsz miał. ten problem był poruszany wiele razy.
Jak zaradzić temu-załatw sobie leprze łącze.

Grodmar 14-03-2005 19:41

Wątpię w to aby lagi w Tibi skończyły się na zawsze, ponieważ lagi są przyczyną słabego łącza użytkownika, a nie serwerów na Tibi, przynajmnie tak mi sie wydaje ;)

Maly =] 14-03-2005 21:23

z tego co wiem to tylko n00by podaja acc number i pass do swojego konta na innej stronie niz www.tibia.com. jak gracz z 53 levelem!!! moze wchodzic na takie strony i dawac hasla??????????
btw. ja tylko dzis mialem lagi 30 min

Dr. Omader 14-03-2005 21:26

@up: odpowiedz jest prosta...
pewnie kupil to konto i szpanuje jaki to on nie jest kosior ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:48.