![]() |
n00b'y
Zawsze mnie zatsanawiało czemu ludzie mówią do każdego gracza który ich wkurzy ty n00bie :baby: To jest czysta niewiedza słownictwa ze strony mówiących n00b. U większości przypadków słyszę to z ust Polaków teraz definicja słowa n00b-person who is newbie and don't want to learn more osoba która jest początkującym i nie chce się uczyć więcej. Nawet mniej do mnie irytuje, jak przesune jakiegoś typa i on do mnie powie "vo ca care eh filcho da puta" niż Polak wyp*****dalaj ty n00bie bo zara Ci j**ne. To by było na tyle przemyślcie to co poniektóży i wielka prośba do administratorów nie tolerujcie takiego wyzywania i krytykowania na tym forum =/
|
noob to jest po tibijsku złodziej/oszust nie wiem jak to powiedzieć a newbi to ktoś kto sie uczy dopiero jak co poprawcie mnie bo dobrze posta nie zrozumiałem
|
Heh, w sumie masz racje, ale co da napisanie takiego tematu? Nooby były, są i będą jeszcze długo...
|
widze że nie zrozumieliście o co chodzi newbie to jest początkujący ale n00b to taki newbie co więcej sie nie chce uczyć i pozostaje tym newbie na zawsze i zlodziej to zlodziej oszust to oszust :p i właśnie n00bem można nazwać takiego który nazywa innych n00bami przecież jkanie któży wysyłają tu screeny że biega do 50levelu ktoś na cyclopach to nie śmieją się że on n00b ale jak już ktoś zapyta o coś to odrazu wszyscy "ale n00b przecież to logiczne"
|
do czego to doszlo, zeby ktos wymyslal definicje nooba B)
|
Wymyślał? Przecież ta definicja jest już od dawna w większości gier sieciowych. Noob to taki, co nie wie, ale manuala nie przeczyta, woli męczyć o info kolegów z teamu. W tego typu grach "takich noobów" jak w tibii nie ma, bo na każdym serwie jest ADMIN i rozdaje kicki/bany wszystkim, co sprawiają kłopoty. (taki GM to jest jak UFO - wszyscy o nim słyszeli, ale nikt go jeszcze nie widział ;))
|
@KuVe:
Dla mnie to proste: Noob jakby nie patrzec jest w Tibii juz wyzwiskiem. Kiedy chcesz kogos zdenerwowac uzywasz wyzwiska - wiec malolaty pisza nOOb i sie ciesza, ze ten po drugiej stronie juz sie zdenerwowal... dziecinne podejscie;) |
Po prostu tak się utarło że ludzie mówią ty noobie zamiast krzyczeć ty prostaku, niegrzeczny graczu który wrzuca śmieci do mojego domku 8o . Co do rozumienia to odnosze wrażenie że niektórzy niekapują co to jest noob, np taka sytuacja:
X-hej ale masz duży lvl napewno masz fajne itemki daj coś plz Y- Sorry niemam czasu X-Co? dla Polaka niedasz ty NOOBIE X( ty ***a** ******** **** ***** itd. 8o |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:54. |