![]() |
Ghostship?
Gdy se patrzyłem na mapke na tibia.pl zauważyłem nad piramidą minotaurów jakiś ghostship...wiecie coś na ten temat? może jak tam się dostać? albo jakie są tam potwory,rzeczy,skarby? piszcie co myślicie!
|
Użyj opcji SZUKAJ X( X( X(
|
Odpowiedź
hmm.. Tam znajduja sie ghosty i vampiry. Jak sie do niego dostać?! ehm. Musialbys troche stracic kasy. Przy kazdym plynieciu do daraschii lub ankrachmun kapitan muwi ze mozesz trafic na ghost schip :/. Dając ""yes"" przeplywasz do miasta, ale mozliwe jest ze nie doplyniesz na wyspe tylko osiądziesz na "statku duchów".
|
To proste. Wystarczy w nocy (jak jest ciemno w tibi) popłynąć na darashie. ja tam trafiłem dwa razy. Raz dedłem i raz nie dedłem bo miałem uhy (byłem tam palkiem lvl 10).
|
Hmm...Ostatnio zauważyłem, że najczęściej można sie dostać na Ghost Ship w nocy - prawdopodobnie ok. 24:00 (w Tibii 0:00). Musisz nosić ze sobą zegarek =P Co do tego pewien nie jestem, ale kolega mówił, że w jego przypadku to podziałało.
|
Cytuj:
|
a jak mozna wyjsc z tego ghost ship?
|
Musisz przebiec na drugi koniec statku do teleportu. Jak masz farta to dobiegniesz ;)
|
wlasnie tak po zmroku mozna sie tam dostac ale ja nigdy tam nie trafilem bo w venore nie mieszkalem z pacc ani nie bylem z pacc a na dare to ja lece dywanikiem. noo... chyba ze z ank:P.
POTWORY: na powieszchni sa chyba ghule skele(?) i boidajże ghousty a na spodzie to masakra :P. POWROT: za pomoca teleporta ktory na tym statku jest. |
Cytuj:
Ze co? Napisz to jeszcze raz, bo nic nie rozumiem @topic: Jest to statek widmo, mozesz tam napotkac duchy, ghule, szkielety... Z tamtad mozna wyjsc teleportem, ktory sie znajduje na statku obok. To chyba tyle. Edit: Literowka. |
na górze ghost, na parterze skele i ghuls na dole nie wiem bo nie byłem ;]. Wyjść z tamtąd można przez teleport kóło ghosta.
|
Cytuj:
tylko z darsashi do venore i na odwrot do ankrahmun nie ma zagrozenia ze wplyniesz |
1. Na ghoust ship mozna sie dostac jedynie z Venore na Darashia, jesli juz plyniezs do ankh to sie nie da.Spowrotem tez jest bezpiecznie, tzn. nie da sie na niego wpasc/
2. Na powierzchni sa 3-4 gholue (nie naraz) i 5-6 skeletow. Przy teleporcie jest ghost pojedynczy. Pod pokladem od startu DS i 3 Vampy dalej nie wiem. 3.Nie wiem jak jest z tym zmrokiem ale wydaje mi sie ze to tylko losowe czy na ghoust ship sie wpadnie... 4.Wchodzacz w portal ladujesz na darashi tak jakbys nie wpadl. To chyba tyle :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:29. |