Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Plecak i co w nim? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30134)

Sokochłap 21-03-2005 15:33

Plecak i co w nim?

ok, no to lecimy:
Plecak. Jako sorc nosilem kilka HMM-ów no ale wiecie jakiś mocniejszy potworek i trzeba było wracać...
Jako pall jeszcze nie interesuje sie zbytnio runami (3 magic lvl) i mam pytanie.. Jakie backpacki,ile i czego nosic na odpowiedznich levelach? po prostu zeby yu walnac,tu uhnąć...

MatKus 21-03-2005 15:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sokochłap
ok, no to lecimy:
Plecak. Jako sorc nosilem kilka HMM-ów no ale wiecie jakiś mocniejszy potworek i trzeba było wracać...
Jako pall jeszcze nie interesuje sie zbytnio runami (3 magic lvl) i mam pytanie.. Jakie backpacki,ile i czego nosic na odpowiedznich levelach? po prostu zeby yu walnac,tu uhnąć...

Jako palek, powiadasz?
Hmmm. Wiec tak : kilka UHów, ewentualnie kilka runek ofensywnych w razie potrzeby, jakaś lina, łopata itp, a potem do końca capa strzały/bełty, i więcej bełtow.

PalAnonim 21-03-2005 16:22

UP@
Nie obraź się ale UH-ów można używać od 4mlvl a on ma dopiero 3mlvl, więc jemu raczej pozostają ihy. No i tak jak powiedziałeś bolce/arrows do full capa.

PAnczop 21-03-2005 18:18

Gralem paladynem przez dlugi czas, wiem co to stracic ekwipunek... Wracalem sobie do depo, wszecniej czarowalem strzalki.. MIalem ich okolo 400. Oprocz tego hmm, uhy itp. Juz jestem kolo kosciola a tu ktos zprowadzil minoguarda... DEED... Bylem tak zly, stracilem jeszcze pancerz :( Dlatego nie nos nigdy za duzo strzal, szacuj ile ich potrzebujesz idac w dane miejsce. Nie nis za duzo uh'ów, przecierz i tak wracasz do depo po strzalki, wiec jeden uh wystarczy czy tam dwa. NIe nis ze soba zlota, nawet jesli masz 50, 60 go. Przez jakis czas zbieralem zloto, dawalem do depo dopiero jak mialem 100 (wtedy wymienialem na plate)... Moj kolega (bardzo inteligientny) mial cholernie duzo gp w depo. Stwierdzil ze wszystko wymieni na plate. Wzial cale zloto naraz (jakies 4 plecaki) i poszedl wymieniac. A po drodze spotkal PK....

Wiec pamietaj, jepiej nosis mniej i byc bezpiecznym

Shinjix 21-03-2005 18:20

Mój sorc standard: 100 grzybów, łopata, lina, 10 Bp HMM, Bp SD, Bp GFB i lece na exp :)
Mój Palek: 2 Bp UH, Bp SD, lina, łopata, 100 grzybów i reszta capa zapełniona Boltami :)

Thero 21-03-2005 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PalAnonim
UP@
Nie obraź się ale UH-ów można używać od 4mlvl a on ma dopiero 3mlvl, więc jemu raczej pozostają ihy. No i tak jak powiedziałeś bolce/arrows do full capa.

Tylko, że on ni9e zdąży się ihnąć to mu wskoczy 4 mlvl, na to trzeba spalić chyba 800 many, a dla porównania knight, który chce awasnować z 3 mlvlu na 4 potrzebuje psalić ok. 20 000 many...

@Topic
Skillować i nabijać mlvl ze spearami, jakąś słabą tarczą na rotach. Na hunty to to co powiedział MatKus zupełnie ci wystarczy. No może kilka gfb więcej ci nie przeszkodzi...

Cors Ent 21-03-2005 18:27

10bp UH, 4bp SD, 1 bp GFB, 2 bp HMM, bag FB, bag MW, bag DF, 3 BP mana fluidów. 2x time ring, 2x stone skiny, might ring i elven amu w bp pod reka

tak wyglada przyklad plecka bojowego paladyna :D
i love my war :D

iglarf 21-03-2005 18:31

Ja swoim knightem ZAWSZE nosze 2 bp uh, 0,5bp hmm, 0.5bp gfb, 5 run f bomb, lopata, lina, wedka, troche zarcia or bp na lekki loot i kase.

sir Tifejo 21-03-2005 18:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent
10bp UH, 4bp SD, 1 bp GFB, 2 bp HMM, bag FB, bag MW, bag DF, 3 BP mana fluidów. 2x time ring, 2x stone skiny, might ring i elven amu w bp pod reka

Heh, ten jak z czyms wyskoczy to nie wiadomo czy smiac sie czy plakac :P
Co to jest: "MW", "DF"?:D
Tak po drodze:
troche zarcia, 1-2bp uhow, 1-2bp hmmow, pare gfb, lina, lopata, bp blankow, jakies manasy i tyle :) tak chodze na co dzien, jesli chodzi o jakies wieksze hunty to zalezy od monsterka ;]

Cors Ent 21-03-2005 18:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sir Tifejo
Heh, ten jak z czyms wyskoczy to nie wiadomo czy smiac sie czy plakac :P
Co to jest: "MW", "DF"?:D
Tak po drodze:
troche zarcia, 1-2bp uhow, 1-2bp hmmow, pare gfb, lina, lopata, bp blankow, jakies manasy i tyle :) tak chodze na co dzien, jesli chodzi o jakies wieksze hunty to zalezy od monsterka ;]

z ciebie to chyba plakac.

to jest przyklad bojowego bp
MW - magic wall
DF - destroy field

potem sa placze ze pk was zabijaja! jak ma was nie zabic jak 1 bp uh na plecach i 0 df ? nie no powodzenia.
zycze szczescia - bo bez podsawowych runek bedzie ci potrzebne

Xan Arcanist 23-03-2005 21:40

Ok. Wszystko super. A czeamu nikt nie wspomniał o knightcie?? Ja np. nosze w bp line, łopatę, 4-5 HMMów, 2-3 IHy ale nie jestem pewien czy nie powinienem nosić czegoś jeszcze np. Fire Fielów

Pacek 23-03-2005 22:26

co w plecaku, nastepny plecak, a w nim oj oj niespodzianka jeszcze jeden, to jest właśnie jeden z cudów Tibi wkładać jeden plecak do drugiego a co smieszne w ten drugi można włożyć jeszcze kilka i to z rzeczami, spróbuj tak w RL

Anclen 24-03-2005 09:52

Ja sorkiem zawsze mam 1 BP (6 UH, 2 DF, 2 HMM, 2 GFB, 8 SD) , line, ryby jak jestem w miescie lub grzyby gdy gdy jestem poza miastem bo mniej ważą.

Ucz from celesta 24-03-2005 10:10

pytałeś się co w bp'ku na jaki lvl. Wedlóg mnie nie ma określonych norm.
Noś to co uważasz i słuchaj powyższych ;)

mro 24-03-2005 11:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cors Ent

+ obowiazkowo shield.

Btw. skoro dfy to czy jest sens dodatkowo desintegrate nosic ? niby potrzebne ale pz locka daja...

Kele 24-03-2005 11:32

Hmmm

Ja jako sorc nosze przy sobie:
Lina
Shovel
Wedka [Obowiązek]
2 uh
2 sd

I to mi wystarcza bo gram na NonPvP to mi nie grozi peekay.... ale przyjmijmy jesli sie ruszam z venore do innego miasta to zwykle biore na siebie zamiast 2sd to bp sd i full many....

Misieq Druid 01-04-2005 22:59

PAlik:
1/2 bp uh, bp hmm, destroy fild na wypadek trapa, lina, lopata, wedka, food no i oczywiscie bolty. :)

Vermyn 01-04-2005 23:31

Nos to co Ci jest potrzebne, ja knightem nosze 50k, 15 bp uh, 1 bp hmm, pol bp gfb, pol bp destroy fildow, pol bp sword ringow, kilka innych ringow, lopata, lina, 2x czysty parcel, bp mana fluidow, gs/bs+mms, boh/sb, chyba wszytsko :p

Knight Simon Dark lord 01-04-2005 23:32

ja nie mam palka ale mój znajomy (tego co mam w opisie) ma juz 31 lvl i zawsze na hunta bierze: line,łopatę,bp hmm,bp uh, i reszta strzały/bolty + full mana expi dopóki dopoty straczy mó boltów/strzał

a moim magiem jak chodze na hutn na guardy lub co to biore: line,łopate, bp gfb,bp hmm,i bag uhuw na summony+ full many i troche lekkiego zarcia grzybów lub ryb i mam duuuzo czasu expienia

Jerkov Thundersword 22-05-2005 18:21

Zawsze miej ze sobą UH, nigdy nie bierz pełnych bp, weź jeden BP zmieszanych run ofensywnych i 1 BP uh, chociaż paladynowi opłacają się tylko GFB, a na wyższych levelach SD, bo z amunicji wali o wiele więcej, a runy to tak na wszelki wypadek. Co do UH, to miej zawsze ze sobą conajmniej 8, na huncie 1 bp conajmniej a co do SD to noś tylko na lepsze stwory.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:29.