![]() |
Uwaga
Dzisiaj w programie Uwaga tematem były "Dzieci Bezrobocia". Program był poświęcony dzieciom, których rodzice nie mają pracy. Była przedstawiona jedna rodzina. Najstarszy z synów zarabiał pieniądze ..
"(...)Najstarszy z braci postanowił sam zarabiać pieniądze. Jest maniakiem komputerowym i każdą wolna chwilę spędza w kawiarence internetowej. Buduje wirtualnych bohaterów, których sprzedaje na allegro. - Postać kosztuje 60 zł – mówi, ale inne produkty potrafią mieć wyższe ceny.(...)" Oczywiście wiadomo o jaką grę chodzi. Chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na tem temat. Z jednej strony rodzina jest biedna i potrzebują pieniędzy, ale z drugiej strony tworząc postać akceptujesz regulamin, który mówi, że sprzedawanie postaci oraz sprzętu jest zabronione. Czyli niejako oszukuje. Jakie jest wasze zdanie ? Pełny artykuł znajdziecie pod tym adresem: http://uwaga.onet.pl/1221703,archiwum.html |
chlopak nie ma co do ust wlozyc... dobrze robi ze pomaga rodzicom w utrzymaniu rodziny... bylbym dumny z takiego syna (nawet jesli to jest lamanie zasad gry)!!!!!!
|
Chodzi tu o brak pieniędzy. To tak jak "niema pieniędzy bo pije", picie pochłania pieniądze i jest uważane przez ogół społeczeństwa za złe. Tak i handlowanie charami w Tibii jest uznawane za złe(ale z pieniędzmi jest odwrotnie). Niektórzy zarabiają na utrzymanie gorzej(sprzedają narkotyki, robią czarne interesy). Uważam że sprawa jest przykra :(. Opinie będą podzielone. Z jednej strony "Jakoś musi zarobić na chleb" z drugiej strony "Ale to jest sprzeczne z regulaminem ! " tak jak z alkoholem(no może niezbyt szczęśliwe porównanie :P).
Sam jestem ciekaw co wy o tym myślicie. Wypowiadajcie się. |
Ma wybor: Jesc lub przestrzegac zadad tibi. Co ty bys wybral?
|
Moglby roznosić ulotki, rozdawać gazete, sprzątać, cokolwiek. Zadna praca nie chańbi. Pozatym to tania sensacja, mam to gdzieś.
p.s ciekawe czy czyta to forum :> |
chłopak z rodzinka nie ma co jeść wiec wydaje troche kasy na kawiarenke i robi postać by zarobić na chleb dla rodziny. niby robi to niezgodnie z prawem tibii ale przynajmniej ma co jeść.
|
Cytuj:
|
Zanim zrobi postac na odpowiednim poziomie i bedzie mogl ja sprzedac za 60 zlotych to wyda X razy wiecej na sama kawiarenke <lol>
|
@Pebe: CO ON NIBY UKRADL???!!! PRZECIEZ SAM TE POSTACIE "TRWORZY"!!
|
Cytuj:
Co do konkretnego przypadku to jakby na to nie patrzeć (zapomnijmy o sytuacji rodzinnej na chwilę) to jednak oszukuje. Moim zdaniem nie wszystko i nie zawsze można/powinno się usprawiedliwiać brakiem pieniędzy. BTW. Nie myślcie sobie, że jestem jakimś potworem. Staram się rozkręcić dyskusję. Reportaż Uwagi moim zdaniem jest mocno przesadzony. W jednym momencie był pokazany owy chłopak siedzący w domu (chyba, napewno nie była to kawiarenka internetowa) przy całkiem nieźle wyglądającym kompie. Nie ma czego do ust włożyć ale kompa mają ? (moge się mylić) ... Chciałbym aby ktoś na so popatrzył też z drugiej strony a nie tylko jacy to oni biedni są ... |
Ciekawe ile on ma z tego zyku?
Caffe 3zl/h na facc 60lvl nabic to troche trwa, watpie czy on ma z tego jakikolwiek zysk |
Sprzedawanie postaci jest nieetyczne. Koniec.
|
Tez to wczoraj ogladalem, jego postac nazywa sie prawdopodobnie "Demon".
Wracajac do tematu, to jednak oszukuje... Ale oszukuje bo musi (?). Chociaz jak powiedzial Dobo, moglby poroznosic ulotki czy cos... |
A skad wiecie za akurat o Tibie chodzi.
Moze to jakas inna gra, jest sporo bezplatnych gier online |
Cytuj:
W TV bylo pokazane, jak biega po Tibijskiej ziemi. :) EDIT: Literowka. ;s |
Cytuj:
Żadna praca nie chańbi on może wybrał tą "pracę". Przecież jest maniakiem komputerowym. Jest to łamanie zasad, ale może najlepiej wychodzi mu zarabianie na chleb na tym? |
A ja wybiore rabowanie i kidnaperstwo, w koncu zadna praca nie hańbi, co nie? A całkiem dobrze mi się wiedzie...
|
Jak ci to dobrze wychodzi i chcesz tego to czemu nie? Jemu może to nie wychodziło. Jak byś bił tak szybko lvl jak on (nie mówie że nie potrafisz)
i by ci sie to opłacało to nie zrobił byś tego na jego miejscu? |
Nie wiem, nigdy nie byłem w takiej sytuacji i mam nadzieję że nie będę musiał być...
|
i ci tego nie życze
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:31. |