![]() |
a strona sie ładuje i ładuje...
elo mam pytanko...ee boi mam problem z odzytywaniem tibia.pl i forum.tibia.pl ...zanim sie strona zaladuje mija okolo 2 minut a to jest denerwujace...uzywam chello ktory jest bardzo szybkim netem i inne strony uruchamiaja sie w sekunde...wiecie jest todal mnie problem bo lubie siedziec na forum a kiedy musze czkeac 6 min zeby sie dostac do danego tematu z danym fiilmem to sie denerwuje. Prosze modki powiedzicie czy to sa jakies przelotne problemy...czy tylko ja tak mam? :P czy strona przeciazona? nieee zawsze bylo duzo ludzi...no dobra prosze o odpowiedz xD
|
Każdy tak ma... nie dziw się gdy na stronie jest około 1000 osób...
|
Niestety ostatnio strona i forum strasznie sie zamulaja.
Utrodnia to przegladanie userom i prace modkom :/ Nasi techniczni staraja sie rozwiazac problem. Nie moge powiedziec dokladnie kiedy to minie, mam nadzieje ze szybko... Za wszelkie niedogodnosci przepraszamy. |
Cytuj:
nie wiem jak uwazacie...ale nie ma jak to władza na forum xD txt :) |
Problem jest w tym, że strona już teraz stoi na 3 serwerach, które jednak nie wystarczają na jej potrzeby, a użytkowników cały czas przybywa. Zwiększa się też ilość oferowanych na stronie informacji, a więc i ilość stron, które możecie otwierać. Zakup kolejnego serwera to kwestia niemałych pieniędzy, a reklamy pokrywają tylko niewielką część kosztów działania strony (niestety, w polsce rynek reklamy jest wyjątkowo nieciekawy). Nie chcemy jednak wprowadzać żadnych przymusowych opłat, bo zdajemy sobie doskonale sprawę, że był by to koniec strony.
W najbliższym czasie będę rozmawiał z naszym sponsorem i spróbujemy znalesć jakieś rozwiązanie. Byćmoże wprowadzimy jakieś dodatkowe usługi, które będą płatne? Może przebudujemy kilka działów strony? A może znajdziemy jeszcze inne rozwiązanie? |
Hmm...... Naprawde warto od czasu do czasu wyslac tego esa za 3.66zl. ;)
W koncu az rak duzo pieniedzy z komorki nam nie ubedzie a im wiecej osob wysle sms-y tym wiecej bedzie na utrzymanie tibia.pl . |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:19. |