Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Powolny trening (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=31326)

Thunder87 05-04-2005 15:56

Powolny trening

Nie wiem dlaczego, ale trenuje około 2 razy wolniej niż jest to podane w kalkulatorze skilli.

Z 49 na 50 axe nabijałem ponad 2 godziny, gdzie według jednego kalkulatora powinno być 1h8min, a wg drugiego 1h20min.

Trenuje hand axem, na full def, na rotwormach. Blood hita zadaje co około 5-15 uderzeń (a przecież wystarcza raz na 30 uderzeń żeby poprawnie axe róśł).

Ile trenowaliście z 49 na 50? Około godziny, czy tak jak ja ponad 2?

Co może być nie tak i od czego to może zależeć :|
Jeśli kalkulatory mówią prawdę to ja połowe czasu marnuje.

edit: 1 rotworm wystarcza na jakieś 8-9 minut treningu.

orgizz 05-04-2005 16:00

wez pod uwage ze roty gina i musisz je lurowac to zajmie chwile czasu a jeszcze czasem nie zadasz blood hita wtedy kiedy trzeba :P
chcialbym rowniez zaznaczyc zebys nie kierowl sie kalkulatorami skilli,
system tibijski polega na ilosci uderzen a nie czasie dokladny opis znajdziesz w poradnikach

Thunder87 05-04-2005 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez orgizz
wez pod uwage ze roty gina i musisz je lurowac :P

respawnują się zanim zdąże je zabić, a rot przychodzi do mnie sam po ~5 sek.

Sher Khan 05-04-2005 16:10

Mialem ten sam problem :/ Mam knighta 8lvl na valorii, skille 41/36. Chcialem ze by to bylo mniej wiecej rowno, ale sword coraz bardziej 'ucieka' mimo ze bije mnie dwoch przeciwnikow:/

Thunder87 05-04-2005 16:17

Ty masz inny problem człowieku... mi skille równo idą mam 50/49, tylko mam taki problem że trenuje 2 razy dłużej niż powinno być.
A ty powinienieś oprócz tego że atakują cie 2 przeciwnicy, to jeszcze jednego przeciwnika uderzać conajmniej 2 razy na minute.

Sher Khan 05-04-2005 16:18

1.wale czesciej niz 2 rzy na minute:/
2. a Ty myslisz ze jak dlugo mi ten shield wskakiwal?
/trenuje przewaznie z daggerem i wooden shield\

Thunder87 05-04-2005 16:21

:(

A może po prostu dużo expisz? Bo ja narazie tą postacią nie expiłem wcale :P
Bo jak się expi to shielding powoli idzie bo przeważnie atakuje się tylko 1 stworka.

kaczi 05-04-2005 16:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sher Khan
...trenuje przewaznie z daggerem i wooden shield...\

Może to właśnie jest ten powód?

Sher Khan 05-04-2005 16:27

Tzn. mam trenowac z knifem? Aha i nie expie. Na poczatku troche walilem w trole (ok. 50 % do 9l) ale pare razy zdechlem przez nobkow;P i wszystko sie wyrownalo - jeszcze jeden ded i 7 level.

kaczi 05-04-2005 16:34

Cytuj:

Tzn. mam trenowac z knifem?

Najlepiej by było.
Chociaż ja i trening to zupełnie inne światy, bo trenić nie cierpie.
Ale co nieco się na tym znam :P
( I wogóle piękny jestem :))

Down:
Nieee, trening jest be :P
Ja kiedyś treniłem, ale trenowałem tylko po 10min i już mi się odechciewało :P

Thunder87 05-04-2005 16:35

Co ty chcesz od treningu? To piękne jak skille rosną ;) Już drugi dzień po 8 godzin trenie :]

lukaszby 05-04-2005 16:46

Zgadzam się z Tobą...

...trenowanie na tibii jest najfajniejesze. Ja dotrenowałem mojego knighta do 64/61 (tak wiem marne - szczególnie jak na 20lvl;/) i postanowiłem zmienic serwer. Na nowym serwerze będe cały czas trenił, tak by przed 10 lvl mieć skile min. 65/65. Dopiero wtedy zaczne expic:D.

Na moim pierwszym serwerze (Galana) będąc na 10vl miałem już skile 55/52. Miło mi było jak chodziłem z two-handed swordem na minosy i ludzie podziwiali hity jakie im zadaje:). Teraz mam zamiar skupić się głównie na treningu, szybko zrobić skile i....:) (pewnie znowu sprzedam moją postać).

Pozdrawiam, Łukasz

Rybzor 05-04-2005 16:52

Z gory przepraszam za bledy ;)
Ja bym chcial opisać moj trening i mam nadzieje ze to komus pomorze w koncu nie mam tragicznej sytuacji skilowej:)
na poczatek jesli wiemy ze nic nam nie grozi(Pk itp) i treinmy z potworami to moze wziasc swoje najleprze itemy i najslabsza bron, ja ciwcze sowrdy to mam knife. potem idizemy na jakies miejsce, ktore zapewnia nam conajmniej 2 potwory na raz, bo wiadomo ze tarcza blokuje 2 potwory tylko a reszta atakuje tak jakby nie bylo tarcze, mozemy sobie zapewnic respa zeby bylo 2 potworki w jednej chwili, ale nie ejst to konieczne, tylko wtedy tracimy troche shieldingu. Najlepszy materialem dla mnie na trening t narazie roty w dwarfy, ale dwarfy lepsze bo maja wiecej hp, musimy pamietac takze jak pewnie wiecie aby dopasowac rodzaj ataku do swoich skili i broni, aby trafiac potwora conajmniej raz na minute, ja mam na full def (zielona tarcza) i mi to odpowiada na moich skilach. Nie wiem jak tam podaja te kalkulatory i inne bajery ale trenowalem ze 62 na 63 sworda w cos kolo 3 godzin, mysle ze nie ejst tragicznie i nie narzekam, chociaz pewnie da sie szybciej jakos...
mam nadzieje ze komus chociaz troche pomoze to co napisalem :)

Jadzia 05-04-2005 16:52

po pierwsze nie wierz nigdy kalkulatorom nie wiem na jakim skillu ale bylo ze leci 4h 18 min a mi lecialo przed 5h30min a lurowaac nie musialem. a mi wlecialo po okolo 1h45min.

8ukmacher 05-04-2005 16:57

ja ze skillami 53/51 biore short sworda i smigam na roty i dwearfy .. biore shorta bo daggera to raz na 100 razy uderze wieec jeszcze nie wystarczy .. dopiero na 60/60 jakos wezme sie za skillowanie knifem

Sher Khan 05-04-2005 16:57

Jest roznica czy trenuje shielding z ratami czy z minosami?

kaczi 05-04-2005 17:02

Cytuj:

Jest roznica czy trenuje shielding z ratami czy z minosami?

Tak, ponieważ minosy mają większe bloodhity. ( Pewnie się mylę, ponieważ jestem bardzo zaprawcowany :))

Sher Khan 05-04-2005 17:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaczi
Tak, ponieważ minosy mają większe bloodhity

ale jesli ani to ani to nie zadaje mi zadnych hitow?

Aversin 05-04-2005 17:36

Wy to macie dobrze :) ... Ja to potrzebuje około 50+ godzin treningu aby mi skill wskoczył :p

Sher Khan 05-04-2005 18:16

to masz 36955 level?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:20.