![]() |
Tworzymy liste Bugow w TIBI.
Gram juz w Tibie dosc spory kawalek czasu. Od czasu do czasu dowiaduje sie o bugach(bledach-wpadkach-tylnich wejsciach)w TIBI. A ze za kazdym razem slysze co nowsze wersje postanowilem prosic was graczy o wypisanie i opisanie na czym polegal ow bug i czy jest on nadal czy juz zostal zablokowany-naprawiony.
Bug Teleportu. Dzieki pomocy np. 2 graczy mozna teleportowac sie do swiatyni swego miasta. Bug spania. Tracimy Pacc a do poki sie nie zalogujemy na ow postac spi ona nadal w domu chodziasz klikajac look pokazuje nam ze domek jest nie zamieszkaly. Bug w platnosci. O tym nie wiem nic procz tego ze byl. Wiecej bugow to nie jestem pewny ich wiarygodnosci i nie podaje ich by sie nie osmieszac :D Teraz wasze zadanie dodac tu nowe :) Nie wszystkie bugi sa usowane ze wzgledu na mala szkodliwosc w Tibi ... |
Slyszalem o bugu ktory byl kiedys, b. dawno temu, pozwalal na kupowanie PACC za darmo, ale nie wiem na czym polegal ;)
|
Bug ze spaniem i byciem online.
|
Cytuj:
A za pacc za friko, klientka zgłosiła i dostała Golden Boots na Nova :) |
Cytuj:
1) Powinien się pojawić na drugim graczu i mieć możliwość grzebania mu w skrzynce w depo ? 2) Pojawiałby się za graczami blokującymi pola. No ale np. gdyby wylogował się w bezpiecznym miejscu na spawnie jakimś a po wlogowaniu zostałby przesunięty gdzieś gdzie już nie jest bezpiecznie ? Wiadomo kolejka dla FACC więc gracz nie zawsze jest przy kompie w momencie wlogowania więc mógłby nawet nie wiedzieć co, gdzie i kiedy go zabiło. Jak dla mnie CipSoft w taki sposób sobie poradził z tym problemem i nie jest to bug a celowe działanie. To niestety gracze robią z tego zły użytek. |
Ostatnio bug z robieniem 2M expa w 1h.
Bug z ropaniem baga. Nie jestem pewny ale chyba jeszcze jest bug(nadal), że po skończeniu pacca ubranko paccowskie zostaje aż do zmiany (nawet po skończeniu pacca) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Down:Nie, nie ma, chyba ze tylko niektore ("wybrane":D] osoby tak maja, ja nie mialem. |
Ten z outfitem PACCa chyba ciągle jest
|
Moim zdaniem niektóre "bugi" znalezione przez was w grze nadal są tylko dlatego, że mają małą szkodliwość. Robienie 2M expa w godzine a premium outfit na faccu to inna sprawa. Trzeba mieć jakieś priorytety.
|
Jeden z djinnów mówi, że cośtam skupuje, a jak mu mówisz "sell cośtam" to mówi, że on tego nie skupuje
na Ankrahmun jest npc, co sprzedaje czary druidom. Mówisz "Buy Ultimate Healing Rune" a on do ciebie, że nie jestes ranny i on cie nie uleczy. Po zdobyciu 8 poziomu dostajemy informacje, że mozna wybrać jedną z 4 profesji, a opisane są tylko 3 (sorc jest ściśle tajny ;) ) A'propos teleportu, to jest to tzw. game weakness, czyli słabość w grze. Znam jeszcze conajmniej 2 inne błędy, o których wolę tutaj nie pisać, bo za dużo osób zaczęło by korzystać z nich :) |
White Skull w temple ;]
|
Oba dijiny, które skupują od ciebie itemy są niebieskie.
Czyli jak wykonamy Green dijin questa i tak selluje blue dijinowi ;) Myśle, że bugiem jest to, że np. Ktos przypływ statkiem w miejsce stojącego tam wcześniej goscia i staje "za nim", tamten sie nie może uhać. |
...
co do teleportu to chyba jednak jest to bug.
na forum pisano ze ktos dostal bana za : "teleport plx" bo gm byl online ban z powqodu wykorzystywania bugow gry. tak pisano na tym forum |
bug z outfitem paccowskim jest moj kolega wczoraj stracil pacca a nadal ma outfit :)
wordiemu chodzilo o wymienienie bugow ktore byly tez kiedys dlatego glupie jest pisanie "juz tego niema" niedawno byl bug z tapestries ze mogles z czjegos domku ze sciany zdjac ale bedac na zewnatrz sam zaje*** 3 takie sztuki :P |
Dawaj czadu matkus i pisz wszystkie :D MATKUS MATKUS MATKUS :D
To nei bug ale duzo graczy z tego korzystalo a mianowicie blokowanie gsa energy bomba |
Gram na galanie i 2 dni temu koles mi powiedizal ze mu z rotow w Ab wylatuja zajefajne rzeczy takie jak DSm czy Fs, ale jakos mu ne uwierzylem ;D
|
Train na exit.atakujesz kogoś masz walkę potem atakujesz ghula dajesz exit druid atakuje ciebie+raty.mniej więcej takie coś trenisz aż do sejva.
Drugi bug.Na pohu gdy jest dużo ciał wyskakuje critical error tibii. najczęściej w gs hole.to samo na pohu pojawiają się frezzy gdy jest za dużo ciał. aaa no i uh trap.schodzisz gdzieś gdzie nie ma rope place schodzi na ciebie koleś nie możesz się ruszać i padasz :D palladyni druidowie i sorcowie mogą używać exura vita.jednak uh działa na ostatnim który wszedł |
Ze przy atakowaniu kogos dajac exit dalej sie jest w grze to raczej nie bug ;>. Niedoszli pk ktorzy zle wybrali ofiary mogli by tak sobie z gry wychodzic majac battel ;o. Lub na redzie huncac na czyms exit i po sprawie ...
@Ryba-knight Imposible ;]. |
Cytuj:
|
SKull w housie
NAdal jest bug z white skullem w twoim housie, zaatakuj ofiare i masz skulla ta osoba nie moze sie ruszac przez 1,50min wtedy ty wchodzisz do domku (koniecznie twoj)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:35. |