Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Skille (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=314)

Matises 15-09-2003 23:43

Skille

Mam pytanko jestem paladynem 8 level Skille cienkie bo 14/19 i jak trenować moge najszybciej praktycznie wszystko jak najszybciej i najlatwiej nie chodzi mi tylko o distance ale tez o sword i club
Z gory dzieki :)

:P Nie ma To jak SZkołA :P

Alchemiko 16-09-2003 06:49

Co do treningu:

- Distanc, Sword, Club, Axe i Shielding mozesz cwiczyz z jakims qmplem (on atakuje ciebie, a ty jego)
Co do takich treningow, to byly juz tutore na ten temat, wiec nie bede ich powtazal :-)
- Fisching trenujesz lowiac, im wiecej prob lowienia, tym wyzszy lvl
- Magic lvl trenujesz zuzywajac manne (na okreslony poziom, trzeba zuzyc pewna ilosc manny)

Chyba wszystko :-)

Spiegol 19-09-2003 11:25

Najlepiej z kumplem, gdzieś z boczku i trenujemy! On nawala ciebie a ty go :)

Phykson 19-09-2003 11:32

I żeby szybko skile rosły trzeba mieć najsłabszą broń i tarcze.

Bastien 21-09-2003 11:28

Skoro jesteś palladynem to po co ci skill shielding przecież luk jest 2reczny!chyba ze nie wiem po jakiego druta łaźisz ze zwykłymi broniami!!!NP.muj glupi kolega został palkiem a luku na oczy nie widzial i nie chce widzieć bo wlaczy w z bliska (LOOL)

lus3r 21-09-2003 12:58

shelding jest bardzo potrzebny wlasnie po to ze luk i kusze nosimy w doch rekach i nie mozna miec tarczy jak bedziesz mial shelding20 a distans60 to malo gdzie sie wybierzesz potwory ci bedol duzo zycia zabierac cwicz z jakims kumplem i wezcie 2 szczurki niech was bija :)

Kad 21-09-2003 13:07

Po co pakowi shielding dobry?

Palek to wbrew pozorom dobry bloker, mimo iz skill shielda rosnie mu troche wolniej od knighta to blokujac nie urzywa Uh tylko Exura Vita, co jest bardzo pomocne w polowaniach bo nie wydajesz niepotrzebnie pieniedzy na UHy, oczywiscie blokujac uhy trzeba zawsze miec, tak na wszelki wypadek.

Diamentowe Ostrze 21-09-2003 20:05

Kad a zablokujesz demona?? ablo wl?? jak one pizgaja czarami?? nie?? tak myslalem:) ablo jak idziesz po drodze do hero idziesz 1??? nie?? szkoda many na szmate??:Pheh
widzisz nie wszystko jest takie kolorowe w palku, nie masz many jestes died

Grzybek 22-09-2003 13:21

W kilku miejscach przeczytałem, że trenując skile trzeba miec jak najslabszą broń i tarcze. Rozumiem, że jak najslabszą bron (zeby nie zabić kumpla) ale po co najslabsza tarcze?

A trenując shilding na ratsach takze trzeba miec najslabsza tarcze?

Czy to cos daje jak trzymam w rekach 2 tarcze?

Abdul 22-09-2003 13:36

Mozesz chcesz trenowac cluba to dobrze sie trenuej z potworkami bijesz je z balance lub full def (zaly od broni)zeby tak bardzo slaob dostawaly

Mchl 22-09-2003 14:43

Co do sensu trenowanie shielda u palka, to ktos tu kiedys napisal, ze nawet bez tarczy polowa shieldingu liczy sie do obrony, czy jakos tak.

Matises 25-09-2003 21:31

ale gdzie z skillami takimi jak palek 24/24 dzieki serdeczne za mowe gdzie moge z takimi skillami isc :))

Eddie Rocketluncher 25-09-2003 22:01

SkillE

Co do skillów :))
Mam 53/38, 17 lvl i 10 magic lvl :D
I jestem pallkiem ofkoz!!!
Palki RuleZ

Mierzej 26-09-2003 00:04

Cytuj:

shelding jest bardzo potrzebny wlasnie po to ze luk i kusze nosimy w doch rekach i nie mozna miec tarczy jak bedziesz mial shelding20 a distans60 to malo gdzie sie wybierzesz potwory ci bedol duzo zycia zabierac cwicz z jakims kumplem i wezcie 2 szczurki niech was bija

Jak jesteś palkiem to co za różnic jaki masz shilding bo jak masz luk to nie trzymasz tarczy w ręce i wtedy ci ten skill nic nie daje!!! :]

Mchl 26-09-2003 09:41

Teraz potworki maj zwyczaj zmieniac cel. Lepiej zebys mial dobry shielding i kawalek tarczy ze soba, kiedy jakies bydle ominie blokera i pojdzie na Ciebie.

gargin 26-09-2003 17:43

poraz kolejny to pytanie sie powtaza.
palek nawet jak nie ma tarczy to uzywa polowe shieldinga i dlatego potrzebuje go cwiczyc.
wiec to chyba jest oczywiste, tymbardziej ze go tarcza nie chroni. czyli jaki wniosek?
duzy shielding zapewni mu ochrone zamiast tarczy

Kivman 27-09-2003 13:07

Cytuj:

Teraz potworki maj zwyczaj zmieniac cel. Lepiej zebys mial dobry shielding i kawalek tarczy ze soba, kiedy jakies bydle ominie blokera i pojdzie na Ciebie.
Musialbys byc bardzo blisko tego stworka czyli kolo stworka. Jak bedziesz dalej o jedno pole od tego stworka to cie juz nie bedzie bil.

BTW.
Cytuj:

Stqar Ancestor-8 level-Secura -Thais-Aktywne
Mysle ze nie potrenuje se z kolega, ale moze isc ciwczyc na trollach gdzies tak do 45 dista. (a dalej nie wiem bo nie gram na non Pvp ;])

Matises 29-09-2003 16:25

jak mam skille juz 35/28 to gdzie juz moge isc i mam 9 level :rolleyes:

piko 01-10-2003 14:15

W kilku miejscach przeczytałem, że trenując skile trzeba miec jak najslabszą broń i tarcze. Rozumiem, że jak najslabszą bron (zeby nie zabić kumpla) ale po co najslabsza tarcze?

no wlasnie??

U$3r 01-10-2003 16:35

Piko...

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez piko

no wlasnie??
Obrona , gdy trzymasz dwie tarcze, liczy sie tylko z jednej, a jak masz kiepska tarcze, to blokujesz, oraz czesto dostajesz, a aby skakal shielding, to muisz dostawac obrazenia co jakis czas, a jak masz jszce kijowa bron, to juz w ogole wypas bo sie trafiaacie za 1, a skille rosna:D

U$3r

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:06.