Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Bazyliszek !!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30191)

Abonn 21-03-2005 21:40

Bazyliszek !!!

:) Bazyliszek. Jest to potwór który wygląda jak snake. prawdopodobnie wypada z niego klucz do skarbca w Kazardoon ;) . Gdzie on się znajduje ??
W kopalniach Kaz znalazłem tabliczke z napisem ,,BEWARE OF BASILISK" :p .
Niewiem czy przeszukałem całe miejsce za tą tabliczką ale go nieznalazłem. X(
Wielu pisze że wie gdzie on jest. Czy ktoś może opisać droge do niego ??
Strasznie chce go zobaczyć i zrobić z nim screena ;(

W skarbcu są Dragon Scale Legs

a to kilka opowiadań z ksiąg o Bazyliszku !!

Pewnego razu przybył okropny wężopodobny istniejący w najgłębszych kopalniach. On zabił wielu górników, gdyż ten wąż był bazyliszkiem, okropnym stworzeniem, który mógł obracać żywe istoty w kamień. Wielu bohaterów próbowało zabić kreaturę, ale nikt nie zakończył wyprawy sukcesem, cześć zbiegła, a najwięcej umarła. Któregoś dnia mądry człowiek, którego imię jest zapomniany miał niektóre księgi wiedzy o tych okropnych stworach. On poradził górnikom zaopatrzyć ściany kopalni w pochodnie i lampy. Przerażony przez lekkie, jaskrawe światło bazyliszek cofał się coraz głębiej do kopalni dopóki zarządił aby stworzyć sobie rozłam w nich.

Dziennik Górniczy

Wykopaliśmy głęboką dziurę, którą nawet my- krasnoludy ledwie mogą widzieć. Fruzek powiadał jak relację potwora wytwarzającego niepczyste dźwięki pod ziemią. Te przerażające opowiadania o basyliszku zatrzymał nasz przemysł rozkładu, zmuszający nas do podwojenia strażników ubezpieczających koplanie.

Zmęczony Górnik
Melc

Wejście górników

Co to było, czego ja nie mogłem powiedzieć! Ale to jest okropne! Okropne! Słyszeliśmy pogłoski o niektórych rzeczach ale my po prostu zignorowaliśmy je...Jestem jedynym pozostałym przy życiu... ta RZECZ... nie mogła się ruszać...Nie można było jej pomóc. Och dlaczego? Co? Co to jest?... Coś sie porusza... Moja stopa, staje się kamieniem.

__________________________________________________ _______________
Prosze o Odpowiedź

TheNatoorat 21-03-2005 21:54

Wszystkie pogłoski o bazyliszku to kolejne atrakcje przygotowane przez CipSoft. Intrygują one tylko low-lvli. Wysokolevelowce nie zajmują się tak "przyziemnymi" sprawami.
Dziwne, ja na ich miejscu próbowałbym np. zdobyć Excalibuga czy odnaleźć Bazyliszka.

Anaconde 21-03-2005 22:06

Heh, podobno kiedyś bazyl inaczej wyglądał i był na niego quest :p .

Mumakil 21-03-2005 22:32

był taki temat było tam zdjcie bazyliszka nawet

Andrea 21-03-2005 22:48

Bazyliszek to zmora prawie każdego forum. ;)
Ehh,ale cóż...
Jeśli chcesz go zobaczyć to za tą tabliczką z napisem "Beware of Basilisk" idź prosto w górę korytarza aż dojdziesz do dziury. Zejdź w dół, potem znowu w dół.
Potem na południe do końca korytarza. Po drodze roty, dwarfy, soldki,pioson spidery i slimy. Proste. Jak dojdziesz to możesz pstryknąć sobie fotke z Bazylem w tle. :)

ciemne dropsy 22-03-2005 17:28

a mzoe mi ktos powiedziec w ktorej kopalni i na ktorym poziomie jest ta tabliczka? ;)

Arnitch De Knight 22-03-2005 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TheNatoorat
Wszystkie pogłoski o bazyliszku to kolejne atrakcje przygotowane przez CipSoft. Intrygują one tylko low-lvli. Wysokolevelowce nie zajmują się tak "przyziemnymi" sprawami.
Dziwne, ja na ich miejscu próbowałbym np. zdobyć Excalibuga czy odnaleźć Bazyliszka.

Mam Pytanie co to jest ten excalibug ?? jeszcze o tym nie slyszalem możecie mi o tym coś powiedzieć?

Raul 22-03-2005 17:40

Jest taki temat w Inne bodajże.

http://img.photobucket.com/albums/v1...dryt/bazyl.jpg

mati sorcek 22-03-2005 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy
a mzoe mi ktos powiedziec w ktorej kopalni i na ktorym poziomie jest ta tabliczka? ;)

Ta tabliczka jest w kopalni W kazo (nie kolo kazo)

Abonn 22-03-2005 19:34

WIELKIE THX (Już zapędzam do Kaz żeby zrobić fotke)

:) :) :) :) :) :) :) :)

Podobno Bazyliszek jest 4x silniejszy od Demona
ALE BAJER

BĘDE SIĘ MIAŁ CZYM POCHWALIĆ !!!!!!!!!

THX THX THX THX

Makolo 22-03-2005 19:42

Ile ludzi tyle wersji :P
Ja slyszalem ze bazyliszek to qst , a on jest silniejszy o 2 razy od gs. zeby do niego dojsc trza uzyc parceli przy skalach.

Slyszałem także ze byl to qst ale zostal zablokowany

Nastepna wersja taka ze GM zrobily go dla jaj a potem przerobia w qst .

Inna wersja to taka ze ...Zaduzo tych wersji:D

U$er 22-03-2005 19:50

A może na bazyliszku trzeba użyc lusterka??(ma "use with")

Pacek 22-03-2005 20:01

Po pierwsze to taki temat już jest w dziale inne i nazywa sie basilisk ciąg dalszy czy coś takiego, w sumie to możecie sobie kombiowac jak chcecie ale i tak wam sie nie uda, ja uważam że tego questa jeszcze nie ma i możecie sie postrać i tak nic z tego nie bedzie, poza tym kto to wymyślił że bazol jest silniejszy od czego kolwiek a nie jest tylko na przyklad NPC, przecież jest wielu NPC którzy wyglądają jak potwory a nazywają sie inaczej (np. koleś sprzedający w venore mikstury, ewidentny nekros) przecież nikt tam nie był to z kąd wogule takie przypuszcenia.

co do kolesia z avatarem papierza radził bym ci go zmienić bo odwalasz lekką chamówe(moje osobiste zdanie)

Badzo 22-03-2005 20:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacek
co do kolesia z avatarem papierza radził bym ci go zmienić bo odwalasz lekką chamówe(moje osobiste zdanie)

To samo mialem mu powiedziec... Czlowiek, który tyle przeszedł ma teraz być pośmiewiskiem jakiegoś gówniarza??????Nie no sory, ale to jest juz przesada.... Do tej pory widzialem 3 osoby z avatarami Papieża... Eh...Ah ta dzisiejsza mlodziez...Sam jestem mlodziez ale bylem wychowany w katolickiej rodzinie i tam sie takiego czegos nie dopuszcza...

Vermyn 22-03-2005 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abonn

ALE BAJER

THX THX THX THX

Lol, a skad ty to mozesz wiedziec, jak raczej nikt go nie zabil? -.-

Andrea 22-03-2005 21:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Abonn

ALE BAJER

THX THX THX THX

Będziesz mógł się pochwalić taką samą fotką jaką zamieścił Raul (też mam taką :) ).A do bazyla się nie dostaniesz bo nikt nie wie jak to zrobić.

@off topic
Temat można zamknąć, bo odpowiedż na pytanie padła, a zaczyna się robić śmietnik.

slammer 23-03-2005 08:26

ehh, wszyscy proboja znalezc dziure w kopalniach itp. a ona moze byc np. na powierzchni i przechodzic przez kilka pieter (jak sie idzie na demon helmet questa jest taka dziura). w jednej ksiazce pisalo, ze krasnoludy wykopaly taka gleboka dziure, wiec...

ciemne dropsy 23-03-2005 09:12

8o 8o 8o 8o To ja o czyms nie wiem? Gdzie sa te kopalnie W kazoo? 8o

Arthus Drag'Tail 23-03-2005 09:18

@ topic:

Temat o bazyliszku znajdziesz w dziale inne, wiec po co tu pisac?

BTW. Troche te twoje tlumaczenia inne niz wedlug mnie powinny byc.

Dzisus^^ 23-03-2005 10:29

npc

ja powiem tylko tyle ze ten bazyliszek to snake ktory nazywa sie bazylisk i to jest npc bo dzisiaj tam bylem go zobaczyc i dalem na niego atak i cos takiego:
You may not attack this person
wiec to npc.
mozliwe jest ze jak sie do niego dostanie to on daje klucz do skarbca

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:28.