Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Tworzymy liste Bugow w TIBI. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=30847)

Wordi 29-03-2005 17:08

Tworzymy liste Bugow w TIBI.

Gram juz w Tibie dosc spory kawalek czasu. Od czasu do czasu dowiaduje sie o bugach(bledach-wpadkach-tylnich wejsciach)w TIBI. A ze za kazdym razem slysze co nowsze wersje postanowilem prosic was graczy o wypisanie i opisanie na czym polegal ow bug i czy jest on nadal czy juz zostal zablokowany-naprawiony.

Bug Teleportu. Dzieki pomocy np. 2 graczy mozna teleportowac sie do swiatyni swego miasta.
Bug spania. Tracimy Pacc a do poki sie nie zalogujemy na ow postac spi ona nadal w domu chodziasz klikajac look pokazuje nam ze domek jest nie zamieszkaly.
Bug w platnosci. O tym nie wiem nic procz tego ze byl.

Wiecej bugow to nie jestem pewny ich wiarygodnosci i nie podaje ich by sie nie osmieszac :D

Teraz wasze zadanie dodac tu nowe :)

Nie wszystkie bugi sa usowane ze wzgledu na mala szkodliwosc w Tibi ...

Vashresamunuh 29-03-2005 17:23

Slyszalem o bugu ktory byl kiedys, b. dawno temu, pozwalal na kupowanie PACC za darmo, ale nie wiem na czym polegal ;)

Afinor 29-03-2005 17:35

Bug ze spaniem i byciem online.

Tony ^^ 29-03-2005 17:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Afinor
Bug ze spaniem i byciem online.

Już niema tego Buga...
A za pacc za friko, klientka zgłosiła i dostała Golden Boots na Nova :)

Aversin 29-03-2005 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wordi
Bug Teleportu. Dzieki pomocy np. 2 graczy mozna teleportowac sie do swiatyni swego miasta.

Nie wiem czemu to nazywacie bugiem. To jest lepsze lub gorsze rozwiązanie problemu. Jak waszym zdaniem powinno to zostać rozwiązane ? Gdy jeden gracz zostanie zablokowany tak w depo i da loga .. po czym będzie chciał się wlogować a depo będzie zajęte i zablokowane tak jak do teleportu to co waszym zdaniem powinno się dziać ?
1) Powinien się pojawić na drugim graczu i mieć możliwość grzebania mu w skrzynce w depo ?
2) Pojawiałby się za graczami blokującymi pola. No ale np. gdyby wylogował się w bezpiecznym miejscu na spawnie jakimś a po wlogowaniu zostałby przesunięty gdzieś gdzie już nie jest bezpiecznie ? Wiadomo kolejka dla FACC więc gracz nie zawsze jest przy kompie w momencie wlogowania więc mógłby nawet nie wiedzieć co, gdzie i kiedy go zabiło.
Jak dla mnie CipSoft w taki sposób sobie poradził z tym problemem i nie jest to bug a celowe działanie. To niestety gracze robią z tego zły użytek.

Anclen 29-03-2005 17:54

Ostatnio bug z robieniem 2M expa w 1h.
Bug z ropaniem baga.

Nie jestem pewny ale chyba jeszcze jest bug(nadal), że po skończeniu pacca ubranko paccowskie zostaje aż do zmiany (nawet po skończeniu pacca)

sir Tifejo 29-03-2005 18:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anclen
Ostatnio bug z robieniem 2M expa w 1h.

To juz zostało rozwiazane.

Cytuj:

Bug z ropaniem baga.

To tez

Cytuj:

Nie jestem pewny ale chyba jeszcze jest bug(nadal), że po skończeniu pacca ubranko paccowskie zostaje aż do zmiany (nawet po skończeniu pacca)

Wiec jak nie jestes pewny to nie pisz ;) nie ma takiego buga.
@Down:Nie, nie ma, chyba ze tylko niektore ("wybrane":D] osoby tak maja, ja nie mialem.

Xan Arcanist 29-03-2005 18:09

Ten z outfitem PACCa chyba ciągle jest

Aversin 29-03-2005 18:20

Moim zdaniem niektóre "bugi" znalezione przez was w grze nadal są tylko dlatego, że mają małą szkodliwość. Robienie 2M expa w godzine a premium outfit na faccu to inna sprawa. Trzeba mieć jakieś priorytety.

MatKus 01-04-2005 11:17

Jeden z djinnów mówi, że cośtam skupuje, a jak mu mówisz "sell cośtam" to mówi, że on tego nie skupuje
na Ankrahmun jest npc, co sprzedaje czary druidom. Mówisz "Buy Ultimate Healing Rune" a on do ciebie, że nie jestes ranny i on cie nie uleczy.
Po zdobyciu 8 poziomu dostajemy informacje, że mozna wybrać jedną z 4 profesji, a opisane są tylko 3 (sorc jest ściśle tajny ;) )

A'propos teleportu, to jest to tzw. game weakness, czyli słabość w grze.

Znam jeszcze conajmniej 2 inne błędy, o których wolę tutaj nie pisać, bo za dużo osób zaczęło by korzystać z nich :)

M@NieK 01-04-2005 11:20

White Skull w temple ;]

Elenus 01-04-2005 11:54

Oba dijiny, które skupują od ciebie itemy są niebieskie.
Czyli jak wykonamy Green dijin questa i tak selluje blue dijinowi ;)

Myśle, że bugiem jest to, że np. Ktos przypływ statkiem w miejsce stojącego tam wcześniej goscia i staje "za nim", tamten sie nie może uhać.

Toowreck 01-04-2005 13:17

...

co do teleportu to chyba jednak jest to bug.
na forum pisano ze ktos dostal bana za : "teleport plx" bo gm byl online
ban z powqodu wykorzystywania bugow gry. tak pisano na tym forum

luzik 01-04-2005 13:37

bug z outfitem paccowskim jest moj kolega wczoraj stracil pacca a nadal ma outfit :)

wordiemu chodzilo o wymienienie bugow ktore byly tez kiedys dlatego glupie jest pisanie "juz tego niema"

niedawno byl bug z tapestries ze mogles z czjegos domku ze sciany zdjac ale bedac na zewnatrz sam zaje*** 3 takie sztuki :P

ciemne dropsy 01-04-2005 13:55

Dawaj czadu matkus i pisz wszystkie :D MATKUS MATKUS MATKUS :D

To nei bug ale duzo graczy z tego korzystalo a mianowicie blokowanie gsa energy bomba

Rybzor 01-04-2005 14:02

Gram na galanie i 2 dni temu koles mi powiedizal ze mu z rotow w Ab wylatuja zajefajne rzeczy takie jak DSm czy Fs, ale jakos mu ne uwierzylem ;D

PiXik 01-04-2005 14:36

Train na exit.atakujesz kogoś masz walkę potem atakujesz ghula dajesz exit druid atakuje ciebie+raty.mniej więcej takie coś trenisz aż do sejva.
Drugi bug.Na pohu gdy jest dużo ciał wyskakuje critical error tibii. najczęściej w gs hole.to samo na pohu pojawiają się frezzy gdy jest za dużo ciał.
aaa no i uh trap.schodzisz gdzieś gdzie nie ma rope place schodzi na ciebie koleś nie możesz się ruszać i padasz :D palladyni druidowie i sorcowie mogą używać exura vita.jednak uh działa na ostatnim który wszedł

Ka sia czek 01-04-2005 14:46

Ze przy atakowaniu kogos dajac exit dalej sie jest w grze to raczej nie bug ;>. Niedoszli pk ktorzy zle wybrali ofiary mogli by tak sobie z gry wychodzic majac battel ;o. Lub na redzie huncac na czyms exit i po sprawie ...

@Ryba-knight

Imposible ;].

PiXik 01-04-2005 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ka sia czek
Ze przy atakowaniu kogos dajac exit dalej sie jest w grze to raczej nie bug ;>. Niedoszli pk ktorzy zle wybrali ofiary mogli by tak sobie z gry wychodzic majac battel ;o. Lub na redzie huncac na czyms exit i po sprawie ...

@Ryba-knight

Imposible ;].

lolll.to jest bug ;/ i za używanie tego dostaje się bana game weaknes :|nie wiem czy nadal działa bo qmpel treni na makro już

Genetic'int 01-04-2005 19:36

SKull w housie

NAdal jest bug z white skullem w twoim housie, zaatakuj ofiare i masz skulla ta osoba nie moze sie ruszac przez 1,50min wtedy ty wchodzisz do domku (koniecznie twoj)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:35.