Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Position: God, Bluźnierstwo? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30750)

kaczi 28-03-2005 20:46

Position: God, Bluźnierstwo?

Witam! Chciałbym wam przedtawić jeden problem ( Ile ja już tych błędów CipSoftowi wytykam :)) A zatem to, za kogo oni się uważają. Otóż uważają się oni za Boga, co jest trochę moim zdaniem nie wpożądku. Czyli mogą do siebie mówić " Jestem Bogiem"? Jeśli tak to jest to trochę nie wpożądku, uważam to za bluźnietstwo. Zrozumiałbym, kiedy naprzykład napisaliby " God of game". Ale najlepiej by było, gdyby wogóle z nazwy pozycji wykreślili słowo God. Nie wiem czym bo to mogli zastąpić, ( Nie jestem doskonały)

PS do modków: Czy będzie robiony konkurs na moderatora? Jak tak to kiedy? Można wiedzieć?

Pozdrawiam
Kaczi

kierki11 28-03-2005 20:51

Mi tez to nieodpowiadalo, ale cuz trzeba sie z tym pogodzic.
Moze kiedys zmiena to na "God of the game", ale to jest watpliwe...

NCrash 28-03-2005 20:54

Nom! Powinien byc God of Game! Dobra uwaga! Z drugiej strony to chyba oczywiste ze god to oznacza god of game! Ale jak jakis gosc bedzIe nowy gral to moze sie wkurzyc!

Jestem 1-szy! Hahahha! ME EVUL :evul: ME RULEZZ xD

NCrash 28-03-2005 20:54

[quote=NCrash]Nom! Powinien byc God of Game! Dobra uwaga! Z drugiej strony to chyba oczywiste ze god to oznacza god of game! Ale jak jakis gosc bedzIe nowy gral to moze sie wkurzyc!

kaczi 28-03-2005 21:20

Up:
Po pierwsze: Pierwszy nie byłeś ( Chociaż nie wiem co Ci to dałoby)
Po drugie: Trochę Ci nie wychodzi cytowanie.

Ale ważne że mnie popierasz. ;)

Aversin 28-03-2005 21:22

Co ma piernik do wiatraka ?
Dla jednych Bogiem może być Chrystus, dla jednych Szatan a dla innych sokowirówka. Można mieć jednego Boga a można mieć ich 40. Nie możesz innym narzucać swoich poglądów. Jak ktoś sobie wymyśli, że jego Bogiem będzie Tibia to jego wola :P Wolnośc wyboru religii i my jako polski bardzo tolerancyjny naród powinniśmy to tolerować. Inna sprawą jest fakt, że wiadomo do czego ta postać służy i czym się zajmuje. Wiadomo, że jest to bustwo w grze i nikt nigdy nie twierdził inaczej. Czy widziałeś aby ktoś z taką pozycją twierdził, że jest jedynym Bogiem, namawiał do czegoś, tworzył sekty ? Moim zdaniem przesadzacie i czepiacie się nie ważne o co .. byle się przyczepić.

Matek 29-03-2005 07:44

Jak by nie patrzec CIPowie w Tibi SĄ bogami - moga cie zabic badz nagrodzic. Nie sadze jednak zeby wywyzszali sie nad poziom Szefa, ale w grze moga sie za nich uwazac:) Zreszta takie mieszanie reala z gra moze byc bardzo bolesne.

Hmm.... po swietach jeszcze nie moge normalnie myslec. Grą, gra, grę - jaka roznoca??

Helixaw 29-03-2005 07:50

Wszystko jest ok, cipowie sa bogami tibii. Moga wszystko widziec, wszedzie wejsc, kazdego zabic, wyslac na wiecznosc do piekla (ban), itp. W koncu to oni stworzyli tibie i oni sa w pewnym sensie jej bogami.

Dan the Automator 29-03-2005 08:21

ROTFL! No to sie usmiałem! Większych problemów to nie macie? ;-)

Ja na szczęście nie mam niczego co mnie ogranicza, nawet jakichś zapyziałych Tibijskich bogów ^.^

$corcerer 29-03-2005 10:16

Może zaczniesz rozróżniać RL od gry?

@Dobo:
Jest całkiem sporo takich rzeczy, ale to przy innej okazji :>

roland 29-03-2005 11:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Witam! Chciałbym wam przedtawić jeden problem ( Ile ja już tych błędów CipSoftowi wytykam :)) A zatem to, za kogo oni się uważają. Otóż uważają się oni za Boga, co jest trochę moim zdaniem nie wpożądku. Czyli mogą do siebie mówić " Jestem Bogiem"? Jeśli tak to jest to trochę nie wpożądku, uważam to za bluźnietstwo. Zrozumiałbym, kiedy naprzykład napisaliby " God of game". Ale najlepiej by było, gdyby wogóle z nazwy pozycji wykreślili słowo God. Nie wiem czym bo to mogli zastąpić, ( Nie jestem doskonały)

PS do modków: Czy będzie robiony konkurs na moderatora? Jak tak to kiedy? Można wiedzieć?

Pozdrawiam
Kaczi

Po pierwsze, jeśli twoja religia Ci zabrania to nie graj -,-
Po drugie, konkurs na modków będzie, ale dopiero jak tacy jak Ty, którzy ciągle się pytają kiedy będzie wyemigrują bo inaczej by zaspamowali temat...

Sierput 29-03-2005 14:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi

Pozdrawiam
Kaczi

Są różne instytucje skupiające podobnych oszołomów... Zamiast grać w Tibię, zapisz się do Młodzieży Wszechpolskiej (tam bogiem jest Romek G. i jego tatko), albo fanclubu pewnego radia za którym nawet nie przepada osoba tak religijna jak nasz były prezydent. A poza tym, to słowo BÓG ma znaczenie uniwersalne. Bogiem jest Budda, Mahomet, Chrystus....

kaczi 29-03-2005 14:27

Dobra przyznaje wam rację, może za bardzo się czepiam ( Na pewno ;))
Prosiłbym modków o zamknięcie tematu,
bo już żaden post niczego nowego nie wnosi.

Uświadomiliście mi,
Opierniczyli za temat ;)
Więc możnaby już zamknąć?

Wufei 29-03-2005 15:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83
Co ma piernik do wiatraka ?
Dla jednych Bogiem może być Chrystus, dla jednych Szatan [...]

mówiąc dla jednych bogiem może być szatan masz na myśli satanistów? hehe... bo to nie jest tak jak wy myślicie, sataniści nie uważają za swojego boga szatana, potępiają go, sataniści dążą do samozadowolenia ;) sprawdź www.satan.pl hyrhyrhyr.. tak samo jak składanie ofiar dla szatana, to jest tylko stereotyp satanisty.

@TOPIC: dla mnie to raczej bluźnierstwo nie jest, ja sobie moge napisać na czole jestem bogiem muszli klozetowej, i co też uważasz to za bluźnierstwo?
Rydzyk się znalazł...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
ROTFL! No to sie usmiałem! Większych problemów to nie macie? ;-)

zatwardzenie jest większym problemem, czy to znaczy ,że odrazu trzeba temat zakładać hehe :P ? z takimi problemami (jak w temacie) to sie raczej z kolegami na gg rozmawia ^.- (btw zatwardzenie zaliczam do spraw prywatnych hehe)... a co ma piernik do wiatraka B) ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:30.